کد خبر: 3613690
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
عضو شورای اسلامی شهر قزوین:

اجرای طرح هر مسجد یک فرهنگسرا همچنان بلاتکلیف است

گروه اجتماعی: عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: اجرای طرح هر مسجد یک فرهنگسرا همچنان توسط شهرداری قزوین بلاتکلیف است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قران(ایکنا) از قزوین، به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، فاطمه اشدری در نطق پیش از دستور شورا، ماه رمضان را ماه بهار قرآن، بیداری اسلامی و تجدید بیعت با اسلام و اهل‌بیت (ع) برشمرد و اظهار کرد: امیدوارم مؤمنان در این ماه رمضان به‌اندازه فضل و استطاعت خویش از خوان گسترده خداوند برای لیاقت یافتن بندگی پروردگار برداشت کنند.

وی افزود: یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های خداوند خدمتگزاری به خلق خداست ما نیز به‌عنوان اعضای شورا و خادمین ملت در مدیریت شهری این افتخار نصیبمان شده در خدمت مردم و راهگشای مشکلات شهری باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های شورای اسلامی این است که با رأی قاطع اکثریت اعضای آن، لوایح را مصوب می‌کند و شهرداری فارغ از بعد زمانی مکلف به اجرای این مصوبات است.

 برخی از مصوبات این شورا به فراموشی سپرده‌شده است

وی بابیان این مطلب که اکنون اکثر مصوبات شورا با کم توجهی و بی‌رغبتی اعضای شورا در اجرا پیگیری نمی‌شود، اضافه کرد: این موضوع باعث شده شهرداری قزوین نیز با خیال راحت مکلف به پاسخگویی نباشد و فقط اولویت‌های که موردتوجه خود است را اجرایی کنند.

 اشدری یادآور شد: شورای چهارم روزهای آخر کاری خود را سپری می‌کند و به دوره پنجم نزدیک‌تر می‌شود و همین موضوع مزید بر علت شده که برخی از مصوبات شورای قبل به فراموشی سپرده شود.

این مقام مسئول با اشاره به وجود کمیسیون «پیگیری و نظارت بر مصوبات شورا» اذعان کرد: اعضای این کمیسیون باید نظارت کامل و جدی بر تحقق و اجرایی شدن مصوبات توسط شهرداری باشند و نباید با تغییر روسای کمیسیون‌ها و یا تغییر اعضا شاهد بی‌اهمیتی یا به فراموشی سپردن مصوبات توسط شهرداری باشیم.

اجرای طرح هر مسجد یک فرهنگسرا اجرایی شود

عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مصوبه هر مسجد یک فرهنگسرا ازجمله مصوبات شورا است که اجرای آن همچنان بلاتکلیف است و اگر بنده در اجرای آن تأکیددارم به دلیل جایگاه حساس و مهم مساجد در جامعه است.

این مسئول تصریح کرد: ساخت مسجد در هر محله یکی از ابتکارات دین مبین اسلام و در راستای جمع شدن مؤمنان و بهره‌گیری از فکر، دانش و مشاوره از یکدیگر است.

وی ادامه داد: در شرایطی که دشمنان از گرد هم آمدن مؤمنان به‌ویژه جوانان هراس دارند و تلاش می‌کنند جوانان صاحب اندیشه و بااستعداد را جذب سایر محافل کنند ما باید بیش از هرزمانی به فکر تقویت مساجد باشیم نه اینکه این موضوع را به بهانه‌های مختلف به تعویق بیندازیم.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مسجد صرفاً محلی برای اعمال عبادی و مذهبی نیست اگر ما نگاهمان را در حد برپایی نماز و دعا باشد مطمئناً این مکان مقدس مهجور، غریب و کم اثر برای تربیت نسل جوان و بانشاط و باروحیه اسلامی خواهد بود.

اشدری تشریح کرد: مسجد تقویت‌کننده روحیه اجتماعی است و در جوامع اسلامی به‌ویژه جامعه جوان ما نگاه به مسجد باید مذهبی و دینی با رویکرد اجتماعی و فرهنگی و مؤثر در حیات و نشاط جامعه باشد و باید نگاه تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان شهری و شهرداری نیز چنین سمت و سویی داشته باشد.

