کد خبر: 3608787
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۷

راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بررسی شد

گروه جامعه: نشست «راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» عصر امروز در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست «راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» عصر امروز یکشنبه 21 خرداد 96 با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده، ارائه دهنده، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی فیروزمهر، ناقد و حجت الاسلام والمسلمین محمد سحرخوان، دبیر علمی این جلسه، در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد.
سحرخوان، دبیر علمی این نشست در ابتدا اظهار کرد: این برنامه، از سلسله نشست های پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم است که در این نشست، راهکارهای ترویج عفاف و حجاب در زندگی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: یکی از گروه های فعال این پژوهشکده، گروه فرهنگ نامه است و یکی از پروژه های آن، پروژه سبک زندگی است که با راهنمایی حجت الاسلام والمسلمین عیسی زاده در حال اجراست.
سحرخوان اظهار کرد: یکی از وظایف مهمی که امروزه متوجه حوزه های علمیه و همچنین مقام معظم رهبری، مسئله سبک زندگی و همچنین مسئله عفاف و حجاب است که در این نشست، راهکارهای نهادیه شدن عفاف و حجاب بررسی می شود.
حجت لاسلام والمسلمین عیسی زاده در ادامه اظهار کرد: یکی از مأموریت های حوزه علمیه قم، شناسایی مشکلات فرهنگی کشور و ارائه راهکارهای لازم برای حل این مشکلات است و براین اساس، پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در تلاش برای پاسخگویی به مطالبات رهبر انقلاب در این زمینه است.
وی ادامه داد: گروه فرهنگ نامه های قرآنی، با توجه به سابقه خود، با دعوت از صاحبنظران حوزوی و با همکاری سایر نهادها و گروه های پژوهشکده، در تلاش برای پاسخگویی به مشکلات، از جمله در زمینه فرهنگی، خانواده و محیط زیست است.
عیسی زاده با بیان اینکه کار بسیاری از موضوعات به پایان رسیده است، یادآور شد: امیدواریم کسانی‌که موضوع سبک زندگی را دنبال می کنند، با دستیابی به این پروژه‌ها، از امکانات علمی لازم بهره مند شوند. با توجه به اینکه این فرهنگ نامه دارای شورای علمی خاص خود است، تمام برنامه های آن، از جمله تدوین مداخل توسط این شورای علمی تدوین شده و برای شورای پژوهشی پژوهشگاه ارسال می‌شود.


وی افزود: در زمینه پوشش تلاش شده است با همکاری دوستان پژوهشگر، ابتدا تمام آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) در این زمینه استخراج شده و در قالب یک طرح به شورای علمی پژوهشکده ارائه شود. بعد از جمع آوری اطلاعات مربوط به پوشش، تعریف جامعی از مدخل ارائه می شود و سپس در رابطه با جایگاه و ارزش آن موضوع، موارد لازم به اختصار بیان خواهد شد.
این پژوهشگر دینی با اشاره به پرداختن به فواید دنیوی و اخروی رعایت پوشش اظهار کرد: موضوع دیگری که در این فرهنگ نامه مورد برسی قرار می گیرد، بررسی پوشش زنان و آداب مخصوص آن و همچنین حدود پوشش زنان و استثنائات مربوط به آن است.
وی افزود: بعد از این مسئله، به صورت ویژه در رابطه با پوشش مردان ورود کرده و سپس پوشش کودکان و همچنین پوشش مساکین از منظر قرآن و اهل بیت را مورد بررسی قرار خواهیم داد. همچنین مسئله بعدی، بررسی پوشش میت و سپس پوشش در مناسبت ها است.
عیسی زاده تأکید کرد: ما در انجام هر پروژه ای در پژوهشگاه فرهنگ و معارف قرآن، ابتدا مرجع شناسی می کنیم و در این پروژه هم، بیش از شش ماه، تمام آثار نرم افزاری و مکتوب را مورد بررسی قرار دادیم.
وی در پایان سخنان خود به بیان راهکارهای لازم برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب پرداخت و گفت: عناوین اصلی در این پروژه برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب شامل وجود مقررات متناسب با مراکز دولتی و خصوصی، انتخاب مدیران متخصص، متعهد و دغدغه مند، به کار گیری نیروهای آگاه و معتقد به فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقای سطح آگاهی و تحکیم ایمان و باورهای درونی آن مجموعه، استفاده از خاطرات زنان محجبه تازه مسلمان، اجرای توصیه های شهیدان، ترویج فرهنگ نماز، احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و توجه مراکز فرهنگی و آموزشی به فرهنگ عفاف و حجاب، است.
براساس این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی فیروزمهر، ناقد این نشست، در ادامه به بیان دیدگاه های خود درباره این اثر پرداخت و اظهار کرد: از جمله فواید این فرهنگ نامه عفاف و حجاب، استفاده از آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) در زمینه عفاف و حجاب است. همچنین مراجعه به منابع دست اول، از دیگر مزایای این اثر است.
وی افزود: در مجموع، این اثر نشان نمی دهد که چرا باید در پوشش به سبک اسلامی و قرآنی عمل کنیم و بهتر بود در این زمینه نکاتی به عنوان مقدمه بیان می شد. به نظر می رسد در بحث آداب پوشش، بهتر بود یک بحث کلی ارائه دهند که مثلا در پوشش نباید اسراف شود و در مرحله بعدی، سبک پوشش آقایان و بانوان به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد تا از برخی تکرارها جلوگیری شود.
فیروزمهر در پایان اظهار کرد: در خصوص راهکارهای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب لازم بود یک نکته کلی بیان می شد که به آن اشاره نشده است. ما در این زمینه نیازمند برخی تخصص ها همانند روانشناسی، علوم دینی و... هستیم تا راهکارهای لازم ارائه شود.
captcha