محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره نقش عربستان در حملات تروریستی تهران با توجه به برخی اظهارات چندی پیش مقامات سعودی مبنی بر کشاندن جنگ به داخل ایران گفت: عربستان سعودی کوچکتر از آن است که اقدام تروریستی در داخل خاک ایران انجام دهد و برخی اظهارات خصمانه مسئولان جوان و ناپخته سعودی رجزخوانی و بلوفی بیش نیست.
وی اضافه کرد: اما این نافی علاقه سعودیها به آتشافروزی در ایران نیست؛ امروز عربستان سعودی حامی درجه یک گروههای تکفیری و تروریستی است و اقدامات و جنایاتی که داعش در کشورهای دیگر انجام میدهد با پول و تسلیحات عربستان سعودی است و در این مسئله هیچ شکی نیست.
آصفری اظهار کرد: در واقع اینکه گفته شود حملات تروریستی در تهران با برنامهریزی، سازماندهی، دستور و هدایت عربستان سعودی صورت گرفته درست نیست زیرا عربستان نه جرئت چنین کاری را دارد و نه از توان آن برخوردار است. هر چند همانطور که مشاهده شد مقامات سعودی از انجام این اقدامات در ایران اظهار رضایتمندی کردند.
آصفری درباره نوع برخورد عربستان با قطر که تحلیلگران آن را نوعی پیام به ایران دانستهاند، گفت: عربستان سعودی با توجه به ضرباتی که از ایران در سوریه و عراق و از انصارالله در یمن خورد و نتوانست به اهداف خود در این کشورها دست پیدا کند لذا امروز احساس ضعف و ناتوانی میکند و میخواهد با تحمیل نظرات و برنامههای منطقهای خود به همسایگان عربیاش آنها را زیر سلطه خود درآورده و سیادت خود را در جهان اسلام نمایش دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: با توجه به تضاد میان جریان اخوانی و وهابیت، عربستان میخواهد یک بازسازی در چهره و جایگاه خود در منطقه ایجاد کند و در این برهه قطر را به عنوان یکی از حامیان گروههای اخوانی از جمله حماس، نشانه گرفته است.
وی ادامه داد: قطر با توجه به سوابق عربستان در حمایت از گروههای تروریستی حاضر نیست زیر پرچم آل سعود حرکت کند. البته دلیل قطر برای خروج از ائتلافی که عربستان مدعی پرچمداری آن است منطقی است. آنها معتقدند عربستان اگر میخواهد پرچمدار مبارزه با تروریسم باشد باید مواضع خود را نسبت به گروههای تکفیری تروریستی مانند داعش و جبهه النصره مشخص کند.
آصفری عنوان کرد: حماس و اخوان المسلمین هیچ گاه گروه تروریستی نبودهاند که حال عربستان آنها را تروریست معرفی کرده و از قطر میخواهد از این گروهها حمایت نکند. با وجود انتقاداتی که ما نسبت به حماس و اخوان داریم اما این گروهها تروریست نبودهاند.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در قضیه قطر به این امید نبسته که قطر تا انتها در این مسیر بایستد، گفت: اما ایران آماده است که تجربیات خود درخصوص مبارزه با تروریسم را در اختیار همه کشورهای اسلامی بگذارد. جمهوری اسلامی حتی موافق اختلاف میان قطر و عربستان نیز نیست زیرا هر تنش و ناامنی در منطقه به نفع صهیونیستهاست و با وجود مشکلات جدی با عربستان، این قضیه را در مسیر خواست صهیونیستها میدانیم.
آصفری تصریح کرد: در چنین فضای بیثبات و ناامن در منطقه است که امنیت صهیوینستها تأمین میشود و آنها به راحتی به تجاوزگری و توسعه شهرکسازی در فلسطین ادامه خواهند داد در حالی که جهان اسلام با بحران جدید حوزه خلیج فارس روبرو شده است.
وی در پایان ابراز کرد: رژیم صهیونیستی دشمن درجه یک جهان اسلام و کشورهای منطقه است و کشورهای منطقه باید از ایجاد بحرانهای جدید پرهیز کرده و از طریق گفتوگو مشکلات فیمابین را حل کنند.