وی به‌عنوان عضو شورا و نماینده مردم خواستار جامه عمل پوشاندن به طرح«هر مسجد یک فرهنگسرا» به‌عنوان یک پروژه فرهنگی و اجتماعی شد و خواهان اجرای آن در کنار سایر طرح‌های عمرانی شد.

اشدری در ادامه به بودجه مصوب 2 میلیارد تومانی این شورا برای کمک به مساجد اشاره و مطرح کرد: علیرغم گذشت چند ماه از سال جدید این مصوبه نیز همچنان اجرایی نشده است که انتظار می‌رود این مهم در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

این عضو شورا نیز خواهان اجرایی شدن مصوبه پروژه‌های کوچک‌مقیاس شد و اعلام کرد: مقرر شد تا پایان تیرماه این پروژه‌ها به اتمام برسد، که امید است با پیگیری‌های ریاست شورا و همت شهردار این موضوع در موعد مقرر انجام شود و گزارشی از روند اجرای آن در صحن شورا ارائه شود.

 نشریه پیام شهر طبق سیاست‌گذاری مصوب شورا فعالیت نماید

این مسئول با اشاره به نشریه پیام شهر گفت: این نشریه به‌عنوان تریبون شورای اسلامی شهر و شهردار قزوین باید با درایت و تیزبینی، خواسته‌های هر دو نهاد را پوشش خبری بدهد و از هیچ کوششی دریغ نکند و درراه رسالت اطلاع‌رسانی، یکی را به دیگری ارجحیت ندهد که تاکنون این موضوع به‌خوبی محقق نشده است.

اشدری بابیان این که سیاست‌گذاری جدید نشریه پیام شهر مصوبه کمیسیون فرهنگی و شورای شهر است، اظهار کرد: از شهردار خواهان این موضوع هستم که به سیاست‌گذاری این نشریه هر چه زودتر جامه عمل بپوشاند تا شاهد تغییرات سازنده درروند محتوای کمی و کیفی آن باشیم.

فعالیت موسسه‌های فرهنگی عفاف و حجاب تجاری نیست

اشدری در بخش دیگری از سخنان خویش خطاب به بانوان مؤمنه و معزز گفت: جنگ تفنگ‌ها و تانک‌ها سال‌هاست تمام‌شده ولی وصیت شهدا به حجاب و چفیه رهبری داد می‌زند که مبارزه هنوز ادامه دارد به همین دلیل زنان اسلحه خود را زمین نگذارند و باحجابشان مدافع باشند.

این مسئول بابیان این مطلب که فعالیت موسسه‌های فرهنگی عفاف و حجاب تجاری نیست، تأکید کرد: موسسه عفاف و حجاب ریحانه به‌عنوان اولین موسسه فرهنگی پیشگام جهت احیای فرهنگ عفاف و حجاب، از سال 91 فعالیت خود را با حمایت شورا با سازمان فرهنگی - ورزشی شهرداری آغاز نموده است.

وی ادامه داد: درست نیست با این موسسه برخورد تجاری داشته و مسئولیت و ادامه فعالیت آن را به سازمان میادین شهرداری واگذار کرد تا با عوامل و عوارض متفاوت با تحمیل هزینه به مدیر موسسه موجب افزایش هزینه‌های اقلام پوشش عفاف و حجاب شد.

اشدری عنوان کرد: هزینه‌های تحمیلی به موسسه یادشده در کاهش کیفیت و تنوع اقلام پوشش اسلامی تأثیر سوء می‌گذارد و ما را از هدف اصلی دور می‌کند و این به‌هیچ‌عنوان خوب و پسندیده نیست.

این مسئول با اشاره به یکی از شعب موسسه مذکور در جوار فروشگاه رفاه اذعان کرد: در حال حاضر فروشگاه رفاه یک دستگاه خودرو را برای تشویق مصرف‌گرایی بر روی دوش و سر کلبه محقر عفاف و حجاب ریحانه نشانده است و مدیر سازمان میادین شهرداری با بی‌تدبیری به این اقدام سوء دامن زده و حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: با رفتاری عامدانه و گویی مغرضانه و متأسفانه با حمایت مدیرعامل سازمان میادین شهرداری چنان رفتار غیراخلاقی سر می‌زند که قصد دارد این فضای کوچک معنوی و فرهنگی عفاف و حجاب را در زیر چنگال مادی و غول‌پیکر داربست تبلیغاتی خود که صرفاً برای تشویق مصرف‌گرایی بود خرد و له کند.

