مرتضی بذرکار مسئول حوزه فرهنگی حج فرودگاه امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اعلام اینکه در سال جاری 25 هزار زائر حج تمتع از فرودگاه امام خمینی(ره) به حرمین شریفین اعزام خواهندشد، گفت: از 86 هزار زائر حج 25 هزار زائر از این فرودگاه به حج میروند یعنی فرودگاه امام پرترددترین فرودگاه کشور برای انتقال زائران است.
وی افزود: زائران هشت استان کشور به همراه استان تهران از فرودگاه امام به حج اعزام میشوند و با توجه به اینکه زائران ساعاتی را در فرودگاه امام خواهندبود، برنامههای فرهنگی ویژهای را برای آنها طراحی کردهایم.
زائران بدون بدرقه کننده به فرودگاه امام منتقل میشوند
بذرکار در پاسخ به این سؤال که به طور متوسط زائران چند ساعت در فرودگاه امام خواهند بود؟ گفت: این مسئله متغییر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد که همه آنها در اختیار ما نیست. نهادهای مختلفی در مسئله انتقال حجاج به عربستان دخیل هستند از یگانهای امنیتی گرفته تا سازمان حج و زیارت که قرار است زائران را از درب مساجد به صورت کاروانی و بدون بدرقه کننده به فرودگاه انتقال دهد و ... همه در ساعاتی که حجاج باید در فرودگاه صرف کنند تأثیرگذار هستند.
وی ادامه داد: اما کار ما در فرودگاه مربوط به زمانی است که زائران وارد فرودگاه شده و از گیتهای مربوط به پلیس، گذرنامه و سپاه عبور کرده و به فضای ایزوله شده برای انتقال به هواپیما وارد میشوند و ما برای همین زمان نیز برنامههای فرهنگی طراحی کردهایم.
مسئول حوزه فرهنگی حج فرودگاه امام خمینی(ره) از اجرای پنج گروه کار فرهنگی در فرودگاه امام سخن گفت و اظهار کرد: تعدادی از افراد آموزش دیده در دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران به عنوان «سفیران مهربانی» در شهر فرودگاهی حضرت امام برای انجام کارهای راهنمایی زائر، کمک رسانی به مسافر و ارائه مشاورههای روانشناسی مستقر خواهندشد.
مراقبت از زائران در مقابل اضطراب سفر و پرواز
وی تشریح کرد: همچنین از کاروانهای زیارتی خواستهایم که هر کاروان یک خانم و یک آقا را به عنوان سفیر مهربانی به ما معرفی کنند تا ارتباط گیری با زائران و ارائه خدمات به آنها راحتتر صورت گیرد. همچنین در طول اعزام زائران به حج، مبلغان دینی در فرودگاه مستقر خواهند شد. این مبلغان مسلط به درس آکادمیک روانشناسی و علوم حوزوی بوده و توان پاسخگویی به مسائل شرعی حج را دارند و در صورتی که زائری دچار اضطراب و نگرانی قبل از سفر و یا استرس پرواز باشد به وی در کاهش اضطراب کمک خواهند کرد.
بذرکار اعلام کرد: در هر شیفت 20 تا 25 نفر از این گروه در فرودگاه امام مستقر خواهند شد.
وی از انجام یک فضاسازی بزرگ در سالن حجاج نیز خبر داد و گفت: کارهای حجمی بزرگی در فرودگاه انجام میشود تا زائران از همینجا در فضای حج قرار بگیرند. همچنین برای بدرقه حجاج ماکتی از سقاخانه حرم امام رضا(ع) و هدیهای از طرف این حرم به زائران داده میشود و صلوات خاصه امام رضا از ایستگاه صلواتی پخش خواهدشد، تا زائران حال و هوای زیارت پیدا کنند. ستونهای سالن حجاج نیز به صورت ستونهای مسجد مدینه طراحی حجمی میشود تا فضای زیارت را برای زائر تداعی کند.
بذرکار با اشاره به اینکه امکان بروز تأخیر در پروازها وجود دارد، عنوان کرد: بر همین اساس کارهای نمایشی در زمان تأخیر برای زائران نمایش داده میشود و محتوای فرهنگی در قالب نمایش، تأتر و برنامههای جنبی ارائه میشود. برنامه روایتگری هم در خصوص حج پردهخوانی میشود.
وی عنوان کرد: ایستگاه «وای فای» برای انتقال مفاهیم حج به تلفنهای همراه زائران نیز در نظر گرفته شده که همه این اقدامات در کنار خدماتی که طبیعتاً هر فرودگاهی باید به مسافر خود ارائه دهد به زائران حج تمتع 96 ارائه میشود.
مسئول حوزه فرهنگی حج فرودگاه امام خمینی(ره) در پاسخ به این سؤال که آیا سایر مسافران فروگاه امام خمینی نیز از فضاسازیهای صورت گرفته برای حج بهرهمند میشوند، گفت: مسافران پروازهایی که در بال غربی فرودگاه انجام میشود (در روزهای پایانی انتقال حجاج) از این فضا بهرهمند میشوند، اما در نظر داریم علاوه بر سالنهای حجاج در محیط فرودگاه هم به خاطر ایام حج از المانهای حج استفاده کنیم و همه مسافران فرودگاه امام خمینی در زمان حج متوجه خواهندشد که این فرودگاه در حال انتقال بیشترین تعداد حجاج ایرانی به حرمین شریفین است.