به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، او که از جهادگران و از اعضای فعال مؤسسه شهید احمد کاظمی بود در عملیاتی مستشاری نزدیک مرز سوریه با عراق به اسارت گروه تروریستی داعش درآمد و پس از دو روز به دست تروریستهای تکفیری در سوریه به شهادت رسید پس از شش هفته انتظار، در روزهایی که معطر به عطر سیدالشهدا(ع) است بهسوی میهن اسلامی پرگشود، به طواف امامرضا(ع) رفت و پیش از آن که به جایگاه ابدی خود در مقبرهالشهدای زادگاهش نجف آباد برسد، شور حسینی(ع) و زینبی(س) به پایتخت ایران اسلامی داد.
در این جریان افراد بسیاری برای عرض ارادت و تسلی دل خانواده این شهید والامقام، کارهای فرهنگی و هنری بسیاری را انجام دادند که یکی از این افراد عبدالحميد قديريان، از هنرمندان و فعالان فرهنگی کشور است. قدیریان، نقاش و مدیر هنری در سینما و همچنین مسئول دفتر مطالعات کاربردی
واحد تجسمی حوزه هنری است؛ او بهمناسبت شهادت «محسن حججی» تابلویی را از لحظه ملکوتی
شدن وی به تصویر کشیده است، که ناگفتههای بسیاری را با خود به همراه دارد. در همین رابطه گفتوگویی را با وی انجام دادیم که در ادامه آن را دنبال خواهید کرد:
*در خبرها داشتیم که شما در حال کار روی تابلویی با نام «بزودی لشکر شهدا» هستید، لطفا درباره تابلو جدید خود بفرمایید. چرا به این موضوع پرداختید؟
در ابتدا خدا را شکر میکنم من را در دورانی به دنیا آورد، که پر از ماجراهای بزرگ است و به من اختیار داده تا نسبت به آنها بیتفاوت نباشم. شهید حججی یک حجت برای ما بود. ایشان یک آیه الهی است، لذا نباید به سادگی از کنارش عبور کرد، زیرا عبور از کنار آیات الهی و اعراض از آنها با رسم مواجه شدن با آیات الهی مغایرت دارد. خداوند دوست دارد که ما در مواجهه با آیات و یا در قبال تلاوت آیاتش، به آنها بسیار اعتنا کنیم تا نسبت به کلیات و جزئیاتش آگاه شویم و از آن بهرهبرده و به دیگران هم بهره برسانیم.
قبل از آنکه از تابلو مربوط به شهید حججی بگویم میخواهم توجه شما را به موضوعی جلب کنم؛ خداوند در سوره احزاب «جُنُودًا لَمْ تَرَوْها» از لشکریانی یاد میکند که دیده نمیشوند. لشکریانی که در طول تاریخ کارهای بزرگی انجام دادهاند، ولی هیچگاه دیده نشدهاند. به عنوان نمونه، همه ما باور داریم و شهادت میدهیم که یاران امامزمان(عج) قرنهاست به حالت رفیقگونه در کنار امت اسلامی هستند و در امورات شخصی ایشان، از قبیل انتقال حاجات ایشان به پیشگاه امام(ع) و گرفتن استجابت از امام، وسیله خیر میشوند؛ و یا در تاریخ میخوانیم که خداوند لشکریان اسلام را در بعضی از جنگها با لشکریان نادیده یاری کردند مانند جنگ بدر که خداوند میفرماید، با تعداد زیادی از فرشتگان، سپاه اسلام را یاری کردم. یا لشکر اجنه که برای حمایت از امام حسین(ع) اذن همراهی با امام را طلب کردند که ایشان این اجازه را به آنها ندادند.
*در خاطرات بچههای جنگ از این نوع نصرتها زیاد ذکر شده، منظورتان همین است؟
بله، حتی در همین سالهای اخیر، جهان شاهد این نوع لشکریان خدا بوده است. در جنگ33 روزه لبنان، بارها این لشکر کار انجام داده و گروه حزبالله را یاری کرد. حضور این نیروها به قدری زیاد و واضح بود که از خاطرات سربازان اسرائیل کتابی به نگارش در آمد و در برنامههای زنده تلویزیونی از آنها صحبت شد. ممکن است که مسئولان حزبالله از بعد سیاسی و نظامی این پیروزیها را به دستآورد شجاعت افراد و سیستم موشکی اعلام کنند، ولی وقتی به میان بچههای حزبالله لبنان میروی و در جمع خصوصی آنها قرار میگیری، همه دست یاری خداوند را عامل اصلی پیروزی خود ذکر میکنند. آنها از لشکری نادیدنی میگویند که حضور آنها را کاملاً لمس کرده بودند. همین جنس ماجرا در جنگهای غزه، سوریه، عراق و.... نیز مشاهده میشود.
