به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به هفته قوه قضائیه، یاد شهدای هفنتم تیر، خصوصا سیدالشهداء انقلاب اسلامی، آیتالله بهشتی را گرامی داشت.
وی اظهار کرد: شهید بهشتی نه تنها در زمان خود مظلوم بود که بعد از شهادت هم گوهر ناشناختهای است. با مرور خاطرات ایشان و دقت در ظرایف بندگی وی میبینیم ما نیز که کمابیش در دامان ایشان تربیت شدیم او را نشناختیم. نماز اول وقت ایشان با حضور قلب بود و با داشتن درجه اجتهاد، بیادعا بود و هیچ جا ادعای اندیشمندی نداشت.
صدیقی ادامه داد: شهید بهشتی بسیار دغدغه مسائل فرهنگی را داشت به نحوی که از آقای قرائتی خواسته بود به هیچ ادارهای نرود و از نظر مالی تأمینش میکند تا تنها بر سر تخته سیاه و تعلیم جوانان باشد.
وی با بیان اینکه سعه صدر ویژگی مهم و برجسته شهید بهشتی بود، گفت: امروز متاسفانه برخی مسئولان تحمل حرف مخالف ندارند و باید پاسخ دیگران را بدهند که این «الم نشرح لک صدرک » نیست. آیتالله بهشتی همه مخالفان را تحمل میکرد و در برابر آن همه تهمت و جوسازی برای دفاع از خودش حرفی نزد و این رمز و راز عظمت ایشان و نشانه تعبد ایشان نسبت به خدا و ولایت فقیه بود.
صدیقی عنوان کرد: زیرا امام(ره) مسئولان را از بگو مگو و کشمکش با یکدیگر نهی کرده بود و لذا ایشان یک کلمه در مقابل سمپاشیهای منافقین و بنیصدر از خودش دفاع نکرد و سخنی نگفت.
خطیب جمعه تهران با اشاره به گوهرشناسی شهید بهشتی گفت: برخی چهرههای فقهی و کلامی که جزو ذخائر علمی و حوزوی شیعه هستند با شهید بهشتی اختلاف فکری و سلیقهای داشتند اما شهید بهشتی ارتباط با این افراد را تحکیم کرد. آیا الان چنین فردی وجود دارد؟
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و مسئولان دستگاه قضایی گفت: دستگاه قضا پشتیبانیکننده قانون و امنیت، احیاکننده حقوق عامه و آزادیهای مشروع و کاهشدهنده تجاوز متجاوزین است. این قوه براساس اختیاراتی که قانون اساسی به آن داده است دستش برای نظارت بر اجرای قانون باز است و این کار را از طریق دو بازوی نظارتی خود، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری انجام میدهد و این چتر نظارتی باید همه جا پیشگیری کند نه اینکه بعد از وقوع جرم و فسادی وارد عمل شود.
صدیقی عنوان کرد: با وجود یک مجتهد عادل منصوب رهبری و شخص اول کشور در راس دستگاه قضا، توقع این است که این قوه تقویت شده و نسبت به اموری هم که حضرت آقا تذکر دادند، مانند مسئله بورسیهها، اقدامات مناسب صورت بگیرد.
خطیب جمعه تهران خطاب به قضات گفت: بدانید در لبه آتش هستید و آنجا جای جهتگیری، پارتیبازی و ملاحظه این و آن نیست. قضات باید هم اشراف به قانون، هم اجرای قانون و هم رعایت اخلاق را مدنظر قرار دهند زیرا خدا بشر را تکریم کرده و انسانها از نظر خداوند ارزش دارند و لذا مردم پشت در اتاقهایتان و جلوی میزتان تحقیر نشوند و ابهت و جلال برای خود قائل نشوید تا مردم بتوانند حرف خود را به شما بگویند.
