کد خبر: 3625085
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۵
ناصرزعیم:

مؤسسات قرآنی، کیفیت آموزشی را فدای دغدغه‌های اقتصادی نکنند

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری و مربی قرآن با بیان اینکه استفاده از اساتید شاخص قرآنی دغدغه مؤسسات نیست، گفت: در این مراکز کیفیت به علت دغدغه‌های اقتصادی مانند اجاره مکان و حقوق مربیان فدای کمیت شده است در حالیکه نوع آموزش آینده قرآن‌آموز را تغییر می‌دهد.

مهدی ناصرزعیم، قاری و مربی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به اهمیت استفاده از اساتید شاخص در مراکز قرآنی گفت: مهمترین بُعد تدریس، معلم است، امروز شاهد هستیم آموزش قرآن بدون حضور معلم و با استفاده از منابع آموزشی خودآموز هم انجام می‌شود.
وی با بیان اشاره به فقدان اتاق فکر تخصصی در مؤسسات قرآنی افزود: باید دلیل خاصی برای برگزاری کلاس‌های حضوری وجود داشته باشد و معلم باید این توانایی و مهارت را داشته باشد که با حضورش اتفاقی در کلاس‌های آموزش قرآن بیفتد یعنی قرآن‌آموز باید تفاوت دوره خودآموز و دوره معلم محور را احساس کند.
این قاری قرآن با بیان اینکه حضور معلم وقتی ضروری است که اثرگذار باشد ادامه داد: کلاس قرآنی محدود به حضور تعدادی شاگرد و ارائه محتوا به آنها نیست بلکه معلم با توجه به شخصیت خود، فنون کلاس‌داری و تسلطی که بر محتوا دارد می‌تواند انگیزه و نشاط را در قرآن‌آموز ایجاد کند.
وی اظهار کرد: اولیاء و شاگردانی که برای آموختن قرآن به مراکز قرآنی مراجعه می‌کنند انگیزه اولیه را دارند و این هنر معلم است که انگیزه و علاقه را در آنها حفظ کند چراکه وقتی یک معلم ویژگی خاصی در تدریس قرآن نداشته باشد شاگرد نیز از یادگیری قرآن گریزان می‌شود.
ناصرزعیم با تاکید بر اینکه قرآن  برای مردم جاذبه دارد افزود: معلم از محتوای دروس مهمتر است و معلم خوب می‌تواند مدت زمان آموزش را کوتاه و سرعت دانش‌آموزان را تنظیم کند.مؤسسات قرآنی برای استفاده از اساتید شاخص قرآن با چالش‌هایی مانند هزینه‌های بالا، شاغل بودن اساتید و عدم هماهنگی ساعت اشتغال آنها با کلاس‌های مراکز قرآنی مواجه هستند. 
وی با بیان اینکه شخصی که بعنوان معلم قرآن در برابر شاگرد قرار می‌گیرد باید مسلط بر روخوانی باشد ادامه داد: این شخص در وهله اول باید اهلیت قرآنی داشته باشد، در مقابل مردم خوانده باشد، تلاوت مجلسی داشته باشد مردم او را به عنوان  قاری بشناسند، روش‌های تدریس را به خوبی بداند و اخلاق قرآنی داشته باشد.
این مربی قرآن تصریح کرد: کلاس‌های سطح یک و کلاس شاگردان کم سن، باید با حضور اساتید با تجربه برگزار شود زیرا این کلاس‌ها زیربنای آموزش قرآن را می‌سازد و  روخوانی و روانخوانی و تجویدهای آموزش داده شده در این سطح در شاگرد نهادینه می‌شود.
وی تاکید کرد: اگر مطالبی که در کلاس‌های سطح یک آموزش داده می‌شود درست نباشد در آینده نمی‌توان آن را تغییر داد، استفاده از مربیان مبتدی و آموزش صوت و لحن‌های من درآوردی توسط این مربیان آموزش را در سطح بالاتر با مشکل مواجه می‌کند.
این مربی قرآن با اشاره به اینکه مراکز قرآنی بیشتر از مربیان دارای مدرک استفاده می‌کنند اظهار کرد: این مدارک برای نظم دادن و داشتن آمار مهم است اما نمی‌توان کسی که رتبه کشوری در رشته‌های حفظ و قرائت دارد را به خاطر نداشتن گواهی یا مدرک کنار گذاشت. 
ناصرزعیم  با بیان اینکه استفاده از اساتید شاخص قرآنی دغدغه مؤسسات نیست خاطرنشان کرد: در این مراکز قرآنی کیفیت به علت دغدغه‌های اقتصادی مانند اجاره مکان و حقوق مربیان فدای کمیت شده است در حالیکه نوع آموزش آینده قرآن‌آموز را تغییر می‌دهد.
captcha