به گزارش خبرگزاری
بینالمللی قرآن(ایکنا)، با حضور 100 نفر از بانوان کاشانی، دوره کشوری تربیت مربی قرآنی کودک توسط مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان روز یکشنبه، 11 تیرماه آغاز شد.
حجتالاسلام حسنزاده با بیان این مطلب که این دوره ویژه بانوان در گروه سنی 20 تا 35 سال است، افزود: دوره مقدماتی و تکمیلی با تدریس مهدی فاضلی، فعال کشوری در زمینه کودک و با اعطای گواهینامه معتبر از سوی معاونت قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه خواهد بود که به مدت 6 روز ادامه خواهد داشت که دوره تکمیلی آن در 3 روز آغازین هفته آینده برگزار خواهد شد.
مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) بیان کرد: تبلیغات و ثبت نام این دوره خردادماه سال جاری انجام شد که 130 نفر از بانوان علاقهمند در این دوره ثبت نام کردند که با توجه به شناسه آموزشی تدوین شده و اهمیت افزایش کیفیت دوره، حداکثر توانستیم 100 نفر را در این دوره پذیرش کنیم.
وی افزود: در تفاهمنامه مشترک با مرکز خدمات حوزههای علمیه کاشان در برگزاری این دوره توانستیم میزبان 40 نفر از همسران و فرزندان طلاب کاشان نیز باشیم.
حسنزاده تصریح کرد: داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و کسب قبولی در آزمون ورودی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم از شرایط فراگیران این دوره بود که این آزمون در روز شنبه، 10 خردادماه برگزار شد.
وی در بیان اهمیت و ضرورت این دوره با اشاره به حدیث شریف «العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر» گفت: با توجه به یافتههای علمی دانشمندان علم روانشناسی، شخصیت اصلی هر فرد در سنین کودکی و نوجوانی شکل میگیرد، لذا نیاز است که آموزشهای دینی و قرآنی با رعایت استانداردهای لازم و در قالب زبان کودکانه در این مقطع سنی ارائه شود.
وی ایجاد زمینه آشنایی، علاقه و انس کودکان با قرآن و مفاهیم دینی و نماز را هدف کلی دوره مقدماتی عنوان کرد و افزود: تربیت مربیان قرآنی ویژه کودکان و آشنایی آنان با مهارت های مختلف آموزش قرآن، ایجاد هماهنگی و انسجام در ارائه آموزشهای قرآنی به کودکان، استفاده از شیوههای غیرمستقیم و عملی در ارائه و انتقال مفاهیم قرآنی به کودکان و ارتقاء سطح دانش و مهارت مربیان در انتقال مفاهیم آموزشی و تربیتی قرآن به کودکان از اهداف جزئی این دوره است.
حسنزاده استفاده از زبان کودکانه در قالب شیوههای مختلف از قبیل داستان، شعر، بازی، نقاشی، کاردستی و... جهت انتقال و آموزش تعالیم و پیام های دینی و قرآنی به کودکان را شیوه آموزشی دوره مقدماتی خواند.
وی در خصوص سر فصلهای آموزشی دوره مقدماتی تصریح کرد: سرفصلهای آموزشی این دوره از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت حضوری و در 24 ساعت تعریف شده است که آموزش آن به مدت 3 روز متوالی و در 2 نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار میشود.
مدیرعامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) افزود: اسلوب آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن به کودکان، اسلوب آموزش حفظ جزء 30 به کودکان، اسلوب آموزش مفاهیم آیات کاربردی قرآنی، اسلوب آموزش نماز با سبک شخصیسازی و اهمیت آموزش آن در این سنین و فنون کلاسداری از عناوین دروس این دوره است.
حسنزاده همچنین در خصوص اهداف دوره تکمیلی گفت: ارائه مطالب و آموزشهای نوین و ابتکاری در زمینه فرزنپروری مثبت، افزایش مهارت مربیان در زمینه برخورد با مشکلات رفتاری کودکان بر اساس آموزههای دینی، آشنایی با مشکلات و بدرفتاریهای کودکان و ارائه مطالب مفید و کاربردی در جهت رفع آن و بهبود ارتباط مربی با کودک و کاهش مشکلات رفتاری کودکان در کلاس و منزل از جمله این اهداف است.
وی روانشناسی نحوه برخورد با کودکان و مشکلات ایشان را از عناوین دروس تکمیلی خواند و افزود: سر فصلهای آموزشی این دوره نیز از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت حضوری و در 24 ساعت تعریف شده است.
مدیر عامل مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) خاطرنشان کرد: گذراندن دوره کارورزی به مدت 20 ساعت پس از اتمام دوره مقدماتی و تکمیلی در مؤسسات قرآنی و مهدهای کودک محل سکونت شرکتکنندگان، از الزامات این دوره بوده و اعطای گواهینامه پایان دوره از طرف معاونت قرآن و عترت از امتیازات این دوره است که نحوه آزمون آن شامل ارائه فعالیتهای عملی توسط فراگیران در حین دوره و آزمون عملی پایان دوره است.