محمدهادی کاویانی، رئیس دبیرخانه کنگره بینالمللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشههای علامه جوادی آملی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: فراخوان کنگره بینالمللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشههای علامه جوادی آملی برای گروههای علوم انسانی دانشگاههای سراسر کشور و برخی موسسات و دانشگاههای خارج از کشور ارسال شده است. وی با بیان اینکه فراخوان به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی طراحی شده و فراخوان عربی هنوز ارسال نشده است گفت: پوستر کنگره برای مراکز داخل کشور به زبان فارسی و به زبان انگلیسی برای کشورهای مقصد فرستاده شده است اما با توجه به اینکه مدت زمان قابل ملاحظهای از زمان فراخوان و ارسال پوستر مربوطه نگذشته است هنوز مقالاتی به دبیرخانه واصل نشده است.
رئیس دبیرخانه کنگره بینالمللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشههای علامه جوادی آملی از طراحی شش پیش نشست برای این کنگره بینالمللی خبر و ادامه داد: یکی از این پیشنشستها از سوی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
وی با بیان اینکه نشست اول با عنوان توسعه و تعالی علم سیاست و اخلاق مبتنی بر عقلانیت وحیانی اردیبهشت ماه امسال برگزار شد عنوان کرد: این نشست به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، موسسه علوم وحیانی اسراء، و پردیس فارابی دانشگاه تهران، برگزار شد و حجج اسلام مرتضی جوادی آملی، دکتر نجف لکزایی، دکتر مهدی علیزاده، و دکتر علیرضا صدرا، در این نشست به بررسی و نقد دیدگاههای آیت الله جوادی آملی در زمینه مذکور پرداختند.
کاویانی بیان کرد: دانشگاه اصفهان نیز قرار بود در همین ایام یک پیش نشست برگزار کند که به درخواست دبیرخانه و با توجه به ایام امتحانات دانشجویی به مهرماه موکول شده و در مجموع شش پیش نشست برای این کنگره طراحی و برنامهریزی شده و اجرا خواهد شد.
رئیس دبیرخانه کنگره بینالمللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشههای علامه جوادی آملی با اشاره به محورهای یازدهگانه اعلام شده برای کنگره تصریح کرد: تحلیل مفاهیم و اصطلاحات؛ روششناسی توسعه و تعالی علوم؛ مبانی معرفتشناختی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی؛ مبانی وجودشناختی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی چهار محور نخست این کنگره را تشکیل میدهند.
کاویانی با بیان اینکه مطالعات دینشناختی و توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی پنجمین محور این کنگره است اظهار کرد: تعالی و توسعه علوم در مطالعات قرآنشناختی؛ توسعه و تعالی علوم در مطالعات حدیثشناختی؛ توسعه و تعالی علوم در مطالعات علوم انسانی و میان رشتهای و توسعه و تعالی علوم در مطالعات علوم حسی و تجربی محورهای ششم تا نهم این کنگره را تشکیل میدهد.
کاویانی ادامه داد: کاربردهای عقلانیت وحیانی و شخصیت علمی و عملی علامه جوادی آملی نیز محورهای دهم و یازدهم این کنگره است.
رئیس دبیرخانه کنگره بینالمللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی با تکیه بر اندیشههای علامه جوادی آملی در ادامه به اهداف برپایی این کنگره تصریح کرد: نقد و بررسی نظریه علم دینی و لوازم و نتایج آن در توسعه و تعالی علوم؛ بررسی شاخصهها، الگوها و ساز و کارهای توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی و بررسی لوازم و نتایج تعالی و توسعه علوم در قلمروهای مختلف حیات بشری از جمله اهداف برپایی این کنگره است.
کاویانی، بررسی همه جانبه عقلانیت وحیانی و تدوین و انتشار کتاب مرجع مشتمل بر اندیشههای بنیادین آیتالله العظمی جوادی آملی را از دیگر اهداف این کنگره برشمرد.
رئیس دبیرخانه کنگره بینالمللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی همچنین با اشاره به زمان برگزاری و فرصت ارسال مقالات به این کنگره اظهار کرد: مهلت ارسال مقالات به این کنگره، پایان آذرماه سال جاری عنوان شده است.
وی ادامه داد: همچنین داوری آثار رسیده به کنگره، اسفندماه سال جاری خاتمه مییابد و مقالات برتر برای قرائت در کنگره انتخاب خواهند شد و کنگره اصلی نیز اردیبهشت ماه سال آینده در قم برگزار خواهد شد.
کاویانی با بیان اینکه موسسه علوم وحیانی اسراء در برپایی این کنگره بینالمللی مشارکت دارد از همکاری چندین نهاد حوزوی و دانشگاهی در برگزاری این کنگره خبر داد و عنوان کرد: 20 نهاد دیگر از جمله حوزه علمیه، جامعة المصطفی العالمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و دانشگاه علامه طباطبایی(ره) از جمله نهادهای حامی در برگزاری اولین دوره این کنگره هستند.
یادآور میشود علاقهمندان برای ارسال مقالات خود میتوانند آثار خود را به نشانی اینترنتی icaj@ut.ac.ir و یا به دبیرخانه کنگره به نشانی قم، کیلومتر 5 جاده قدیم تهران، پردیس فارابی دانشگاه تهران ارسال کنند.