به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) انور پنام، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) امروز 11 مردادماه در نشست ادبیات عربی در حوزه علمیه در پژوهشکده ادیب فقه جواهری گفت: قبل از انقلاب اسلامی هدف از فراگیری زبان عربی، آموزش و یادگیری قرآن بود اما این رویکرد در بعد از انقلاب توسعه یافته است. وی افزود: امروز علاوه بر اینکه نیاز به این زبان برای یادگیری قرآن داریم نباز به تعامل و ارتباط با کشورهای عرب زبان هم داریم لذا این ضرورت دوچندان است.
پنام بیان کرد: حوزه زمانی می تواند حرف جدیدی از انقلاب اسلامی را به دنیا برساند که به زبان عربی جدید آشنا باشد هر چند نیاز است که تراث گذشته را هم حفظ کنیم.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: یکی از آسیب ها در ادبیات عربی حوزه، جمله محوری است که با متن محور شدن این آسیب رفع خواهد شد و ضعف طلاب نیز ناشی از این موضوع است.
وی افزود: آموختن مفردات بدون متن ماندگاری چندانی ندارد و شیوه آموزش باید متن محوری باشد همچنین بی نیازی به علم ترجمه از جمله آفات فراروی این علم است.
پنام عنوان کرد: باید علوم جدیدی مانند معناشناسی که نگاهی درونی به زبان دارد وارد فقه و اصول شود تا قدرت استنباط ما از متون دینی را افزایش دهد.
همچنین حجتالاسلام و المسلمین سید مرتضی حسینی کمال آبادی، رئیس پژوهشکده ادیب فقه جواهری، به تشریح چرایی برگزاری این سلسله نشست ها پرداخت و گفت:ترمیم، پالاپیش و پیشرفت لازمه همه دانش ها است، که چون عهدی بر عهده دانشمندان قرار گرفته است، این رسالت ها را گاه در محتوای دانش اجرا می کنیم و گاه از نگاهی برون دانشی مانند فلسفه مضاف بدان می پردازیم.
وی ادامه داد: سوگمندانه باید گفت که ادبیات عربی در حوزه علمیه ایران و قم، دوران رکود خود را می گذراند و برای برون رفت از این رکود، باید نشست های مدیریتی را تقویت کنیم و آنچه در خزانه فکر صاحب نظران است را به بیان و بنان در آوریم.