کد خبر: 3618195
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۵

مشکل عدم تحقق تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن فرهنگی است

استاد حفظ قرآن کریم موضوع عدم تحقق خواست رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم را مشکل فرهنگی دانست و گفت: باید ابتدا نیاز به حفظ قرآن در جامعه احساس شود تا مردم به این سمت گرایش پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فارس نوشت: 6 سال از مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت حافظ قرآن کریم می‌گذرد و طی این 6 سال فعالیت و کار درخور شأنی انجام نشده و می‌شود گفت که این مطالبه برروی زمین مانده است؛

مهدی بحر‌العلوم حافظ کل و استاد حفظ قرآن کریم درباره اینکه حافظ قرآن چه کسی است، گفت: اگر مطلق بگویم حافظ قرآن حافظ کل تداعی می‌شود مگر اینکه در بیان واژه از قید حافظ ۱ جزء، ۲ جزء و ... استفاده شود.

به چه کسی می‌شود گفت حافظ قرآن؟

وی ادامه داد: اما به نظر من حافظ قرآن کسی است که بخشی از قرآن کریم را حفظ است و در راه حفظ مداومت دارد، البته در برخی از آیین‌نامه‌ها به کسی که ۳ جزء قرآن را حفظ است حافظ قرآن می‌گویند.

مشکل عدم تحقق خواست رهبر معظم انقلاب مشکل فرهنگی است

بحر‌العلوم مشکل عدم تحقق منویات رهبر معظم انقلاب را مشکل پول و امکانات ندانست و گفت: مشکل عدم تحقق خواست رهبر معظم انقلاب مشکل فرهنگی است، یعنی در جامعه ما نیاز به موضوع حفظ در بین مردم احساس نمی‌شود و مردم این را درک نکرده‌اند که حفظ قران مقدمه تدبر و عمل به قرآن است و قرآن داروی شفا بخش همه موضوعات زندگی است.

نهادینه شدن نیاز به حفظ قرآن در بین مردم مشکل پول را هم حل می‌کند

این حافظ کل قرآن کریم نهادینه‌کردن فرهنگ حفظ قرآن را تنها راه تحقق خواست رهبر معظم امقلاب دانست و گفت: اگر فرهنگ حفظ قرآن در کشور نهادینه شود دیگر نیاز به بودجه و پول نیست و اگر دولت پولی به فعالیت‌های قرآنی ندهد خود مردم هزینه‌ها را تأمین می‌کنند. مانند هیأت‌های عزاداری امام حسین(ع).

تحقق تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن به عزم ملی نیاز دارد

بحر‌العلوم مشکل فرهنگ را پیچیده دانست و گفت: اینکه پس از گذشت ۶ سال از خواست مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن هیچ تکانی نخورده‌ایم به دلیل مشکل فرهنگی است و این مشکل به عزمی ملی نیاز دارد و با فعالیت یک نهاد حل نمی‌شود. باید همه خود را مسئول بدانند از وزارت ارشاد گرفته تا صدا و سیما و آموزش و پرورش تا دیگر نهاد‌های فرهنگی و قرآنی باید در ابتدا سعی کنند مردم را به اهمیت آموزه‌های قرآن واقف کنند.

آمار‌هایی که نهاد‌ها از تعداد حافظان قرآن می‌دهند هم‌پوشانی دارد

وی با گلایه از نبود آمار دقیق و متقن از تعداد حافظان قرآن کریم گفت: آمار‌های نهاد‌های مختلف در ارائه تعداد حافظان قرآن کریم هم‌پوشانی دارد و واضح است که تکرار اسامی در همه آمار‌ها وجود دارد.

تعداد شرکت‌کنندگان آزمون حفظ نشان از تعداد حافظان قرآن دارد

بحر‌العلوم درخصوص ارائه آمار‌های مختلف از سوی نهاد‌های قرآنی گفت: من از صحت و سقم این آمار‌ها خبر ندارم اما آنچه مسلم است این است که خروجی حافظان قرآن آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن است و عدد شرکت‌کنندگان در آزمون نشان می‌دهد که فعالیت چندانی در این زمینه رخ نمی‌دهد.
captcha