کد خبر: 3614739
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
حجت‌الاسلام مرتضوی:

نقش بانوان فرهیخته در پویایی و شکوفایی جامعه‌ اسلامی، نقشی کلیدی و مهم است

گروه فرهنگی: مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فرهیختگان ما باید آشنا به معارف قرآن باشند، گفت: نقش بانوان فرهیخته در پویایی و شکوفایی جامعه‌ اسلامی، نقشی کلیدی و مهم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام سید جعفر مرتضوی گفت: یکی از مسائلی که نیاز دارد روی ان بیشتر کار شود و مورد توجه بیشتری قرار گیرد، نهج‌البلاغه است، چون که در زمان ما هم قرآن «اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا» و هم برادر قران که نهج‌البلاغه است بیشتر از قرآن مهجور است.
حجت‌الاسلام مرتضوی افزود: اخت القرآن که صحیفه‌ سجادیه است هم بعد از قرآن و نهج‌البلاغه در بین ما مسلمانان محجور است و امام خمینی (ره) در وصیت‌نامه‌ سیاسی الهی خود سفارش می‌کنند و متأسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: جمعیت بانوان فرهیخته، جمعیتی است که در ارتباط با فرهنگ مباحث دینی فعالیت می‌کند و شاید بتوان گفت کمتر به مباحث فرهنگ عمومی می‌پردازد و بیشتر گرایش به فرهنگ دینی دارد و بیش از نیمی از جمعیت استان ما را بانوان تشکیل می‌دهند و واقعاً ما ناراحت و غصه‌دار می‌شویم که چرا ما این قدر از قرآن و نهج‌البلاغه و دیگر متون دینی فاصله داریم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: امیرالمؤمنین، حضرت علی (ع) در سه جای نهج‌البلاغه سفارشاتی دارند، یکی خطبه ی 149 و در دو نامه ی 23 و 47 و از جمله ی این سفارشات اینکه سفارش به قرآن و اهل بیتش می‌کنند و تعبیرشان این است که «أَقِیمُوا هَذَیْنِ اَلْعَمُودَیْنِ وَ أَوْقِدُوا هَذَیْنِ اَلْمِصْبَاحَیْنِ».
وی افزود: این خطاب زمانی بیان شده است که امام علی (ع) بعد از ضربت خوردن سحرگاه 19 ماه رمضان در بستر افتاده بودند و بالای سرشان امام حسن و امام حسین علیهم السلام و و زینبین سلام الله علیها و دیگر فرزندانشان بودند، در ابتدا سفارش به توحید می‌کند «وَصِیَّتِی فَاللَّهَ لاَ تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً» و تقویت ایمان و همه ی شما به وضعیت دینی و اعتقادی استان استحضار دارید به‌ویژه در بین بانوان.
حجت‌الاسلام سید جعفر مرتضوی گفت: نباید با این مسائل به مانند مسائل عادی زندگی برخورد کرد و به مفاهیم قران و نهج‌البلاغه باید بیش از پیش توجه داشته باشیم و صرف روخوانی و عدم توجه به معانی و تفسیر نباشد، البته خواندن قرآن هم اجر و ثواب بسیار دارد، اما بهتر آن است که مفاهیم آیات را هم یاد بگیریم و در زندگی به کار ببندیم.
وی افزود: بانوان ما در حال حاضر چقدر زندگی شان برگرفته از معارف قرآن است و نباید دچار اشتباه محاسباتی بشویم به‌عنوان مثال در حوادث اخیر در جواب سپاهیان اسلام به گروهک داعش شش موشک پرتاب شد و بازتاب داخلی و جهانی زیادی هم داشت، نباید منکر شویم که این حرکت حرکت بسیار مقتدرانه و به جایی بود، اما موشک فقط جنبه ی دفاعی دارد در مقابله با تهاجمات جنگ سخت و تحرکات عینی دشمن، آیا ما به تهاجمات جنگ نرم دشمن هم تا کنون پاسخی داده ایم؟
