به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیسجمهوری، در جلسه امروز چهارشنبه 8 شهریور هیئت دولت با گرامیداشت سالروز شهادت شهیدان گرانقدر رجایی و باهنر و با اشاره به زندگی سراسر پربار این شهیدان اظهار کرد: شهیدان رجایی و باهنر مردانی بودند که راه ایثار و فداکاری را از ابتدای زندگی خود انتخاب کرده بودند و انشاءالله ما هم بتوانیم راه آنها را ادامه دهیم.
حجتالاسلام روحانی گفت: این روزها یادآور روزهای بسیار پیچیده و سخت در پایان دهه 50 و اوایل دهه 60 در جمهوری اسلامی ایران است یعنی در سالهایی که انقلاب و نظام اسلامی با توطئههای قدرتهای بزرگ بویژه آمریکا تحت فشار شدید بود، تحریمهای جدید و کودتا را طراحی و جنگ را در سراسر مرزهای غربی و جنوب غربی ما تحمیل کرده بودند.
رئیسجمهور افزود: در آن شرایط گروهکها هم در داخل ایران از فرصت سوء استفاده کردند و در واقع مجری اوامر ابرقدرتها و اربابانشان شدند و آنچه امروز در سراسر دنیا از مسئله داعش و جنایات بسیار وحشیانه آنها گفته میشود شبیه آن را در سالهای 59 تا 61 در ایران و در همین تهران شاهد بودیم یک نمونهاش در همین ساختمان نخست وزیری انجام گرفت.
دکتر روحانی با بیان اینکه در لحظه انفجار دفتر نخستوزیری در مجلس شورای اسلامی و در کمیسیون دفاع مجلس مشغول فعالیت بود، افزود: مردم ما در شرایط بسیار سخت، از انقلاب، نظام و کشورشان حفاظت و حراست کردند و خم به ابرو نیاوردند و ضربههای بسیار سخت و سنگینی را تحمل کردند و این ضربهها و زخمهای سنگین نتوانست زانوی مردم را در برابر ابرقدرتها خم کند .
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مردم رشادت و فداکاری کردند و هیچ جایی احساس خستگی نکردند، اظهار کرد: دشمنان هر کاری علیه ملت ما انجام دادند ملت ما با روح ایمانی که امام بزرگوار با نفس گرمشان در میان مردم دمیده بودند، مقاومتر، رشیدتر و بااراده مستحکمتر راه خود را ادامه دادند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه شهیدان رجایی و باهنر در همه مراحل زندگی و در مناصب متفاوتی که داشتند، پیوسته همان تواضع و سادهزیستی و روحیه ایثار و فداکاری را حفظ کردند، گفت: این دو شهید بزرگوار الگو و نمونه برای همه مسئولان و مردم هستند و باید راه آنها را دنبال کنیم و ادامه دهیم. خاطرات فراوانی از این دو عزیزان دارم و جزو نمونههای کمنظیر تاریخ انقلاب اسلامی هستند و باید در برابر عظمت آنها سر فرود بیاوریم.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه «مردم از ما امروز ادامه راه شهیدان باهنر و رجایی و دیگر شهیدان و امام شهیدان را میخواهند و این بار مسئولیت ما را سختتر و سنگینتر میکنند»، گفت: از این هفته باید برای تبیین کارهایی که انجام دادهایم استفاده کنیم. مردم باید از اقداماتی که انجام گرفته مطلع شوند، دولت را نقد و راهنمایی و راه بهتر را به ما معرفی کنند. تکیه گاه ما بعد از خداوند مردم بزرگ ما هستند و ما نیازمند به حمایت و رهنمود مردم و رهنمود رهبری معظم انقلاب هستیم.
رئیسجمهور در ادامه به عید قربان اشاره کرد و با بیان اینکه عید قربان میآموزد که سنگاندازی به شیطان باید جاودانه بماند، گفت: یک نمونه بالاتری از فداکاری هم داریم که مربوط به همین ایام است که به مناسبت عید سعید قربان و ایثار و فداکاری ابراهیم خلیل است قرآن از او به عنوان بلای مبین یاد میکند . همه در زندگی آزمایش میشوند و در پیشگاه خداوند امتحان پس میدهند و اجر خداوند هم بر اساس همین آزمایشها است. کوره آزمایش است که خلوصی را به خوبی نشان میدهد.
