کد خبر: 3623121
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱

13 هزار تماس تلفنی در کشور برای انواع کودک‌آزاری/ برای پیشگیری هم هزینه کنیم

گروه جامعه: رئیس اورژانس اجتماعی کشور ضمن اعلام آخرین آمارهای مربوط به کودک‌آزاری در کشور، خواستار اختصاص بودجه برای پیشگیری از این آسیب اجتماعی شد.

حسین اسد‌بیگی، رئیس اورژانس اجتماعی کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در خصوص آمارهای مربوط به کودک‌آزاری در ایران اعلام کرد: سه قسمت در اورژانس اجتماعی در خصوص کودک‌آزاری فعال است که یکی خط 123 است که در سال گذشته 757 هزار تماس با این شماره گرفته شد که از این تعداد 173 هزار و 725 تماس مرتبط با خدمات اورژانس اجتماعی بوده است.

وی ادامه داد: خدمات سیار ما (ماشین‌هایی که در سطح شهر حضور دارند و با تماس تلفنی به محل حادثه اعزام می‌شوند) در سال گذشته 90 هزار و 985 نفر پذیرش داشته‌اند و در مراکز مداخله در بحران (مانند مراکز مشاوره که مراکز ثابت هستند و مردم باید به آنها مراجعه کنند) در سراسر کشور نیز 34 هزار و 101 نفر پذیرش شده‌‌اند.

13 هزار تماس تلفنی در کشور برای انواع کودک‌آزاری

رئیس اورژانس اجتماعی کشور اعلام کرد: از مجموع آمارهای ارائه شده و آسیب‌های اجتماعی که اورژانس اجتماعی با آنها سر و کار دارد، 13 هزار و 766 مورد تماس تلفنی با خط 123 در مورد انواع کودک آزاری جسمی، جنسی، عاطفی و غفلت بوده است.

وی ادامه داد: 10 هزار و 385 نفر نیز در مورد کودک آزاری، خدمات سیار دریافت کرده‌اند و در مراکز مداخله در بحران هم از 34 هزار مراجعه به این مراکز 2 هزار و 765 مورد مربوط به انواع کودک آزاری بوده است.

آمار جهانی؛ از هر 10 کودک یک کودک آزار جنسی می‌بیند

اسدبیگی در پاسخ به این سؤال که آمار کودک‌آزاری در ایران نسبت به سایر کشورها در چه وضعیتی قرار دارد؟ گفت: مداخله تطبیقی تاکنون انجام نشده است اما بر اساس آماری که از کشورهای اروپایی و آمریکایی ارائه می‌شود در این کشورها از هر 10 کودک، یک مورد دچار کودک آزاری جنسی می‌شود. ولی در ایران متأسفانه آمارهای دقیقی نداریم و شاید دقیق‌ترین آمارهایی که از آسیب‌های اجتماعی ارائه می‌شود یکی مربوط به طلاق است که ثبت‌ احوال اعلام می‌کند، دیگری پزشکی قانونی است که کمتر آمارهای آن عنوان می‌شود و دیگری آمارهای مراکز اورژانس اجتماعی است که ما فقط پذیرش‌ها را ثبت می‌کنیم.

نمی‌دانیم چه قدر کودک‌آزاری در کشور وجود دارد/ مردم 123 را نمی‌شناسند

وی با اشاره به اینکه به درستی نمی‌دانیم چه قدر کودک آزاری در جامعه وجود دارد، گفت: آمارهای ما مربوط به کسانی که به اورژانس اجتماعی مراجعه می‌کنند و یقیناً چندین برابر این تعداد کودک‌آزاری در کشور رخ می‌دهد اما یا مردم اورژانس اجتماعی را نمی‌‌شناسند یا نمی‌خواهند موضوع علنی شود چرا که از لحاظ انگ اجتماعی هم مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کند.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار امیدواری کرد که در کشور بخشی از بودجه‌هایی که صرف مسائل سیاسی و ... می‌شود، مقدار کمی هم صرف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی شود و گفت: متأسفانه در همه کشورها در زمینه پیشگیری کم‌تر هزینه صورت می‌گیرد چرا که پیشگیری بازتاب عینی ندارد. به عنوان مثال وقتی به عده‌ای از کودکان آموزش مهارت‌های زندگی را بدهیم و بعداً دچار اعتیاد یا اختلال‌های روانی و آسیب‌های دیگر اجتماعی نشوند، بروز آن را کسی متوجه نمی‌شود اما کوچک‌ترین مسئله دیگری در حوزه آسیب‌ها را مردم متوجه می‌شوند غافل از اینکه پیشگیری مهم‌تر از درمان است.

captcha