حجت‌الاسلام مرتضوی ادامه داد: در مقابله با جنگ نرم و تهاجم نرم دشمن ما باید با باور هایمان و اعتقادات دینی مان برخورد قاطع کنیم، چرا باید وضعیت جامعه‌ اسلامی ما روز به روز بد تر از دیروز باشد و به انحای مختلف به ارزش ها و اعتقادات ما ضربه وارد شود، آن هم توسط افراد داخل کشور خودمان که بیشتر این مسئله از روی عدم آگاهی و علم به معارف دین و قران است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: آسیب های اجتماعی که از طریق غرب و از طریق شبکه های موبایلی و ماهواره ای در حال شیوع هستند با چه چیزی می توان پاسخ داد؟ ما زمانی به اقتدار کامل می رسیم که به اعتقادات دینی مان و ارزش هایمان پایبند باشیم و این هجمه ها نتواند ضربه ای به ما وارد کند و در بین اقشار مختلف مردم ما نفوذ کند.
حجت‌الاسلام سید جعفر مرتضوی افزود: داعش چیز تازه ای در تاریخ اسلام نیست، کما اینکه ما در زمان امام علی (ع) هم داعشی داشتیم ابن ملجم مرادی یک داعشی بود که فرق امیرالمؤمنین را نشانه رفت و امام علی (ع) در آخرین لحظات زندگی شان نه فقط برای فرزندانشان، بلکه برای تمام بشریت سخن می‌گوید و در این خطبه بهترین وصیت ها را برای ما مسلمانان داشته است «وَصِیَّتِی فَاللَّهَ لاَ تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاًوَ مُحَمَّداً ص فَلاَ تُضَیِّعُوا سُنَّتَهُ».
حجت‌الاسلام مرتضوی ادامه داد: کتاب ما قران است و یک معلم بیشتر هم ندارد، آن هم پیامبر خدا و بعد از پیامبر هم به سفارش خداوند کریم اهل بیت علیهم السلام هستند و در ادامه ی این خطبه امام علی (ع) بیان می‌کند که «أَقِیمُوا هَذَیْنِ اَلْعَمُودَیْنِ وَ أَوْقِدُوا هَذَیْنِ اَلْمِصْبَاحَیْنِ» و در این کلام واژه ی «أَقِیمُوا» مهم است، مثل اقامه ی نماز و در زمان حاضر جامعه‌ ما با این واژه در بحث های مختلف فرسنگ ها فاصله دارد.
وی در ادامه بیان کرد: بانوان فرهیخته ی استان چهارمحال و بختیاری دور هم جمع می شوند تا شیوه های آشنایی با نهج‌البلاغه، آیات قرآن را برای خانواده ها تشریح کنند و باید محاسبه کنند در زمان فعلی خانواده های ما چقدر با معارف نهج‌البلاغه و فهم صحیح معارف قرآن آشنا هستند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در جمع بانوان فرهیخته ی این استان گفت: آیا زندگی های امروزی جامعه‌ اسلامی ما بر اساس زندگی ایمانی و زندگی توحیدی شکل گرفته است و آیا ما با سیره و روش ائمه علیهم السلام و آیات قرآن فاصله نداریم؟! این فاصله ها را فرهیختگان چه از قشر بانوان و چه از قشر آقایان باید بنشینند و با هم فکری، طرح ها و برنامه هایی ارائه دهند تا بتوانیم زندگی ها و خانواده هایی قرآنی و اسلامی داشته باشیم و فاصله ها را کم و کمتر کنیم.
حجت‌الاسلام سید جعفر مرتضوی افزود: فرهیختگان ما باید با قرآن و نهج‌البلاغه مأنوس باشند و در غیر این صورت این نقص و ضعف بزرگی است که باید سعی در بر طرف کردن آن کنیم و بعد از آن دیگر متون دینی و وصیت‌نامه‌ الهی سیاسی امام خمینی (ره) را مطالعه و به کار ببندیم تا بتوانیم از راه اصلی خارج نشویم و بتوانیم این نهضت را به سر منزل مقصود برسانیم.
گفتنی است، نشست بانوان فرهیخته ی استان روز شنبه 3 تیر 96 در با حضور بانوان فرهیخته ی این استان و مدیر کل تبلیغات اسلامی در مجتمع ثامن الائمه علیهم السلام نیروی انتظامی شهرکرد، برگزار شد.

captcha