دکتر روحانی افزود: این آزمایش بزرگی برای حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل است؛ پدری که خود را آماده میکند عزیزترین و گرانبهاترین داشته خود را به قربانگاه ببرد و عجیب اینکه خداوند خواسته این حادثه جاودانه بماند. یعنی خداوند دستور داده هر سال مردم بروند و آن کار را تکرار کنند و این کار عادی نیست بلکه کاری فوقالعاده است.
رئیسجمهور تأکید کرد: خداوند خواسته است رمی جمرات، قربانگاه و منا برای همیشه جاودانه بماند تا ما یک مثل اعلی برای فداکاری داشته باشیم و ما باید در راه خدا و برای مردم و به نفع مردم، آماده فداکردن عزیزترینهایمان باشیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه «وقتی نیکوکار محسوب میشویم که آنچه را که از عمق جان دوست داریم در راه خدا بدهیم»، گفت: این مهم است که آدم آن چیزی را که باهمه وجود دوست دارد در راه خدا بدهد و البته مردم ایران و خانواده معظم شهدا ابراهیموار زندگی کردند و فرزندانشان با افتخار در راه خدا به شهادت رسیدند و برخی از این خانوادههای گرانقدر نه یک فرزند که گاهی تا 4 فرزندشان نیز به شهادت رسیدند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نمونه اسماعیل را امروز در چهره شهید حججی میبینیم، گفت: شما به چهره شهید حججی عزیز که او را یک آدم ستمگر و جلاد به قربانگاه میبرد، نگاه کنید، همه نگاهش آرامش است. آن نگاه شهید حججی برای افتخار کشور ما کافی است و نشان میدهد مردم و جوانان ایران اسلامی تا چه حد در راه اهداف بلندشان، آماده ایثارند. این یادگار ابراهیم خلیل است که نمونه اعظم آن در کربلا انجام شد.
دکتر روحانی افزود: لذا روز عرفه که امروز در برخی کشورها است و در روایات ما آمده که نظر و لطف خداوند اول به زائران قبر امام حسین(ع) و بعد به زائران عرفه است. چون آنجا هم یادآور یک ذبح و ایثار از ابراهیم است و اینجا یادآور یک ایثار مهمتر است و این حادثه به ما میآموزد که ما باید از این روزهای تاریخی و مهم استفاده کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه پیام عید قربان، زدودن خونریزیها از منطقه و ایجاد ثبات، رشد و محبت اسلامی است، اظهار کرد: عید قربان و فطر دو عید بزرگ دینی و اسلامی ما است و همه مسلمانان به این دو عید بزرگ احترام میگذارند و هر دو عید بعد از یک عبادت بزرگ است. عبادتها و خلوصها و پاکیها است که زمینه را برای جشن و سرور آماده میکند و این دو عید بزرگ برای ما مسلمانان باید درس باشد و به خاطر عید قربان و فطر و به خاطر اسلام و رحمت اسلام باید جلوی خونریزیها را در منطقه بگیریم چرا که تا چه زمانی باید مردم در سوریه ،عراق، لبنان، یمن و فلسطین و جاهای دیگر دنیای اسلام کشته شوند.
دکتر روحانی گفت: باید دست به دست دهیم و جلوی کشتارها و خشونتها را در منطقه بگیریم و منطقه را آرام کنیم. ایران به عنوان کشور بزرگ، بسیار قدرتمند است اما همان قدر به خاطر تمدن بزرگ این ملت، ملت صبوری نیز میباشد. ما خیلی اهرمها داریم و می توانیم استفاده کنیم هیچوقت از این اهرمها در این 40 سال علیه هیچ کس و همسایهای استفاده نکردهایم و همیشه در حد دفاع از خود از آنها اهرمها استفاده کردهایم.
رییس جمهور افزود: امیدواریم از این روزها و اعیاد، رهبران کشورهای اسلامی درس لازم را بیاموزند و در منطقه بزودی شاهد آرامش و ثبات در همه کشورها باشیم و خونریزیها متوقف شود و منطقه ما سرزمین رشد و برادری و فرهنگ بزرگ رحمت اسلامی باشد.