کد خبر: 3632829
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷
حریرچی تشریح کرد:

ارتقای آموزش و پژوهش در وزارت بهداشت براساس ارزش‌های اسلامی

گروه سلامت: سخنگوی وزارت بهداشت به تشریح برنامه‌های این وزارتخانه در دولت دوازدهم پرداخت و گفت: همه ارزش‌های اسلامی و ملی را در وزارت بهداشت نهادینه کرده و بر اساس این اصول آموزش و پژوهش در بهداشت و درمان توسعه پیدا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری که صبح امروز، 30 مردادماه، برگزار شد به تشریح برنامه‌های وزارت بهداشت در دولت دوازدهم پرداخت و تصریح کرد: این برنامه از لحاظ انطباق با اسناد بالادستی و برنانه ششم توسعه و سیاست‌های کلی سلامت و احکام ابلاغی دولتی بیش از 94 درصد انطباق دارد.

حریرچی ادامه داد: چشم‌انداز برنامه‌های ما این است که با همکاری مردم موفق شویم جایگاه نخست را در منطقه آسیای جنوب غربی پیدا کنیم. همچنین امید به زندگی سالم، تغذیه سالم و پیشگیری از بیماری را باهمکاری ارگان‌های دیگر انجام داده و از آسیب‌های اجتماعی و محیط زیستی پیشگیری کنیم.

حریرچی تصریح کرد: رویکرد اصلی ما زندگی سالم با اولویت دادن پیشگیری بر درمان بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی و مطابق با اصول دینی و اسلامی است.

وی با بیان اینکه باید امنیت غذایی برای همه شهروندان فراهم آید، گفت: همه ارزش‌های اسلامی و ملی را در وزارت بهداشت نهادینه کرده و بر اساس این اصول آموزش و پژوهش در بهداشت و درمان توسعه پیدا می‌کند.

معاون کل وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه طرح تحول سلامت اصلاح و تداوم دارد، عنوان کرد: پایداری منابع افزایش پیدا کرده و سلامت اجتماعی گسترش پیدا می‌کند.

حریرچی با بیان اینکه ما شش اولویت را در برنامه‌های وزارت بهداشت لحاظ کرده‌ایم، گفت: اولویت نخست طرح تحول سلامت و اولویت دوم نظام ارجاع و خانواده است. اولویت آموزش پزشکی فارغ التحصیلان بر اساس نیاز مردم اولویت دیگر است؛ پزشک فارغ تحصیل باید با حفظ کرامت انسانی مردم و اخلاق اسلامی به بیماران خدمت ارائه دهد.

قائم مقام وزیر بهداشت بیان کرد: پایداری منابع بر اساس استقلال از بودجه نفتی و تکیه بر مالیات بر کالاهای آسیب رسان و کنترل هزینه‌ها اولویت چهارم و چابکسازی و تفکیک نقش‌ها اولویت پنجم است.

وی با بیان اینکه کنترل مؤلفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت مهم و اولویت ششم ما است، عنوان کرد: وزارت بهداشت آسیب‌های اجتماعی همچون؛ اعتیاد، طلاق و آلودگی‌های محیط زیستی را با همکاری بخش‌های دیگر کنترل و رصد می‌کند.

سوء استفاده از طب سنتی مورد پیگرد قرار می‌گیرد

حریرچی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا در رابطه با دخالت افراد در طب سنتی و اسلامی به نام دین، اظهار کرد: طبق سياست‌هاى كلى سلامت، بحث طب سنتى ايرانى وجود دارد که متاسفانه از این عنوان در حال حاضر سوء استفاده مى‌شود. افرادى را مى‌بينيم كه با عناوين دينى و مذهبى، براى برخى بيمارى‌هاى مهم، درمان‌هاى كاملا غيرمناسب و غيرعلمى را تجویز می‌کنند، این مسأله دو خطر دارد كه نخست درمان نامناسب است و دوم بيمار را از درمان مناسب محروم مى‌كنند.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در حوزه طب سنتى اعلام كرديم كه تدوين و تعيين استانداردها و شاخص‌هاى مراكز ارائه طب سنتى را خواهيم داد، هر كسى كه ادعاى ارائه خدمات بهداشتى و درمانى دارد بايد از وزارت بهداشت تأييديه بگيرد، این وزارتخانه نیز در زمينه فرآورده‌هاى طب سنتی و تحقيقات در این رابطه حمايت مى‌كند.

