به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد سعیدی، خطیب نماز عید سعید قربان امروز 10 شهریور ماه در خطبههای این نماز که در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد گفت: شرط قبولی همه عبادات، تقوا است به همین دلیل قرآن کریم فرموده است «وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَيْ آدَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبَا قُرْبَانًا فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِمَا وَلَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قَالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قَالَ إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ»(27 مائده).
وی با بیان اینکه در قربانی کردن باید رضایت خداوند مد نظر باشد افزود: قابیل و هابیل هر دو قربانی کردند ولی قربانی قابیل با اینکه فربهتر بود پذیرفته نشد زیرا قربانی هابیل مخلصانه در راه رضای الهی بود و قربانی قابیل از روی هوای نفس از این رو یکی پذیرفته شد و دیگری پذیرفته نشد.
سعیدی بیان کرد: در روز عید قربان مسلمین به این عمل مستحب میپردازند و قربانی می کنند ولی همان طور که قرآن کریم فرموده است از این گوشت ها و خون های قربانی چیزی به خداوند نمی رسد مگر اینکه از روی تقوا و برای رضایت الهی باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما در همه اعمال باید رضایت الهی را در نظر بگیریم تصریح کرد: عید قربان روز امتحان بزرگ برای اثبات دینداری است و اسوه ما در این راه حضرت ابراهیم و اسماعیل(ع) بودند.
وی افزود: امروز هم خانواده شهدا و مدافعان حرم و امثال شهید حججی در امتداد این راه، در مدرسه عشق و عرفان تسلیم خدا شدند.
سعیدی با بیان اینکه بالاترین مقام برای انسان رسیدن به مقام محبوب است و راه کسب محبوبیت نیز، تقوا است عنوان کرد: ذیالحجه ماه ولایت و امامت و اوج آن در غدیر متجلی است که البته مختص شیعه هم نیست و مربوط به تمامی انسان هاست و جهان امروز به دلیل فقدان غدیر، در این همه رنج و سختی است.
امام جمعه قم در خطبه دوم نماز با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به مناسبت حج اظهار کرد: همان طور که رهبری فرمودند روسای کشورهای اسلامی و نخبگان دینی و فرهنگی در دنیای اسلام مسئولیت سنگینی بر دوش دارند و اولین وظیفه آنان کمک به توقف حملات وحشیانه علیه مسلمین به خصوص در یمن و فلسطین است.
تولیت حرم حضرت معصومه(س) ادامه داد: متاسفانه در دنیای اسلام، جای اشداء علی الکفار با رحماء بینهم عوض شده است.
وی در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر عدم افراط و تفریط در مهریه بیان کرد: برخی مهریه های سنگین مادی تعیین می کنند و برخی هم ذکر صلوات و تلاوت قرآن و ... را مهریه قرار می دهند که هر دو افراط و تفریط است و براساس نظر بزرگان مهریه باید مالیت داشته باشد و قرآن و ذکر باید در حد تیمن و تبرک مد نظر باشد.