کد خبر: 3632036
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳

برپایی همایش جریان‌سازی فرهنگی در عرصه بین‌الملل

گروه حوزه‌های علمیه: دبیر همایش جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل از برگزاری این همایش به همت موسسه زبان و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی به 14 زبان دنیا خبر داد.

محمد قربان‌پور دلاور، دبیر همایش جریان‌شناسی فرهنگی در عرصه بین‌الملل و معاون پژوهشی موسسه فرهنگ و زبان‌شناسی المصطفی(ص) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: همایش علمی پژوهشی جریان‌شناسی فرهنگی در عرصه بین‌المللی فراخوان خود را از 20 مردادماه سال جاری آغاز کرده است.

وی افزود: مهلت ارسال چکیده مقالات به این همایش تا 30 مهرماه و ارسال اصل مقالات نیز 30 آذرماه تعیین شده است که البته چکیده مقالات پذیرفته شده، بعد از ارزیابی و تایید از سوی ارزیابان به صاحبان مقالات اعلام خواهد شد و در صورت تایید، اصل مقاله را باید ارسال کنند.

قربان‌پور دلاور با بیان اینکه زمان برگزاری این همایش، 17 اسفند ماه سال جاری است بیان کرد: ریاست کمیته علمی این همایش بر عهده آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه و رئیس جامعة المصطفی العالمیه(ص) است و با توجه به اینکه هنوز زمان زیادی تا برگزاری همایش باقی است، جزئیات برنامه‌ها به صورت کامل بسته نشده است و اطلاع‌رسانی دقیق‌تر متعاقبا صورت می‌گیرد.

دبیر همایش جریان‌شناسی فرهنگی در عرصه بین‌المللی عنوان کرد: جمعی از استادان برجسته حوزه و جامعة المصطفی(ص) در برگزاری این همایش با ما همکاری دارند و عضو ستاد برگزاری هستند و مسئولیت همایش نیز بر عهده حجت‌الاسلام و المسلمین عرب خراسانی، رئیس موسسه زبان و فرهنگ‌شناسی جامعة المصطفی(ص) است.‌

قربان‌پور دلاور با اشاره به ویژگی‌های این همایش تصریح کرد: این همایش متفاوت از همایشات دیگر به 14 زبان فراخوان شده و پوستر همایش نیز به این زبان‌ها چاپ و در کشورهای مختلف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است و داوری اثار نیز به 14 زبان صورت خواهد گرفت که البته 80 درصد داوری آثار در داخل کشور صورت می‌گیرد و تنها در ارزیابی دو تا سه زبان از استادان کشورهای دیگر برای داوری بهره خواهیم گرفت.

دبیر همایش جریان‌شناسی فرهنگی در عرصه بین‌المللی، نمایش در پایگاه استنادی isc را از جمله ویژگی‌های این همایش برشمرد و تصریح کرد: تعداد 14 نهاد آموزشی و پژوهشی و دانشگاهی از جمله؛ مرکز  ارتباطات و بین‌الملل حوزه علمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه پیام نور، پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی(ص)، مجتمع عالی امام خمینی(ره)، مدرسه عالی بنت الهدی، کالج اسلامی اندونزی، جامعة المرتضی(ع)، مرکز تبلیغ مبلغ آمریکای لاتین، موسسه میراث مشترک ایرانیان و شبه قاره هند و دیگر مراکز علمی از نهادها با دبیرخانه در برگزاری این همایش، همکاری و مشارکت دارند.

دبیر همایش با اشاره به محورهای برگزاری این همایش عنوان کرد: این همایش در سه محور کلی مفهوم‌شناسی و کلیات، آسیب‌شناسی، فرصت‌ها و تهدیدات و راهبردهای فرهنگی فراخوان داده است و هر کدام از این محورهای کلی نیز شامل محورهای جزئی‌تر است.

قربان‌پور دلاور با اشاره به راه‌های ارسال آثار به این همایش بیان کرد: علاقه‌مندان از طریق سامانه وب همایش به نشانی: hamayesh.miu.ac.ir/culturalstructure/fa به دبیرخانه این همایش بفرستند و اطلاعات کامل‌تری به‌دست آورند. می‌توانند آثار خود را ارسال کنند همچنین در صورت جست‌و‌جو در موتورهای جستجوگر، دسترسی به سایت همایش امکان‌پذیر است.

دبیر همایش با بیان اینکه علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشنر می‌توانند با شماره تلفن 37838688 با پیش شماره شهر قم با دبیرخانه همایش تماس بگیرند، بیان کرد: مجموعه مقالات این همایش تا موعد برگزاری همایش چاپ و منتشر و از صاحبان مقالات برتر نیز تجلیل خواهد شد.

قربان‌پور دلاور با بیان اینکه فراخوان همایش تازه شروع شده است عنوان کرد: با وجود گذشت مدت زمان محدود از فراخوان تعداد قابل توجهی از علاقه‌مندان اعلام آمادگی کرده و پیش‌بینی ما این است که تعداد مقالات در بخش زبان‌های عربی، انگلیسی و فارسی از مابقی زبان‌ها بیشتر باشد.  

وی تاکید کرد: البته سیاست دبیرخانه همایش و ستاد برگزاری، کمی‌گرایی نیست و معتقدیم تعداد مقالات هر چند کم باشد در صورت کیفی بودن ارزش بیشتری خواهد داشت و می‌تواند راهبردهای فرهنگی خوبی را در عرصه بین‌الملل پیشنهاد بدهد از این رو دنبال آمار و افزایش آن نیستیم.

دبیر همایش با اشاره به اهداف برپایی این همایش تصریح کرد: در شرایط کنونی دغدغه‌های فرهنگی و به خصوص دغدغه برای ایجاد جریان فرهنگی در عرصه بین‌المللی در میان مسئولان نظام و نهادهایی مانند المصطفی(ص) با توجه به رسالت بین‌المللی آن وجود دارد لذا شناخت ظرفیت‌های فرهنگی عرصه بین‌المللی و فعالیت نهادهای فرهنگی مرتبط با المصطفی(ص) در خارج کشور و شناخت ظرفیت رقبای همسو و معاند در شکل‌دهی رویکرد فرهنگی در عرصه بین‌المللی مهم اثرگذار است و می‌تواند مهمترین اهداف این همایش تلقی شود.

وی تاکید کرد: باز تعریف فرهنگ و اندیشه دینی بر اساس اقتضائات معاصر، دستیابی الگوی صحیح تعامل و رفتار فرهنگی و دینی در عرصه بین‌الملل، معرفی شیوه‌های تبلیغی و آموزشی جدید در فعالیت‌های دینی - فرهنگی در عرصه بین‌الملل از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.

captcha