کد خبر: 3639275
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۹
کمساری خبر داد:

دانشنامه امام خمینی(ره) در دست تدوین است

گروه ادب: معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) از تدوین دانشنامه امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: موزه و کتابخانه امام خمینی(ره) نیز در حال ساخت است که فاز نخست آن امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین علی کمساری، معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) صبح امروز 15 شهریور ماه در نشست خبری که در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام برگزار شد، گزارشی از فعالیت‌های این مؤسسه ارائه کرد و گفت: این مؤسسه در ۱۷ شهریور سال ۶۷ با پیشنهاد یادگار امام، حاج احمد خمینی(ره)، مبنی بر ضرورت ترویج، نشر و توسعه آثار امام خمینی(ره) تأسیس شد و حضرت امام خمینی نیز با تأسیس و راه‌اندازی این مؤسسه موافقت کرد و فعالیت این مؤسسه نیز از همان زمان حیات امام(ره) آغاز شد. 
وی در ادامه افزود: در سال‌های نخستین این مؤسسه وظیفه تنظیم آثار امام اعم از دست نوشته‌ها، کتاب، عکس، فیلم و... در دستور کار بود و جمع‌آوری، تنظیم و حفظ آنها انجام شده و اکنون منظور از نشر، ترویج آثار و اهداف امام(ره) است و فقط مربوط به آثار مکتوب نمی شودو در این راستا نیز تنها مرجع رسمی و کارشناسی مربوط به آثار امام نیز این مجموعه بوده و تخصصی‌ترین مرکز در این حوزه است. اگر امروز شاهد انتشار آثاری در حوزه‌های مختلف اعم از کتاب، فیلم، موسیقی و ... درباره امام خمینی(ره) هستیم و تحریف لفظی در این زمینه وجود ندارد، ناشی از فعالیت‌های این مؤسسه است.
کمساری در ادامه با تأکید بر ترویج و گسترش اندیشه‌ها و افکار امام خمینی(ره) بیان کرد: مأموریت اصلی این معاونت ترویج اندیشه‌های امام خمینی(ره) است و در این راستا شوراهای مختلفی شامل شورای ادبیات، هنر، سینما و ... با هدف ترویج نام و یاد امام با زبان هنر ایجاد شده است. در این شوراها اصلی‌ترین هدفی که دنبال می‌کنیم، تولیدات و آثار هنری است و همچنین در حوزه جریان‌سازی نشست‌ها و همایش‌هایی را برگزار می‌کنیم. 
وی در ادامه از برگزاری جشنواره یار و یادگار خبر داد و گفت: این جشنواره 31 شهریورماه در کتابخانه ملی ایران با حضور شاعران و اهالی فرهنگ و ادب برگزار و از برگزیدگان این جشنواره تجلیل خواهد شد. در حوزه فیلم نیز جشنواره فیلم روح الله در سال گذشته برگزار شد و امسال نیز، به زودی فراخوان آن منتشر خواهد شد و شاهد حضور هنرمندان در این جشنواره خواهیم بود.
کمساری در ادامه از نگارش رمان درباره امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: امسال ۷ رمان درباره امام خمینی(ره) به بازار نشر عرضه خواهد شد که در این راستا شورای ادبیات داستانی مؤسسه فراخوانی را منتشر کرد و از بین آثار ارسالی، 7 طرح رمان انتخاب شد و همین آثار به چاپ خواهد رسید. در حوزه موسیقی نیز آلبوم موسیقی با عنوان «شکوه» با صدای محمد اصفهانی در سال گذشته منتشر شد. سمفونی «روح الله» نیز از تولیدات دیگری است که با آهنگسازی و تنظیم شاهین فرهر انجام شد و در کشور اوکراین به ضبط رسید و آلبوم آن تهیه شده است. این کار در حد مقبول بین‌المللی بوده و در خردادماه امسال در تالار وحدت اجرا شد و مورد استقبال همگان قرار گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اماکن منتسب به حضرت امام(ره) اشاره کرد و گفت: این اماکن از جمله منزل پدری امام در خمین، محل تبعید ایشان در نجف، نوفل لوشاتو و... که امام خمینی(ره) در آنها زندگی کرده است، تبدیل به موزه خواهند شد و در حال حاضر منزل پدری امام بازسازی شده و در کنار آن مجتمع فرهنگی و هنری ایجاد شده و هر ساله 500 هزار نفر از داخل و خارج کشور از آن بازدید می‌کنند و به عنوان قلب گردشگری مطرح است و امسال نیز کارهایی در راستای هنر مفهومی انجام خواهد شد. همچنین بیت امام در قم به عنوان یکی از مقاصد گردشگری بوده و مجتمع فرهنگی و هنری امام در حال ساخت است. در نجف اشرف نیز منزل امام بازسازی شده؛ چرا که در زمان صدام به طور کامل تخریب شده بود و با توجه به اینکه در اجاره بود، مؤسسه این منزل را به تملک خود درآورده که زمان زیادی برای این کار صرف شده است. 
معاون امور فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) تصریح کرد: مدرسه علمیه امام خمینی در جوار حرم امیرالمؤمنین(ع) ساخته می‌شود و موزه و کتابخانه امام خمینی(ره) نیز در جوار حرم امام در شهر آفتاب، در مساحتی بالغ بر 15 هزار مترمربع ساخته می‌شود و فاز مطالعاتی آن انجام شده و وارد مرحله تعریف موزه‌ای شده است که چه آثاری در آن به نمایش گذاشته شود که امیدواریم امسال فاز نخست آن به بهره‌برداری برسد.
