کد خبر: 3617023
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۷

استخراج قوانین اقتصادی از آیات قرآن زمینه‌ساز کاهش معضل قاچاق است

گروه سیاسی: یکی از اساتید دانشگاه‌های استان کردستان با اشاره به اینکه استخراج قوانین اقتصادی از آیات قرآن زمینه‌ساز کاهش معضل قاچاق است، گفت: قاچاق باعث تسلط کشور غیر مسلمان بر مسلمان شده و همچنین نوعی خود و جامعه را به هلاکت رساندن است، لذا نباید زمینه‌ تقویت آن فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، عبدالسلام کریمی، یکی از اساتید دانشگاه‌های استان کردستان امروز، 18 تیرماه در نشست بررسی علل و پیامدهای فرهنگی، اقتصادی قاچاق کالا در استان کردستان که بهمت واحد اشتغال و فناوری و تجاری‌سازی جهاددانشگاهی برگزار شد، با اشاره به تعاریف متعددی از فرآیند قاچاق، اظهار کرد: این پدیده در لغت نامه دهخدا به عنوان یک لفظ ترکی به معنای ربوده شده و فراری مطرح شده که معانی زیادی را در برمی‌گیرد.

وی افزود: قاچاق در معنای اصطلاحی نیز به معنی نقل و انتقال کالا برخلاف قوانین کشوری بوده و به طورکلی آنچه که عامه مردم از لفظ قاچاق در ذهن و فکرشان تداعی می‌شود و اعمال و رفتاری که در نزد آنان به عنوان قاچاق مشخص شده است، تعریف اصطلاحی قاچاق گفته می‌شود.

کریمی بیان کرد: قاچاق مصطلح، به دو نوع قاچاق کالا از قبیل مشروبات الکلی، مواد مخدر، سلاح و غیره که از دیدگاه مردم حرام است و همچنین قاچاق البسه و وسایل صوتی و تصویری که فرهنگ غالب آن را حرام نمی‌داند، تقسیم می‌شود.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: از دیدگاه مردم استان تنها اقلام ممنوعه به عنوان قاچاق قلمداد می‌شود و خرید و فروش سایر اقلام حرمتی نداشته و نوعی کسب درآمد برای امرار معاش است.

کریمی تاکید کرد: تبیین و اطلاع‌رسانی در این زمینه برای آگاه‌سازی مردم نیازی ضروری است که باید با بهره‌گیری از ظرفیت افراد تاثیرگذار به ویژه علما و روحانیون دینی مورد توجه قرار گیرد.

وی وجود قاچاق در هر کشوری را دال بر اقتصاد بیمار آن جامعه دانست و افزود: بیکاری و عدم اشتغال پایدار، عدم وجود صنعت، عدم وجود کارخانه و عدم سهولت در صدور اخذ مجوز ایجاد کارگاه‌های تولیدی از جمله عوامل موثر بر تشدید پدیده قاچاق در جامعه است.

این استاد دانشگاه گفت: قاچاق یک پدیده نامطلوب اقتصادی است که باید با یک حرکت و امر مطلوب کنترل شود، که تحقق این مهم مستلزم ایجاد جایگزینی مطلوب و مناسب و یک اشتغال حداقلی برای قاچاقچیان است.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ غالب بر جامعه باید عوض شود عنوان کرد: در این راستا باید حمایت از تولید داخلی در خانواده‌ها تقویت شده و در جامعه نهادینه گردد.

وی ادامه داد: متاسفانه در برخی موارد مشاهده می‌شود که برخی از مسئولان خود نیز این کالاها را خریداری و مورد استفاده قرار می‌دهند که این امر موجب نوعی بی‌اعتمادی و بدبینی در بین مردم می‌شود .

کریمی بیان کرد: فرهنگ ما در رابطه با قاچاق فرهنگی اعتقادی است که باید مستنبط بر قرآن بوده و جامعه را به فر و شکوه برساند.

وی با اشاره به اینکه در آیات قرآن از کلمه قاچاق و یا وقف به طور مستقیم نامبرده نشده اما با دقت در معانی آیات می توان این امر ار استنباط کرد، بیان کرد: زیربنای اعتقادات ما توحید است اما نظام اقتصادی یکی از اصول اساسی مورد تاکید در این بخش بوده است.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: برای تحقق این امر باید فقهای ما به روز بوده و بتوانند قوانین اقتصادی را از آیات قرآنی استخراج کرده و آنها را در راستای شکوفایی نظام اقتصادی کشور به کار گیرند.

این استاد دانشگاه با استنباط بر آیه‌های قرآنی بیان کرد: نقص قاچاق باعث تسلط کشور غیره مسلمان بر مسلمان شده و همچنین نوعی خود و جامعه را به هلاکت رساندن است، لذا نباید زمینه‌ی تقویت آن فراهم شود.

وی یادآور شد: قاچاق نوعی منکر شرعی است و بر همین اساس دوری از آن از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.

captcha