به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) 23 مردادماه به مناسبت پیروزی حزبالله بر رژیم صهیونیستی، در جنگ 33 روزه، روز مقاومت اسلامی نام گرفته است؛ مقاومت در مقابل استکبار و طاغوت به عنوان یک ارزش قرآنی امروز به یک جریان قوی فکری و فرهنگی در جهان اسلام تبدیل شده و در جبهههای مختلف توانسته مستکبران به سردمداری آمریکا را به عقبنشینی وادارد.
انقلاب اسلامی به عنوان یک تحول مؤثر در قرن بیستم بیشک نقش اساسی در رشد و تقویت جریان و فرهنگ مقاومت در جهان اسلام داشته است. متأسفانه امروزه شبهههایی مربوط به هزینهزا بودن مقاومت در مقابل سازش مطرح میشود که لازم است بازخوانی مجددی بر روی آثار و دستاوردهای مقاومت در جهان اسلام صورت بگیرد.
جریان مقاومت به متغیری تأثیرگذار در معادلات بینالمللی تبدیل شده استسردار یدالله جوانی، مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، در گفتوگو با
ایکنا، درباره آثار و دستاوردهای جریان مقاومت در مقابل سازش در دنیای اسلام گفت: امروز مقاومت به عنوان یک جریان قوی فکری، فرهنگی و سیاسی در جهان اسلام به ویژه در حوزه غرب آسیا شناخته میشود و به یکی از متغیرهای تأثیرگذار در معادلات بینالمللی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: وقتی بحث مقاومت اسلامی مطرح میشود این مقاومت در مقابل بیگانگان و مخصوصا مستکبران عالم است که سالیان طولانی بر ملتهای مسلمان سلطه داشتند و اراده و خواست خود را بر ملتهای مسلمان در جهان اسلام تحمیل میکردند.
مقاومت؛ ایدهای قرآنی و اعتقادی جوانی با تأکید بر اینکه ایده مقاومت در مقابل کفار، اجانب و مستکبران یک ایده کاملا قرآنی است و مبنای اعتقادی و دینی دارد، گفت: میتوان گفت مبنای این مقاومت پیامی است که همه انبیاء الهی برای آن مبعوث شدند. همه پیامبران الهی یک پیام واحد برای انسانها داشتند؛ «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»؛ پیامبران مردم را به عبودیت و بندگی خدا و ایستادگی در مقابل طاغوت و تن ندادن به سلطه او دعوت میکردند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: طاغوت آن نیروی شیطانی است که میخواهد خود را جای خدا بگذارد و مصداق آن در عصر حاضر آمریکا است. جبهه استکبار با محوریت آمریکا و قبل از آمریکا با محوریت انگلیس سالهای طولانی بر کشورهای اسلامی سلطه داشتند، اما با انقلاب اسلامی بر مبنای آموزههای دینی مقاومت در منطقه شکل گرفت و لذا مقاومتی که امروز از آن صحبت میشود مقاومت در مقابل استکبار و آمریکا به عنوان طاغوت زمان است و به طور قطع حفظ عزت، استقلال و هویت دینی مسلمانان در گرو همین مقاومت و ایستادگی است.
تجربه تاریخی هم کمهزینه بودن سازش در مقابل مقاومت را رد میکندجوانی درباره برخی شبههها درباره هزینهزا و مشکلساز بودن مقاومت در مقابل سازش و مذاکره گفت: این نوع نگاه نه بر مبنای آموزههای دینی قابل دفاع است نه بر مبنای نگاه عقلانی و محاسبهگرایانه. از طرفی تجربه تاریخی نیز کمهزینه بودن سازش را در مقابل مقاومت تأیید نمیکند.
وی ابراز کرد: جبهه استکبار در طول تاریخ و با محوریت قدرتهای مختلف به چیزی کمتر از سلطه بسنده نکرده و نمیکند و این سلطه هم جز با پایمال کردن عزت و هویت دینی مسلمانان برای او حاصل نمیشود و این همان نکتهای است که خداوند در قرآن کریم تصریح کرده است؛ «
وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ».