کمساری در ادامه عنوان کرد: انتشار آلبوم عکس حضرت امام خمینی(ره) نیز در دست تهیه است و دهه فجر امسال منتشر می‌شود. همچنین در پی تأسیس جایزه ادبی به نام امام خمینی(ره) هستیم که دبیرخانه آن ایجاد شده و شورای سیاستگذاری آن نیز تشکیل شده است و امسال کارهای اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی در ادامه به بودجه این مؤسسه اشاره کرد و گفت: بودجه‌ای که از سوی دولت اختصاص می‌یافت تا سال 1394 در ردیف‌های مجزا بود و این مؤسسه ردیف بودجه مجزایی داشت اما از سال 94 تاکنون ردیف بودجه سه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام، حرم امام خمینی(ره) و پژوهشکده امام(ره) ذیل عنوان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام اختصاص می‌یابد و امسال نیز این بودجه 13 میلیارد تومان برای هر سه نهاد بوده است. از سوی دیگر این مؤسسه ردیف استخدام دولتی ندارد و حقوق همه کارمندان از همین بودجه تأمین می‌شود.
وی در ادامه درباره کم رونق بودن فروشگاه‌های این مؤسسه از جمله «عروج» گفت: با وجود شبکه‌های اجتماعی، موبایل و استفاده عموم مردم از فضای مجازی، کتابخوانی در کشور بسیار کم است و اوج این موضوع در نمایشگاه کتاب تهران است و بسیاری هم عنوان می‌کنند که نشر، صنعت ورشکسته‌ای است؛ از این رو کم‌رونقی در همه کتابفروشی‌ها وجود دارد و مختص کتابفروشی‌های مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام نیست.
علی داستانی معاون پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نیز در ادامه گفت: اندیشه و تفکر حضرت امام خمینی(ره) اندیشه‌ای پویا، تأثیرگذار و امیدبخش است و خواهد بود؛ از این رو باید این اندیشه‌ها ترویج و تبیین شده و نشر پیدا کند و از سوی دیگر بتواند به مسائل جامعه پاسخ دهد و مشکلات را هدایت، رهبری و رفع کند. به همین دلیل بازخوانی آثار و اندیشه‌های امام خمینی(ره) امری ضروری است تا نسل جوان با این اندیشه‌ها آشنا شوند و شناخت درستی نسبت به شخصیت امام(ره) پیدا کنند تا جامعه‌ای مطلوب ایجاد شود.
وی افزود: امام خمینی(ره) هر آنچه انجام داد برای خدا بود و همین عامل سبب عزت ایشان شد. همچنین مردم نیز به عنوان عامل مهم نقش اساسی در ترویج اندیشه‌های امام خمینی(ره) داشتند و دارند و در این راستا معاونت پژوهشی مؤسسه اهدافی را دنبال می‌کند که از جمله آنها می‌توان به شناسایی، جمع‌آوری، حفظ و احیای آثار امام خمینی، بررسی تحقیق و تدوین پژوهش‌هایی در این حوزه، فراهم‌ کردن فضای تحقیق و پژوهش در زمینه‌های لازم، ارتباط با مراکز علمی و تحقق منویات امام خمینی، پاسخگویی به سوالات و شبهات پیرامون اندیشه‌های امام به ویژه در حوزه مجازی اشاره کرد. که در این راستا بیش از ۸۰۰ سؤال از طریق پرتال امام خمینی پاسخ داده شده و همچنان این پرسش و پاسخ‌ها فعال است.
داستانی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در سال آینده که چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است، همایشی با عنوان «دستاوردهای انقلاب و آسیب‌شناسی آن» برگزار خواهد شد. دوره 22 جلدی اسناد مبارزاتی امام در آینه اسناد به روایت ساواک، دوره 5 جلدی اسناد مبارزاتی امام به روایت شهربانی، دوره ۱۷ جلدی اسناد مبارزاتی امام به روایت یاران امام، دوره 50 جلدی موسوعه امام خمینی(ره)، مجموعه یادها شامل خاطرات یاران امام و شخصیت‌ها از جمله آثاری است که منتشر شده و در آخرین مجموعه 43 جلد در دست تدوین است و در این راستا بیش از 6500 ساعت ضبط خاطرات انجام شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اقدامات مهمی که معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) انجام می‌دهد، تطبیق مطالبی است که در آثار مکتوب منتشر می‌شود و آثار با اصل سند تطبیق داده می‌شود. به این ترتیب که کتاب‌هایی که برای اخذ مجوز به اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌روند برای تطبیق همین اسناد از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ارجاع داده می‌شود که در صورت تأیید، مجوز نشر آن صادر می‌شود و در این زمینه تاکنون 2500 مجوز نشر صادر شده و سالانه 70-80 عنوان کتاب برای این موضوع به مؤسسه ارجاع داده می‌شوند.
وی در ادامه از تدوین دانشنامه امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: تدوین این دانشنامه از سال 1379 آغاز شده و بیش از 800 مدخل آن در گروه‌های مختلف اعم از اعلام، شخصیت‌ها، تاریخ و حوادث، فلسفه، کلام و ... تدوین شده و به اتمام رسیده است و به زودی به زبان‌های مختلف از جمله اردو، عربی و انگلیسی نیز ترجمه می‌شود تا در آن سوی مرزهای کشورمان نیز با اندیشه و تفکر حضرت امام خمینی(ره) آشنا شوند.

captcha