کد خبر: 3625624
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۳

مشارکت ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در جشنواره رضوی

گروه ادب: دبیر جشنواره کتابخوانی رضوی از مشارکت ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها در این جشنواره یاد کرد و افزود: در این دوره مشارکت دو و نیم برابری نسبت به دوره گذشته را شاهد بودیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد الهیاری فومنی، دبیر جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاره به اینکه گزارش روند برگزاری جشنواره را در دو بخش ارائه می‌کند، اظهار کرد: بخش اول به اهم فعالیت‌های صورت گرفته در نهاد باز می‌گردد که شامل تشکیل هیئت اندیشه‌مند برگزاری جشنواره از شهریورماه 95 با آسیب‌شناسی نقاط ضعف و قوت دوره قبلی جشنواره، تشكیل كارگروه‌های انتخاب منابع مسابقه در مهرماه 95، آغاز فرآیند اجرایی کشوری جشنواره از دی‌ماه 95، انتخاب شش عنوان کتاب از میان 73 منبع معرفی شده به هیئت اندیشمند جشنواره به عنوان منابع مسابقه در حوزه كودک، نوجوان و بزرگسال است.

به گفته وی، از دیگر فعالیت‌های در این بخش می‌توان به تهیه نسخه‌های مكتوب، دیجیتال، گویا و بریل منابع مسابقه برای شركت همه افراد با هر سطحی از توانمندی جسمی و یا امکان دسترسی به وسایل ارتباط جمعی، طراحی 800 سؤال مسابقه از منابع جشنواره براساس استاندارهای آزمون‌سازی توسط موسسات تخصصی، تولید تیزر صوتی و تصویری و پخش از شبکه‌های ملی و استانی و بهره‌گیری از ظرفیت تلویزیون‌های شهری، ناوگان حمل و نقل عمومی، دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها، پیامک برای اعضای کتابخانه‌های عمومی و شرکت‌كنندگان دوره قبل جشنواره اشاره کرد.

دبیر جشنواره کتابخوانی رضوی همچنین به ترجمه منابع مسابقه به سه زبان خارجی و تولید فراخوان و پوستر جشنواره به شش زبان خارجی برای شرکت علاقه‌مندان غیر ایرانی به عنوان دیگر فعالیت صورت گرفته در این بخش یاد و اظهار کرد: آغاز فرآیند داوری جشنواره در بخش‌های مختلف کودک و نوجوان از خردادماه و بخش بزرگسال از دهه سوم تیرماه و برگزاری اختتامیه ملی در تهران و 31 اختتامیه در مراکز استان‌های کشور از امروز را می‌توان از دیگر فعالیت‌ها در این حوزه برشمرد.

الهیاری با اشاره به بخش دوم گزارش خود در قالب ویژگی‌های متمایز این دوره جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: اختصاص منبع مسابقه ویژه حضرت معصومه(س) و حضرت احمد بن موسی (ع) با توجه به پیشنهاد شورای دهه کرامت، فراهم شدن امکان مشارکت اختصاصی همه دستگاه‌ها و صنوف در مسابقه با در اختیار داشتن کد سازمان اختصاصی و اضافه شدن بخش پویش كتابخوان مجازی به بخش‌های مسابقه در بخش كودک از جمله فعالیت‌هایی است که در این بخش صورت گرفته.

وی همچنین به افزوده شدن بخش تقدیر كتابخانه‌ای در 2400 كتابخانه عمومی نهادی سراسر کشور به منظور تكریم شركت كنندگان در جشنواره اشاره و عنوان کرد: افزایش تعداد تقدیرشوندگان جشنواره از 1350 نفر در سال گذشته به 22500 نفر در این دوره و مشاركت كم‌نظیر رسانه‌ای گروه‌های مرجع مانند نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها، ائمه جمعه، استانداران، فرمانداران، ‌هنرمندان،‌ ورزشكاران و نویسندگان ملی و استانی برای دعوت مردم به شرکت در جشنواره از دیگر فعالیت‌ها بوده است.

الهیاری به آمارهایی در این رابطه اشاره کرد و گفت: میزان مشاركت در جشنواره به نسبت دوره قبل 5/2 برابر افزایش یافت. به گونه‌ای كه عدد مشاركت از 238000 نفر در دوره قبل به بیش از 648000 نفر در این دوره رسید كه یک نصاب بی‌سابقه در مسابقات كتابخوانی كشور است. همچنین مشاركت 2240 نفر از 35 كشور دنیا در بخش بین‌الملل جشنواره با همكاری و مساعدت جامعةالمصطفی العالمیة و مشاركت 427 شهرستان از مجموع 429 شهرستان كشور در جشنواره را در این دوره شاهد بودیم.

به گفته وی، حضور 319 دستگاه دولتی و خدماتی، علمی و فرهنگی، نظامی و اقتصادی در سازمان مردم‌نهاد برای شركت در مسابقه و مشاركت 138700 نفر از كودكان ایران اسلامی در بخش كودك و نوجوان جشنواره جای امیدواری دارد. این در حالی است كه مشاركت كودكان در سال گذشته در مرز 50 هزار نفر بود.

captcha