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: امروزه چنین خواستهای در ادبیات آمریکاییها، صهیونیستها و برخی کشورهای اروپایی مشاهده میشود و آنها به دنبال از بین بردن هویت و گرفتن استقلال مسلمانان هستند. براین مبنا هزینههای سازش قطعا به مراتب بیشتر از مقاومت است، زیرا برای سازش بایستی عزت، هویت و استقلال خود را از دست بدهیم و هیچ ملت هوشمند و بصیری بر سر هویت، موجودیت، استقلال، عزت و آینده خودش معامله نمیکند.
وی یادآور شد: آینده جهان اسلام در گروی ایستادگی بر موضوع مقاومت است و هیچ راهی جز مسیر مقاومت برای رسیدن به قلههای عزت، افتخار و پیشرفت وجود ندارد. آنچه در دهههای بعد از انقلاب اسلامی به خوبی قابل مشاهده است روند رشد و توسعه قدرت مقاومت از یکسو و روند افت قدرت جبهه مستکبران از طرف دیگر است.
جوانی تأکید کرد: نگرانی اصلی آمریکاییها در منطقه از دست دادن سلطه و نفوذ در کشورهای منطقه است. امروز در لبنان، فلسطین، عراق، یمن، بحرین، عربستان و شمال آفریقا جریان مقاومت مسیر روبه رشدی را طی میکند و حقیقتا به شکل یک جریان درآمده و هستههای مقاومت در سراسر جهان اسلام به هم پیوند خوردهاند و جبهه واحد قدرتمندی را تشکیل دادهاند. ادامه این مسیر قطعا آینده درخشانی را برای ملتهای مسلمان در منطقه راهبردی غرب اسیا و به ویژه ملت ایران رقم خواهد زد.
تحول درونی و فرهنگی، عامل مانایی و پویایی جریان مقاومت سردار جوانی درباره تأثیر تحولات فرهنگی بر تسری مسئله مقاومت به کشورهای اسلامی گفت: بیشک حرکت ملتها نیازمند یک تحول فکری، روحی و فرهنگی است. در انقلاب اسلامی هم امام خمینی(ره) با تغییر و تحول درونی، فکری و اندیشهای در ملت ایران توانستند آن قیام عمومی و فراگیر را شکل داده و آن قیام عمومی به جریان انقلاب اسلامی تبدیل شد و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
وی عنوان کرد: به عبارتی حرکت ملت ایران با یک تحول فرهنگی آغاز شد تا ملت به این نتیجه رسید که باید در مقابل طاغوت پهلوی بایستد. بحث صدور انقلاب هم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مطرح شد در واقع صدور فرهنگ مقاومت، عزتخواهی، استقلالطلبی و ایستادگی در مقابل طاغوتهای زمان بود.
جوانی اظهار کرد: طبیعی است که با توجه به مختصات و شرایط منطقه وقتی هستههای مقاومت بر مبنای تحولات درونی، فکری و فرهنگی به وجود میآیند و از طرفی جریان مقابل نیز به دنبال نابودی و از بین بردن این هستهها هستند باید از این هستهها حمایت و پشتیبانی کرد و آنها را تجهیز نمود.
وی افزود: اما آن بعد و جنبهای که بسیار مهم و پایدار است و حتی در صورت ضعیف شدن این گروهها به لحاظ نظامی، آنها را زنده نگه میدارد، بعد فرهنگی و فکری است. مباحثی مانند جنگ نرم، اسلامهراسی، ناتوی فرهنگی، تهاجم فرهنگی به خاطر همین است که جلوی تحولات روحی، فکری، فرهنگی و اندیشهای در جهان اسلام گرفته شود و دنیای استکبار متوجه شده است مشکل اصلیاش در جهان اسلام، بیداری اسلامی و تحول درونی ملتهای مسلمان است.
جوانی در پایان اظهار کرد: آنها به دنبال این هستند که از طریق جنگ نرم بر باورها، نگرشها و دیدگاههای مسلمانان تأثیر بگذارند. لذا باید در هر دو حوزه حمایت و تجهیز و فرهنگ و ارزشها کار کرد و البته اولویت با پشتیبانی و حمایت از حرکتهای فرهنگی در جهان اسلام است.