به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه 8 و فرهنگسرای گلستان، قصهگویی و اثربخشی تربیتی آن را به ویژه برای نسل جدید موضوعی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. پژوهشگران عرصه قصهگویی معتقد هستند که ایرانزمین یکی از خاستگاههای اصلی قصه در جهان است و اگرچه در گذشته قصهگو تنها به آموزش آداب و قوانین فرهنگ جامعه خود میپرداخت و با استفاده از ابزار قصه، محتوای بسیاری از کتابها را برای همه اقشار جامعه حتی افراد بیسواد ارائه میکرد، اما امروزه تلاشگران عرصه هنر و ادبیات معتقد هستند که قصهگویی میتواند بخش زیادی از آسیبهای اجتماعی، زندگی مدرن و فضای مجازی را که کودکان و نوجوانان با آنها درگیر هستند را کاهش داده و حذف کند.
مقام معظم رهبری هم با اشاره به جایگاه ارزشمند و فرهنگی قصهگویی فرمودهاند که «یکی این است که رسم کتابخوانی را در بین مردم باب کنیم؛ کاری که شنیدم اروپاییها در خانه میکنند. مادر برای بچهاش وقت خواب کتاب میخواند. این رسم را که ما اصلاً نداریم. البته در بعضی از خانوادهها بود. ما در منزل پدریمان دیده بودیم که کسی مینشست و برای کسی دیگری کتاب میخواند. سالها چنین کاری میشد؛ هم برای کوچکها، هم برای بزرگها. این که در بین مردم رایج نیست.»
بهترین راه و تأثیرگذارترین عنصر در فرهنگ غنی قصهگویی به ویژه برای نسل جدید و در بین خانوادهها مادران هستند. مدیریت فرهنگی و هنری منطقه 8 در نظر دارد سومین دوره جشنواره «مادران قصهگو» را در سطح منطقه برگزار کند.
مادران علاقهمند به شرکت در این جشنواره میتوانند از 17 تیرماه تا 10 مردادماه به مراکز فرهنگی هنری منطقه 8 و همه خانههای فرهنگ، خانه قرآن و فرهنگسرای گلستان مراجعه و ثبتنام کنند.
علاقهمندان به سومین دوره جشنواره «مادران قصهگو» میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی نارمک، میدان هلال احمر، خیابان گلستان، فرهنگسرای گلستان مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۷۷۸۱۵۱۷۳ تماس بگیرند.