وی با اشاره به سوء استفاده‌ها و حضور افراد بدون مجوز در این حوزه گفت: با موارد تخلف در اين زمينه بدون اغماض برخورد کرده و آنها را در اختیار مرجع قضایی قرار می‌دهیم.

حریرچی در ادامه با اشاره به اولویت پنجم و ششم برنامه‌های وزارت بهداشت اظهار کرد: نظام سلامت با حدود 800 هزار پرسنل در بخش دولتی و غیر دولتی سالانه هشت میلیون بستری در بخش دولتی و دو میلیون بستری در بخش غیر دولتی دارد و به صورت کلی سالیانه 800 میلیون بار مراجعه مردم به بیمارستان‌ها وجود دارد.

وی در رابطه با نظام ارجاع و پزشک خانواده که  مورد انتقاد بسیاری از مخالفان وزارت بهداشت بود، اظهار کرد: همانگونه که گفته شد این مسأله یکی از اولویت‌های ما در چهار سال آتی است؛ کارهای اجرایی آن در 10 استان از جمله استان گلستان آغاز شده  و زیرساخت‌های آن در این استان‌ها در حال آماده شدن است، این طرح در روستاها با محوریت بهورز و پزشک خانواده و در شهرها با محوریت مراقبان سلامت و پزشکان خانواده اجرا می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت در رابطه با تصمیمات اتخاذ شده در زمینه تعیین تکلیف بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی و سرنوشت این سازمان بیمه‌گر در بحث تجمیع صندوق‌های بیمه‌ای و همچنین بدهی‌های سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: در هر حال سازمان‌های بیمه‌گر در قبال بیمه‌شدگان خود تعهداتی دارند و این بیمه‌شدگان نیز چه در بخش‌های دولتی و چه غیر از آن در حوزه‌های بستری و سرپایی خدماتی را دریافت می‌کنند. همه ارکان نظام و از جمله سازمان‌های بیمه‌گر نیز قبول دارند که این بیمه‌شدگان، خدمات مورد نیاز خود را در اغلب مواقع زیر قیمت تمام شده در بخش دولتی دریافت می‌کنند. البته ارائه این خدمات هنوز در شأن مردم نیست و باید اقدامات اساسی دیگری در همین راستا انجام شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به تأخیر سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها و مراکز درمانی طرف قرارداد، گفت: امسال برای سازمان بیمه سلامت اعتبار مناسبی در نظر گرفته شده که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است. طی چند روز اخیر سازمان برنامه و بودجه دو هزار و 400 میلیارد تومان از اعتبارات بیمه سلامت را تخصیص داده است که امیدواریم با تزریق آن بتوانیم بخشی از مطالبات بیمارستان‌ها و همچنین قسمتی از مشکلات دارویی را حل کنیم.

وی یادآور شد: در شش ماه اول سال گذشته حدود ۸۰ درصد اعتبارات بیمه سلامت تخصیص داده شد که امیدواریم امسال نیز در این جهت حرکت شود. در مورد سازمان تأمین اجتماعی نیز همانطور که رئیس جمهور دستور داده‌ است سهم «9 بیست و هفتم» درمان باید تنها به درمان اختصاص داده شود و تأمین اجتماعی باید تأخیرهایش را جبران کند. بهترین مرجع برای این موضوع، اظهارات و تأکیدات رئیس جمهور در جلسه معرفی و دفاع از وزرای پیشنهادی در مجلس همچنین دفاعیات دکتر ربیعی از خود در مجلس است.

حریرچی همچنین در رابطه با کنترل بر محصولات تراریخته اظهار کرد: در اين خصوص تصميم تنها با وزارت بهداشت نيست و نياز به تصميم گيرى بين بخشى وجود دارد. اگر با كود طبيعى و غيره بتوان نياز همه مردم جهان را تأمين كرد خيلى خوب است، اما جهان به اين نتيجه رسيده كه غذا را فقط از روش كاملا ارگانيك نمى‌توان تأمين كرد.

وی بیان کرد: بیشتر گوشتى كه در كشور مصرف مى‌شود هم گاو و هم گوسفند بومى نيست و بسیاری از آن وارد می‌شود، خواهش ما اين است كه به استفاده از محصولات تراريخته و ارگانيك، بار سياسى ندهيم. محصولاتى كه در كشور وجود دارد بايد اعلام شود، خودمان نیز بررسى مى‌كنيم و آن چه در بازار وجود دارد كنترل شده و مضر نيست.

captcha