کد خبر: 3635496
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷
خلیل حمدان:

ظرفیت دیپلماتیک ایران در تعیین سرنوشت امام صدر بسیار کارساز است

گروه بین‌الملل: عضو هیئت رئیسه جنبش «أمل» لبنان تصریح کرد: ظرفیت و توانمندی دیپلماتیک ایران و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی می‌تواند کمک شایانی به تعیین سرنوشت امام موسی صدر کند.

ظرفیت دیپلماتیک ایران در تعیین سرنوشت امام صدر بسیار کارساز است
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در آستانه سی‌ونهمین سالروز ربوده‌ شدن «امام موسی صدر» رهبر معنوی شیعیان لبنان و دو همراهش، امروز، 6 شهریورماه، نشستی خبری با حضور «خلیل حمدان»، عضو هیئت رئیسه جنبش «أمل» لبنان، «حورا صدر»، دختر امام موسی صدر، «علی حبحب»، کاردار سفارت لبنان در تهران و برخی اصحاب رسانه برگزار شد.
خلیل حمدان طی سخنانی در این نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران در خصوص مسئله ربوده‌شدن امام موسی صدر پاسخ داد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در راستای یافتن امام موسی صدر، گفت: ما پیش از انقلاب اسلامی ایران با امام خمینی(ره) درباره مسئله امام موسی صدر در ارتباط بودیم. زمانی که ایشان در پاریس بودند، ما درباره مسئله ربوده شدن امام موسی صدر با ایشان گفت‌وگوهایی داشتیم. این ارتباطات بعد از انقلاب اسلامی ایران نیز ادامه یافت و مسئولان جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تلاش‌های زیادی کردند. 
ظرفیت دیپلماتیک ایران در تعیین سرنوشت امام صدر بسیار کارساز است
خلیل حمدان افزود: «مصطفی چمران»، مسئله ربوده شدن امام موسی صدر را مطرح می‌کرد و بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی ایران و در رأس آن‌ها آیت‌الله خامنه‌ای پیگیر این قضیه بودند؛ اما این مسئله به نتیجه نرسید. «معمر قذافی» رهبر معدوم لیبی، گاهی ربوده شدن امام موسی صدر را به طرف‌های خارجی و گاهی به طرف‌های داخلی منتسب می‌کرد. پس از سرنگونی معمر قذافی، همکاری مستحکمی برای یافتن امام موسی صدر با ایران داشتیم. اما این تلاش‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا درباره درخواست واضح و روشن کمیته پیگیری مسئله امام موسی صدر از جمهوری اسلامی ایران، گفت: ایران توانایی‌های دیپلماتیک و حقیقت‌یابی زیادی دارد که این توانایی به دلیل حضور فعال ایران در عرصه بین‌الملل است و این ظرفیت دیپلماتیک می‌تواند کمک شایابی به این کمیته در تعیین سرنوشت امام موسی صدر کند.
اوضاع داخلی لیبی؛ مانعی در مسیر تعیین سرنوشت امام موسی صدر
خلیل حمدان ادامه داد: ما از ایران آن چیزی را خواستاریم که امام خمینی(ره) پیش از این اعلام کرده‌اند و آیت‌الله خامنه‌ای بر آن تأکید دارند تا در آینده این مسئله به نتیجه برسد. مسئله تلاش برای یافتن امام موسی صدر در همه گفت‌وگوهایی که با رهبری، رئیس جمهور و وزیر خارجه و سایر مسئولان انجام می‌گیرد، مطرح می‌شود. اما تاکنون به نتیجه روشنی دست نیافته‌ایم. اوضاع داخلی کشور لیبی یکی از دلایل اصلی است که هنوز در این خصوص نتیجه‌ای حاصل نشده است. با این حال ما همچنان در حال برداشتن گام‌هایی در این راستا هستیم و از سوی مسئولان ایرانی به ما وعده داده شده که با ما در این زمینه همکاری کنند.
ظرفیت دیپلماتیک ایران در تعیین سرنوشت امام صدر بسیار کارساز است
خلیل حمدان با بیان این که تلاش‌ها برای یافتن امام موسی صدر ادامه دارد، تصریح کرد: دلایل متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد که ایشان همچنان در قید حیات هستند.
وی درباره احتمال زنده بودن امام موسی صدر، گفت: امام موسی صدر، در حالی که در قید حیات بود، ربوده شد. اما وفات وی نیاز به اثبات دارد و زنده بودن او نیازی به دلیلی ندارد. ما همگی با این فرض برای یافتن امام موسی صدر تلاش می کنیم که ایشان در قید حیات هستند. از جمله دلایلی که فرضیه زنده بودن امام موسی صدر را تقویت می‌کند، این است که برادر بزرگتر امام موسی صدر که 2 سال از ایشان بزرگتر هستند، همچنان در قید حیات است. همچنین مادر امام موسی صدر در سن 103 سالگی درگذشت. این دلایل باعث می‌شود که ما به زنده بودن امام موسی صدر بیشتر امیدوار باشیم. 
ظرفیت دیپلماتیک ایران در تعیین سرنوشت امام صدر بسیار کارساز است
خلیل حمدان تصریح کرد: ما در راستانی جست‌و‌‌جوی امام موسی صدر چندین کمیته مشترک با دولت لیبی تشکیل دادیم. برای یافتن سرنخی از امام موسی صدر به دیدار «عبدالله سنوسی»، برادرزن قذاقی در انگلیس نیز رفتیم. اما به پاسخ روشنی برای سؤال‌هایمان دست نیافتیم.
عضو هیئت رئیسه جنبش امل در رابطه با موضع لبنان در برابر دولت لیبی، گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم تا زمانی که مسئله یافتن امام موسی صدر به نتیجه‌ای نرسد، روابط دیپلماتیک با لیبی نخواهیم داشت. پسر قذافی که اکنون در لبنان بازداشت شده در رابطه با همین مسئله اذعان داشته است که اطلاعاتی درباره سرنوشت امام موسی صدر دارد. اما وی می‌گوید که تنها در صورت آزادی این اطلاعات را در اختیار دولت لبنان قرار خواهد داد.

captcha