وی بابیان این که در هم‌جواری فروشگاه رفاه فضا کافی برای تبلیغات موجود است، یادآور شد: باوجوداین مهم نیازی به تعرض به حریم موسسه عفاف و حجاب نیست و مهم‌تر اینکه مدیرعامل سازمان میادین شهرداری توسط ریاست محترم شورا در جریان پیگیری مشکلات این موسسه قرارگرفته بود و حق نداشت قبل از تعیین و تکلیف از سوی شورا، با این اقدام نابجا به شورای شهر و ریاست شورا بی‌حرمتی کند، در این خصوص شهردار باید پیگیر و پاسخگو باشد.

باید از موسسه‌های فرهنگی و اجتماعی حمایت کرد

اشدری افزود: به همت و حمایت شورای اسلامی شهر و شهرداری قزوین همراهی موسسه‌های فرهنگی و اجتماعی کشوری و استانی تاکنون گام‌های مؤثری را برای شروع و استمرار فرهنگ‌سازی عفاف و حجاب برداشته‌ایم. موسسه عفاف و حجاب ریحانه با مدیریت مجابی و همچنین موسسه دیگری در فرهنگسرای شهید رجایی واقع در خیابان راه‌آهن با مدیریت قاضی پور ازجمله این مصادیق است که برای تداوم، انسجام و تقویت نیاز به حمایت‌های جدی از سوی مدیریت شهری دارند.

اشدری تشریح کرد: برای اینکه شاهد فعالیت عوامل ضدانقلاب داخلی و خارجی در موضوعات ضد فرهنگی و اجتماعی در عرصه‌های متفاوت به‌ویژه عفاف و حجاب نبوده و هرروز شاهد خلق یک عملکرد ضد ارزشی و ضد دینی و ضد اخلاقی مثل ازدواج سفید و چهارشنبه سفید هستیم که در آخر منجر به انحطاط و بدبختی سیاه خواهد شد، نباشیم، ضرورت دارد همکاری‌ها و حمایت‌ها از نخبگان موسسه‌های فرهنگی و اجتماعی این‌چنینی صورت بگیرد.

مدیریت موسسه‌های فرهنگی به سازمان فرهنگی – ورزشی واگذار شود

این مسئول بر ضرورت نگاه فرهنگی، اجتماعی و دینی به موسسه‌های فعال در حوزه عفاف و حجاب تأکید و اظهار کرد: بنابراین با حذف رویکرد تجاری نسبت به این موسسه‌ها، باید مدیریت آن‌ها از سازمان میادین به سازمان فرهنگی - ورزشی شهرداری محول شود.

این عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: شهرداری با حمایت و همراهی دستگاه‌های غیردولتی و تشکل‌های مردمی باید در این موضوع کارشناسانه و بر اساس اهداف موسسه‌های عفاف و حجاب اسلامی عمل کند.

این مقام مسئول افزود: همچنین استفاده از مدیریت کارشناسانه و تخصصی بنیاد عفاف و حجاب که طرح این بنیاد در بودجه ۹۶ دیده‌شده، می‌تواند گام‌های مؤثر و ماندگار در تبیین اهداف و برقراری عفاف و حجاب اسلامی بردارد که به‌طور یقین منتهی به جامعه و خانواده سالم و بانشاط خواهد شد.

اشدری در پایان اذعان کرد: با توجه به این مهم که همه پیروزی‌های شکوهمند ایران اسلامی در سایه تدابیر حکیمانه رهبر فرزانه، که نصیب ملت عزیز میهن اسلامی‌شده، موظفیم، برای وحدت و همدلی بیشتر همه شهروندان عزیز و ولایتمدار را به پاسداری از خون شهدای معزز و شکست دشمنان اسلام و استکبار جهانی به شرکت در راهپیمایی مقتدرانه روز جهانی قدس دعوت کنیم، تا بار دیگر با خلق حماسه‌ای عظیم مشت محکمی بر دهان دشمنان اسلام و یاوه‌گویان نظام مقدس جمهوری اسلامی بکوبند.
captcha