کد خبر: 3632914
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱
نیلی احمدآبادی:

تأخیر در معرفی وزیر علوم عامل چالش در جهت‌گیری توسعه علم و فناوری است

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر هم‌گرایی حوزه‌های علم و فناوری و وزارت علوم بر چالش‌های عدم معرفی وزیر تاکید کرد و گفت: عدم معرفی وزیر و توزیع اختیارات و مسئولیت‌ها به واحدهای دیگر، دانشگاه‌ها و جهت‌گیری توسعه علم و فناوری در کشور را دچار چالش می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مجلس شورای اسلامی ۲۹ مردادماه، رای اعتماد خود را به کابینه دوم رئیس جمهوری ایران اعلام کرد. در این میان تنها وزارتخانه‌ای که بدون وزیر و تنها با تعیین سرپرست کار خود را آغاز کرد، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود. از همین رو گفت‌وگویی با نیلی احمدآبادی داشته‌ای تا گذری مختصر بر موانع و نیازهای وزارت علوم داشته باشیم.
هم‌گرایی حوزه‌های علم و فناوری و مراکز تصمیم‌ساز تا عدم معرفی وزیر و چالش‌ها

محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به مشکلاتی که در حوزه آموزش عالی در دولت قبل وجود داشت، به مهم‌ترین درخواست جامعه دانشگاهی از رئیس‌جمهور مبنی بر انتخاب وزیری شایسته برای این وزارتخانه اشاره و اظهار کرد: آموزش عالی به دلیل مشکلاتی که در دوره قبل در انتخاب وزیر داشته و مشکلاتی که اخیرا برای آن حادث شد، بهتر است هرچه سریع‌تر وزیر مطبوع برای آن معرفی شود.

وی ادامه داد: مسئله دیگر این است که در کشور سازمانی متولی توسعه علم و فناوری نیست، اگرچه بر روی کاغذ و طبق قانون، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسئولیت این حوزه را داراست، اما همان‌طور که می‌دانید، بخش زیادی از این وظایف و اختیارات در وزارت علوم، به حوزه‌های دیگر منتقل شده است، لذا مسائلی مانند عدم معرفی وزیر و توزیع اختیارات و مسئولیت‌ها به واحدهای دیگر، یک مقدار دانشگاه‌ها را و جهت‌گیری توسعه علم و فناوری در کشور را دچار چالش کرده است.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه آینده کشور بدون حضور دانشگاهیان دچار چالش خواهد بود و باید مشکلات سر راه این مشارکت برداشته شود، تصریح کرد: فکر می‌کنیم برای این‌ها باید راه‌حلی اندیشیده شود، حوزه آموزش پزشکی، زیر نظر وزارت بهداشت و درمان رفته و بخش‌های حوزه علم و فناوری و تصمیم‌گیری‌های مرتبط با این حوزه، خارج از حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، لازم است همگرایی بیشتری صورت گیرد، چراکه آینده کشور بدون حضور دانشگاه‌ها و دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی، به‌ویژه دکتری، با مشکل مواجه خواهد شد و بسیاری از چالش‌های کشور حل نخواهد شد، باید این فرصت را در اختیار این قشر قرار داد و تلاش شود مشکلاتی که سر راه این مشارکت است، برداشته شود.

یادآور می‌شود، طی حکمی از سوی رئیس‌جمهور، سیدضیاء هاشمی به سرپرستی «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» منصوب شده است.
captcha