با شروع انقلاب اسلامی ایران، جهان وارد مرحله جدیدی از تاریخ خود شد و خداوند اراده کرد تا نورش را بر زمین تام کند. برای همین، وقایع داخلی و جهانی یکی بعد از دیگری رخ داد و آیات زیادی نمایان شد. از جمله بزرگترین آیات بعد از انقلاب، گردهمایی اربعین است که حدود بیست میلیون نفر مشتاق از 80 کشور، در چند روز، بدون هماهنگی دولتی و در کمال آرامش و امنیت و محبت به کربلا میروند که البته این پدیده در جای خود قابل مطالعه است. از جمله اهدافی که میتوان برای اربعین تصور کرد محقق شدن وعده الهی است که تمام نشانههای آن انجام شده است. وعدهای که خداوند در آیات4 و 5سوره اسراء، بیان فرموده است.

نور اربعین نیز به همین صورت است و به شدت انسان را به یاد اوایل انقلاب میاندازد. این نور در رشد فرهنگی جوامع اسلامی اثر میگذارد. به گمان من یکی از وظایف شیعیان این است که اثرات این نور را رصد کنند و بیتفاوت از کنار آن نگذرند. به عنوان مثال هنوز یادمان نرفته که مدت کمی از اربعین سال پیش نگذشته بود که ماجرای ساختمان پلاسکو رخ داد و روحی لطیف در کل کشور جریان یافت. نوع رفتار مردم در آن ایام از جنس نوع رفتار مردم در اوایل انقلاب بود و این جای تامل دارد. اخیراً نیز، خداوند بطور اعجابآوری ماجرای شهید محسن حججی را رقم زد. ماجرایی که با وقوعش، دل همه را ربود و حال و هوای عجیبی را در کشور و بلکه در بیرون از ایران ایجاد کرد. همه حضور او را در پیرامون خود احساس کردند.
این اعجاب و تاثیرگذاری برای چه بود؟ منظورم شخص شهید محسن حججی نیست، بلکه ماجرایی است که خدا با به کارگیری ایشان رقمزده است. این که عرض کردم، قصدم این نیست که شخصیت شهید را در نظر نگیرم، ولی به نظرم اصل ماجرا به قدری بزرگ و قیمتی است که هیچ عاملی نباید ما را از آن غافل کند. در این صحنهها همیشه به یاد امام خمینی(ره) میافتم که تا ماجرای عظیم و قشنگی واقع میشد، بلافاصله به همه هشدار میدادند که خدا آن را برپا نموده و نباید از خدا غافل باشیم. آنجا که میفرمود «خرمشهر را خدا آزاد کرد» و ... بله باید مراقب باشیم که شخص شهید محسن حججی را عامل ندانیم و بهگونهای تبیین کنیم که خدا را عامل اصلی اثرگذاری بدانیم. ما شهدای مظلوم زیادی از جنگ تحمیلی داریم که هرکدام از دیگری نورانیترند.
*با این نوع نگاه که میفرمایید یک قدرت به قدرت نظامی و موشکی نظام اظافه میشود؟!
چرا ما به آسمان نگاه نمیکنیم، چرا خود را از توکل به خدا و توجه به این امکانات محروم میکنیم. ایمان به غیب و تلاوت آیات از جمله مشخصات مؤمنین است، پس چرا شما از این نوع نگاه متعجب شدید؟ اگر ما سعی کنیم علتها را در حوادث بیابیم و از وقایع پیرامونی خود تبیین درستی داشته باشیم، خواهیم دید که همه آنها در راستای اهداف الهی است و فیذاته اصالت ندارند. بطور کلی توجه به آسمان و یاد خداوند، امید را در دلها زیاد و راه را روشن میکند.
