کد خبر: 3608261
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۰
مرکز مطالعات اسلامی سازمان بورس منتشر کرد؛

تجربه جهانی اوراق وکالت و امکان‎سنجی انتشار آن در بازار سرمایه ایران

گروه اقتصاد: مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، به‌تازگی گزارشی با عنوان «نگاهی به تجربه جهانی اوراق وکالت و امکان‎سنجی انتشار آن در بازار سرمایه ایران» به قلم مجتبی کاوند منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در چکیده این گزارش آمده است: یکی از نوآوری‎های ممتاز در عرصه مالی اسلامی، طراحی ابزارهای مالی مبتنی بر عقود اسلامی با نام صکوک است. امروزه انتشار صکوک در سطح جهانی رونق زیادی پیدا کرده به‎گونه‎ای که علاوه بر کشورهای اسلامی، کشورهای غیراسلامی نیز برای تامین مالی صکوک منتشر می‎کنند و حتی در قوانین خود نیز بخشی را به انتشار صکوک اختصاص داده‎اند که از آن جمله می‎توان به تصویب قوانین جدید برای انتشار و سرمایه‎گذاری در صکوک در انگلیس در سال 2013 اشاره نمود.

تجربه جهانی اوراق وکالت و امکان‎سنجی انتشار آن در بازار سرمایه ایران
یکی از انواع صکوک که امروزه از سوی ناشران دولتی و شرکتی مورد اقبال قرار گرفته و از سال 2013 تاکنون حجم انتشار آن رو به رشد است، صکوک وکالت است. صکوک وکالت بر خلاف سایر انواع صکوک که کارکردهای مشخصی دارند و بانی باید الزامات خاصی را که ناظر به عقد پایه صکوک است، رعایت نماید، از انعطاف‎پذیری بالایی برخوردار بوده و می‎تواند برای مصارف مختلف بانی به‎کار گرفته شود.
در این گزارش ضمن معرفی الگوهای صکوک وکالت در دنیا، مدل‎هایی از صکوک وکالت جهت کاربرد در بازار سرمایه ایران معرفی شده است. الگوهای معرفی شده متناسب با قوانین و مقررات کشور و ملاحظات شرعی فقه امامیه (شیعه) می‎باشد چرا که برخی از محدودیت‎های مورد اشاره در مدل‎های اوراق وکالت در دنیا، خاص فقه اهل سنت بوده و در فقه شیعه چنین محدودیت‎هایی وجود ندارد.

برای دریافت متن کامل این گزارش اینجا کلیک کنید.
captcha