به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، امروز 30 خردادماه در ادامه تفسیر سوره احزاب با اشاره به آیه «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا»(23 احزاب) با بیان اینکه در تاریخ مصادیقی برای این آیه از جمله امام علی(ع) ذکر کردهاند گفت: این آیه در مورد همه کسانی است که شهید شده و یا آرزوی شهادت دارند؛ امام حسین(ع) نیز در کربلا هر کسی که برای وداع می آمد این آیه را میخواندند. رفیعی بیان کرد: امام صادق(ع) و پیامبر(ص) و دیگر بزرگان یکی از دعاهایشان این بود که خدایا ما را شهید در راه خود قرار بده و حضرت علی(ع) نیز وقتی برای کسی میخواست دعای مخصوص بکند این دعا را میکرد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی عنوان کرد: حدیث داریم اگر کسی مرتب برای شهادت دعا کند و هر چند با مرگ طبیعی بمیرد او را در زمره شهدا مینویسند؛ حضرت امام همواره این دعا را داشتند و البته به جوانانی که تقاضای شهادت داشتند هم میفرمود دعا می کنم زنده بمانید و خدمت کنید زیرا خدمت کردن هم ارزشش از شهادت کمتر نیست.
این استاد حوزه با اشاره به آیات بعد و وعده پاداش الهی به مومنان عنوان کرد: خداوند در مورد مومنان فرموده حتما وعدهها را جامه عمل میپوشانیم ولی در مورد منافقان راه را برای توبه آنان باز گذاشته است که نشانه مهر و محبت بی پایان الهی است زیرا وعده خدا تخلفناپذیر است ولی وعید، ممکن است تخلفپذیر هم باشد.
رفیعی اظهار کرد: خداوند نیز خلف وعید دارد و ممکن است گذشت از عذاب برخی افراد داشته باشد؛ در این آیه نیز وعید عذاب به منافقان داده ولی با تعبیر«إِنْ شَاءَ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ» آن را مشروط کرده است.
وی اظهار کرد: جنگ احزاب با این همه سختی و مشکلات یک نتیجه داشت و آن اینکه کفار با عصبانیت برگشته و به هدف خودشان هم نرسیدند ولی مومنان با اینکه وارد درگیری نشدند خداوند آنان را از جنگیدن کفایت کرد و جنگ با درک رفتن عمربن عبدود منتفی شد.
رفیعی با اشاره به این شبهه که برخی دائما تبلیغ می کنند اسلام دین جنگ است تصریح کرد: مبنای اسلام بر صلح است و کسانی این حرفها را میزنند که خودشان دو جنگ جهانی راه انداخته و 70 میلیون نفر را کشتند و امروز هم در یمن و دیگر کشورها جنایت میکنند.
وی تاکید کرد: مدینه با قرائت چند آیه قرآن فتح شد و در طول بیش از 80 غزوه و سریه پیامبر تنها هزار و 18 نفر از مشرکین کشته شدند و پیامبر هم هیچ جنگی را آغاز نکرد مگر اینکه دشمن حمله کرده، یا نقض عهد داشت و یا دنبال توسعه شرک در میان تازه مسلمانان بوده است.
رفیعی بیان کرد: تا 15 سال بعد از بعثت اساسا اجازه جهاد به مسلمین داده نشد و زمانی که اولین آیه در مورد جهاد هم نازل شد به فلسفه آن اشاره کرد و فرمود اگر جهاد در کار نباشد نه تنها مساجد بلکه کنیسهها و کلیساها و صوامع نیز نابود میشوند.