*این نوع ادبیات زیاد در جامعه استفاده نمیشود. شما چقدر آن را قبول دارید؟
ما در دنیا ایستادهایم و به آسمان نگاه میکنیم و صرفاً زیبایی و عظمت آن را مد نظر داریم. ستایش میکنیم و از معنویت آن بهره میبریم ولی زیاد از آن استفاده نمیکنیم، و هیچ تلاش نداریم تا با آن عظمتها که در آسمانها است آشنا شویم و مکانیزم آن را فهم کنیم. امیرالمومنین(ع) میفرماید: «سلونی من قبل ان تفقدونی، فلأنا بطرق السماء اعلم منی بطرق الارض» «از من سؤال کنید قبل از اینکه من را از دست بدهید، بهدرستیکه من به راههای آسمان از راههای زمینی آگاهترم.»
وقتی حضرت علی(ع)، اینگونه ما را دعوت به فهم آسمانها میکند، چرا ما اشتیاق نشان نمیدهیم؟ بعد از انقلاب اسلامی ما شاهد آیات عظیم آسمانی بودیم، اما متأسفانه آنگونه که باید و شاید به آنها نپرداختیم، ولی دیگر تعلل جایز نیست. چرا دولتهای ما گروههای مطالعاتی در این حیطه راه نمیاندازند؟ چرا به این قدرت بیانتها توجه نمیکنیم و دیگران را دعوت به آن نمیکنیم؟ اگر با این منظر به وقایع شیرین و تلخ انقلاب بنگریم، خواهیم دید که آنجا که مانند جنگ تحمیلی با خدا همراه بودیم، رشد اتفاق افتاده و سختیها رنگ باخته است و آنجا که مانند فتنه 88 در غفلت بودیم، با مشکلات دردناک مواجه شدیم.
بیاییم فرهنگ با آسمان بودن را دوباره زنده کنیم و از این طریق جامعه را بَشّاش و پرامید و سرزنده کنیم، تا مجبور نشویم با لودگی و به صورت ظاهری و صوری، امید را در جامعه بالا ببریم. آری این باور که مسیر انقلاب منطبق با حق است و لشکریان نادیده از آن حمایت میکنند، باوری است که باعث میشود تا نیاز نباشد چشم امیدی به بیگانگان و دشمن داشته باشیم، لذا پر صلابت و آگاه از مسیری که در آن هستیم، به ظهور نزدیک میشویم. همزمانی شهادت شهید حججی با شروع کار دولت جدید، بشارت خوبی برای گروه فرهنگی دولت بود تا از موج آن استفاده کنند و با تهیه برنامههای فرهنگی همجنس با این موج فطری، هزینه نزول فرهنگی را جبران کنند.
آری، لشکری که خداوند از میان شهدای مظلوم جنگ تحمیلی انتخاب کرده، سالهاست که در بهشت الهی متنعمند. این لشکر خود را آماده حرکت برای رفع موانع ظهور میکنند، تا در راستای یک حرکت جمعی قیام کند. اکنون با زیاد شدن نور اربعین و در شرایطی از بهت و حیرت همگان، شهید حججی قلبها را تسخیر کرده و اثرگذاری وسیعی میکند. این تاثیرگذاری فردی است ولی انشاالله حاکی از شروع تاثیر گذاری لشکر شهدا به صورت جمعی باشد. مطمئناً شهدا نیز از این تاثیرگذاری وسیع شهید حججی باخبر شدهاند و این را یک حجت و فتح بابی میدانند که خداوند برای تاثیرگذاری سایر شهدا نیز آن را باز کرده است و لحظه شماری میکنند تا سازماندهی شوند و به یاری جبهه حق وارد عمل شوند. چه زیباست که نگاهمان به آسمان باشد و از آن انرژی بگیریم. ان شاالله بهزودی لشکر شهدا.
به گزارش ایکنا قدیریان دو سال پیش در ماه مبارک رمضان نمایشگاهی با عنوان «آسمان حسین(ع)» برگزار
کرد که محور آن، بررسی عاشورای حسینی از منظر «ما رأیت ألا جمیلا» حضرت
زینب (س) بود؛ موضوع جالب این اتفاق این بود که، قدیریان همه این کارها را
با هزینه شخصی و بنا بر دغدغههای شخصی خود به انجام رساند و اثرگذاری این
نمایشگاه به حدی بود که نظر بسیاری از علما را به خود جلب کرد و شبکۀ افق
نیز مستندی از مراحل ایجاد آن را به نمایش گذاشت. این فعالیت و خدمت تا
جایی ادامه پیدا کرد که مستند آسمان حسین در ایام اربعین حسینی (ع)، در
«کنگره بینالمللی لقاءالحسین» و در صحن اباعبدالله الحسین (ع) به نمایش
گذاشته شد.