کد خبر: 3625310
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۳
حجت‌الاسلام حسینی قمی:

صداقت در عمل بهترین راه تربیت فرزندان است

گروه اجتماعی: استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و کارشناس دینی صداقت در عمل را بهترین راه تربیت فرزندان خواند و اظهار کرد: تاثیر عمل بسیار فراتر از گفتار است و در روایات نیز بر تبلیغ و تشویق عملی بسیار تاکید شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسین حسینی قمی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، شب گذشته هشت مردادماه، در بیست و چهارمین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی در استان که با حضور عموم مردم و مسئولان در مهدیه مصلای بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد برگزار شد، درک تفاوت در زمان توسط والدین را از مهم‌ترین مطالبات جوانان دانست و گفت: امام علی(ع) در این باره می‌فرمایند: «با الزام و اجبار فرزندان را بر آداب خود وادار نکنید زیرا زمان شما با آنان متفاوت است.»
وی توجه به مجموعه‌ای از عوامل را موثر در تربیت فرزندان برشمرد و افزود: فرزندان ما تنها فرزند ما نیستند، بلکه فرزند مدرسه، رسانه، دانشگاه، رفیق، فضای مجازی و جامعه هستند.
حجت‌الاسلام حسینی قمی با اشاره به فرمایشی از امام علی(ع) در همین باب که می‌فرمایند: «فرزندان ما بیشتر از آنکه تحت تاثیر ما باشند تحت تاثیر زمانه هستند.»، اظهار کرد: تلاش برای والدینی خوب بودن کافی نیست بلکه باید برای اصلاح این مجموعه گام برداریم.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر مجموعه عوامل موثر در تربیت فرزند خوب شدند، فرزند شایسته‌ای خواهیم داشت، تصریح کرد: متاسفانه اکنون در رسانه ملی و خانواده‌ها قبح محرم و نامحرم از بین رفته است که باید در این زمینه نیز چاره‌اندیشی کرد.
وی ایجاد زمینه‌های خوب برای فرزاندان را از مطالبات جدی آنان از والدین دانست و عنوان کرد: فرزندان ما امانت هستند و شایسته است برای آنان زمینه‌های خوب مانند سفرها و برنامه‌های خوب در نظر بگیریم.
حجت‌الاسلام حسینی قمی با تاکید بر اینکه فرزند خوب و متدین با دعای یک شبه حاصل نمی‌شود، گفت: تربیت یک فرزند متدین فرآیندی چندین ساله و تربیتی را می‌طلبد.
استاد دانشگاه با اشاره به بحث ماهواره آن را یک موضوع سیاسی ندانست و افزود: موضوع ماهواره یک مسئله اخلاقی و خانوادگی است، مردم باید دشمن‌شناس باشند و بدانند که دشمنان چه هزین های گزافی را برای همین شبکه‌های ماهواره‌ای می‌پردازند تا در خانه‌های ما رسوخ کنند.
حجت‌الاسلام حسینی قمی صداقت در عمل را بهترین راه تربیت فرزندان خواند و اظهار کرد: تاثیر عمل بسیار فراتر از گفتار است و در روایات نیز بر تبلیغ و تشویق عملی بسیار تاکید شده است.
وی حفظ شخصیت در نصیحت دادن فرزندان را از نکات مهم تربیتی دانست و عنوان کرد: در نصیحت کردن فرزند باید به شخصیت او احترام گذاشت تا روحیه خودباوری در او تجلی کند.
کارشناس امور دینی با تاکید بر اینکه نصیحت باید در فضایی خصوصی صورت گیرد نه در جمع یا مهمانی، ادامه داد: بنا بر فرمایشی از امام علی(ع) نصیحت علنی کوبیدن شخصیت فرد است.
حجت‌الاسلام حسینی قمی افراط در سرزنش کردن فرزندان را باعث افزایش لجبازی در آنان دانست و افزود: بنا بر حدیثی از امام علی(ع) کسی حق سرزنش کردن دیگری ندارد زیرا نمی‌میرد تا به آن درد گرفتار شود.
وی قهرکردن را بدترین نوع شکنجه خواند و عنوان کرد: از قهر کردن با فرزند به مدت طولانی باید خودداری کرد، قهر باید عبرت‌آموز و کوتاه باشد.
استاد حوزه تبعیض را از دیگر مطالبات فرزندان از والدین برشمرد و گفت: متاسفانه اکنون نیز مانند زمان جاهلیت در خانواده‌ها تبعیض وجود دارد که شرعاً جایز نیست و در تربیت صحیح فرزندمان موثر است.

captcha