به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد نهاوندیان؛ معاون اقتصادی رئیس جمهور پیش از ظهر امروز، سه شنبه 7 شهریورماه، در بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی با اشاره به وضعیت بانکداری اسلامی در ایران گفت: چهار دهه قبل بانکداری اسلامی در کشور مفهومی جدید بود، اما اکنون بعد از این سالها مردم نظر مثبتی به آنچه که بانکداری اسلامی عرضه کردهایم ندارند و این داوری مایه خرسندی نیست.
وی ادامه داد: چنین نظراتی در مورد وضعیت بانکداری اسلامی در کشور میتواند ناشی از قوانین یا ساختار اقتصادی کشور یا اجرای بانکداری اسلامی در اقتصادی باشد که بسترهای تحقق بانکداری اسلامی در آن فراهم نبوده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نگاه کل گرایانه به اقتصاد اظهار کرد: مفهوم عدل از زوایای کلگرایانه اقتصاد است و باید بررسی کنیم که این مسئله را تا چند اندازه در اقتصاد کشور محقق کردهایم و همچنین باید دانست که مراد از عدل تحقق آن در بازارهای مختلف اقتصادی از جمله بانک، بورس، بیمه و ... است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور تاکید کرد: باید هم در معاملات و هم در مجموعه عملکردها عدل را محقق کنید؛ چرا که لازمه تحقق بانکداری اسلامی در کشور برقرار تعادل در اقتصاد است.
نهاوندیان با اشاره به اهمیت عدل در اقتصاد و نقش آن در تعادل بازار گفت: هماهنگی بین دستگاههای اقتصادی از لوازم تحقق مفهوم عدل در اقتصاد است و در این راستا باید بین سیاستهای پولی، بانکی و ... نگاه جامع و کلگرایانه وجود داشته باشد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور یادآور شد: هماهنگی بین سیاستهای اقتصادی، از جمله وظایف اصلی سیاستگذار است و در این راستا لازم است که مردم ضمن تائید جهتگیری اقتصاد دولت افزایش این هماهنگیها را از دولت مطالبه کنند.
نهاوندیان افزود: دولت یازدهم همه تلاش خود را انجام داد تا ثبات را به اقتصاد بازگرداند و این اتفاق با استفاده از عقل جمعی صورت گرفت که تورم از 40 درصد به زیر 10 درصد رسیده است.
نهاوندیان با اشاره به اهمیت حاکم کردن نگاه اعتدالی در اقتصاد عنوان کرد: این اعتدال ناشی از هماهنگی است و لذا بنده به مدیران اقتصادی کشور توصیه میکنم که غیر از بنگاهها، مجموعه اقتصاد کشور را هم در نظر داشته باشید.