صدیقی سپس به ظلم و ستم آل سعود و آل خلیفه اشاره کرد و گفت: آمریکا پس از سفر ترامپ به این کشورها تیغ ظلم را بر مردم آنها تیزتر کرد. امروز مردم یمن تحت شدیدترین ظلم و جنایتها و کشتارها قرار دارند و انسانیت در اینجا مدفون شده و حقوق بشر اینها مظلومکش و قلابی است. همچنین ما از داخل عربستان خبر نداریم که در عوامیه و مناطق شیعهنشین چه جنایات و کشتارهایی علیه مردم بیگناه صورت میگیرد.
خطیب جمعه تهران با اشاره به ظلم دولت آذربایجان بر مردم شیعه این کشور گفت: مجالس شیعیان و کلاسهای درس قرآن بسته و تعطیل میشود و در هیچ کشور غیر اسلامی هم چنین اقداماتی که در آذربایجان میشود صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از مطالبات رهبری انقلاب از قوه قضائیه پیگیری حقوقی و قضایی مسائل بینالمللی از جمله حمایت از مظلومین است، گفت: شیخ ابراهیم زکزاکی و علمای آذربایجان امروز به چه جرمی در زندان هستند. لذا قوه قضائیه باید پرچمدار حمایت از چنین مظلومانی در جهان باشد.
بنابراین گزارش خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه با بیان اینکه تقوا زمینه بیداری است گفت: اهل تقوا در چارچوب حرکت میکنند و در حریم خدا خود را عبد میبینند و وقتی وسوسهگری زمینه را برای وسوسه ایجاد میکند فورا متوجه میشود.
وی ادامه داد: از این جهت اگر کسی خیر دنیا و آخرت را میخواهد هم باید خودش در مسیر تقوا حرکت کند و هم باید از خدا تقوا را طلب کند.
صدیقی در ادامه مباحث خطبههای قبلی در خصوص تفسیر سوره حمد گفت: از ابتدای نماز که با کلید «بسم الله الرحمن الرحیم» است در ارتباط با خدا باز میشود و حرکت به سوی حضور نور آغاز میشود. مومن کسی است که یاد خدا دل او را به تپش وا میدارد و در برابر خدا مرعوب است.
وی در تشریح صفت رحمان گفت: رحمان، رحمت واسعه خداست که با بردن این اسم، انسان میبیند که سفره رحمت الهی به وسعت کائنات گسترده شده است. رحمت واسعه خدا کفار، منافقین، فاسقین و ... را در برمیگیرد و همه بر سر سفره رحمانیه خدا حضور دارند.
صدیقی عنوان کرد: اما صفت «رحیم» نشان میدهد که خدا با برخی افراد رفاقتهای خاص دیگری دارد. اینکه به ما پیامبر، قرآن، امیرالمومنین علی(ع) و 11 الگوی کامل که نماینده تمامنمای خودش هستند را ارزانی داشته و دلهای ما را با مودت اهل بیت(ع) گرمی بخشیده نشانه این رفاقت خاص و رحمت رحیمیه است.
خطیب جمعه تهران ابراز کرد: خیلیها انقلاب کردند و پیروز نشدند یا به حداقلی دست پیدا کردند اما این چه کسی بود که با ما اینگونه رفاقت کرد و انقلاب ما را پیروز کرد و نظام جمهوری اسلامی ایجاد کرد. یک مقدار تأمل کنید و ببینید خدا چقدر ما را دوست دارد.
صدیقی اضافه کرد: پس از اسماء جمالیه خدا مانند رحمان و رحیم، به اسماء جلاله الهی میرسیم که نمونه آن «مالک یوم الدین» است. قیامت برای انسان بسیار تکاندهنده و روز «فزع اکبر» است. تمام کارهای ما در آن روز پشت ویترین میرود و نمایش داده میشود و آن روز، «یوم الدین» است و قهاریت و جلال خدا در آن روز تجلی پیدا میکند.
وی یادآور شد: البته از نظر برخی مفسرین مانند علامه طباطبایی «مالک یوم الدین» میتواند از اسماء جماله خدا باشد. زیرا در ان روز هیچ کسی توان تعرض به حقوق انسانها را ندارد و روز امن وعدل است و لذا اگر از این حیث بنگریم از اسماء جمالیه پروردگار متعال است.