به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز ۱۸ خرداد در ادامه تفسیر سوره احزاب گفت: بخل و ترس دو صفت زشتی است که ریشه آن در بدگمانی به خداست لذا انسان مومن نمیترسد، حریص نیست و بخل نمیورزد و از خمس و انفاق فرار نمیکند.
وی با بیان اینکه این آیه «قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ»(۵۱ توبه) ترس و دغدغه را از بین میبرد بر قرائت زیاد آن تاکید کرد و افزود: این آیه فرموده است که چیزی به انسان نمی رسد مگر آن که خداوند آن را در تقدیر او نوشته باشد البته ما جبری نیستیم و باید همه وظایف خودمان را انجام دهیم اما ترسهای بیهوده را باید کنار بگذاریم و باید توکل کنیم.
رفیعی با بیان اینکه اگر دو صفت مالکیت و مقتدربودن خدا را درک کنیم ترسهای بیهوده از ما دور خواهد شد اظهار کرد: در روایت داریم کسی که سوره ملک را زیاد بخواند ترس او میریزد و حتی سؤال و جواب قبر هم نخواهد داشت زیرا ابتدای آن با «تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» شروع میشود لذا خداوند روی این دو صفت تاکید زیادی کرده است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به ترسهای موهوم و ریشه آن افزود: اولین عامل ترس، حب دنیاست، به همین دلیل این افراد، از انفاق و کار خیر میترسند در حالی که کسی مانند سلمان فارسی، ترسی نداشت با اینکه استاندار بود اما هیچ ثروتی برای خود نیندوخته بود.
رفیعی ادامه داد: مسئولان کشور به این مسئله دقت داشته باشند؛ البته ما نمیگوییم سلمانوار باشید ولی حقوقهای بالا و زندگیهای اشرافی و مسابقه ثروتاندوزی موجب دلسردی و نارضایتی میشود لذا مسابقه ثروتاندوزی برای مسئولان نظام زشت است.
رفیعی عنوان کرد: این ثروتاندوزیها وزر و وبال دارد و کسی نیز نمیتواند مال و مقامی را با خودش به آن دنیا ببرد البته مالداری بد نیست بلکه حب مال بد است.
این استاد حوزه اظهار کرد: چشمداشت به مال مردم از دیگر عوامل حزن و ترس برای انسان است؛ همچنین کوتاهی در عمل از دیگر عوامل این مسئله است.