به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین کنگره ملی غدیر امروز چهارشنبه 15 شهریور ماه با محور بزرگداشت آیت الله سیدمرتضی عسگری با حضور سردار رحیم صفوی، مشاور ارشد فرمانده کل قوا، حجتالاسلام صدیقی، دبیر کل بنیاد غدیر، سید کاظم عسگری، فرزند مرحوم علامه عسگری در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این کنگره، حسین ظریف منش، مدیر عامل بنیاد بینالمللی غدیر با اشاره به اینکه ما باید تلاش کنیم غدیر را به عنوان راهبرد کلان اسلام برای نجات بشریت معرفی کنیم، عنوان کرد: علامه سید مرتضی عسگری علاوه بر تمام مسئولیتهای اجرایی که داشتند عضو هیئت امنای بنیاد غدیر نیز بودند. ایشان در برخی جلسات با کپسول اکسیژن حضور پیدا میکردند و میفرمودند این لحاظ را جز بهترین دقایق زندگیام میدانم. علامه عسگری دانشگاه اصول دین را پایه گذاری کردند و پس از خواست امام(ره) مبنی بر تاسیس این دانشکده در ایران دانشکده اصول دین را در ایران نیز راه اندازی کردند.
شعرخوانی صابر خراسانی برنامه بعدی کنگره غدیر بود و در ادامه حجتالاسلام صدیقی، عید غدیر را عید حفاظت از اسلام و الگوی زندگی خدایی معرفی کرد و گفت: بزرگان زیادی از گذشته تا معاصر از جمله آیتالله سیدمرتضی عسگری با تلاشهایشان سفره شیعه را پر برکت نگه داشتهاند.
وی ادامه داد: اگر رهبری امام راحل و نائب ایشان نبود درب شهادت به روی شهدا بسته میماند، اما تا زمانی که ما شهادت داریم اسارت نداریم و آرزوی تکفیری و صهیونیستها و سکولارهای داخل که احیانا پستهای مهم در کشور گرفتهاند محقق نخواهد شد و خون شهدا سیل آسا اینها را میبرد و آنچه که میماند اهداف انقلاب و حکومت حق با آرم ولایت و امامت است.
حجتالاسلام صدیقی به جایگاه و عملکرد علامه عسگری اشاره و عنوان کرد: در اخلاص علامه عسگری همین بس که وقتی مریض میشوند و آرزوی مرگ میکنند مادرشان حضرت زهرا(س) کنار تختشان میآیند و اعلام میکند که هنوز باید بمانی. علامه عسگری چون به عربی مسلط بودند بدون لباس روحانیت در جلسات اهل سنت شرکت میکردند و مناظرههای زیادی در این زمینه انجام دادهاند که برخی ضبط شده است.
در ادامه این مراسم مرتضی میرباقری معاون سیمای رسانه ملی با تاکید بر اینکه رسانه ملی مثل سایر حوزهها و نهادهای کشور خود را وامدار غدیر و اهل بیت(ع) میداند، گفت: در خصوص ۱۵۰ صحابی ساختگی که علامه عسگری در کتابشان به آن اشاره کردهاند و پاسخهای مختلف ایشان به شبهات گنجینهای قوی در سیما وجود دارد که بخشی منعکس شده و بخشی هنوز منتشر نشده است و ما تلاش داریم چندین مستند در خصوص شخصیتهای دینی معاصر بسازیم.
وی با اشاره به اینکه اوایل انقلاب مطالعه آثار چند شخصیت برای بچهها واجب بود، گفت: مطالعه آثار علامه طباطبایی و علامه عسگری برای دریافت پاسخهای شبهات مطرح در جامعه از برنامههای بود که بچههای انقلاب به آن توجه میکردند. جریان سالم انقلاب در هر زمینهای خود را به روحانیت اصیل وصل کرده در تند باد حوادث توانسته بایستد و مسیر را درست طی کند.
رونمایی از سه کتاب یکی مربوط به غدیر و دیگری مربوط به علامه عسگری تداوم بخش این مراسم بود که طی آن از جلد اول کتاب دانشنامه علامه عسگری که در برگیرنده اندیشههای این عالم بزرگوار است رونمایی و اظهار امیدواری شد جلدهای بعدی این کتاب نیز منتشر شود.
همچنین در این مراسم از کتاب واقعه غدیر اثر پژوهشی آیت الله حسین قزوینی و کتاب وقف ولایت در خصوص زندگی علامه عسگری رونمایی شد. عنوان کتاب وقف ولایت برگرفته از سخن علامه عسگری است که عنوان کرده بودند من در جوانی روی پیشانی خودم نوشتم وقف اهل بیت(ع) و تلاش کردم بر خلاف این وقف عمل نکنم.
به گزارش ایکنا در این مراسم هدیهای نقدی از سوی بنیاد بینالمللی غدیر به حسین ظریف منش، مدیر عامل بنیاد غدیر از سوی حجتالاسلام صدیقی ادها شد که ظریف منش این هدیه را به رزمندگان جبهههای مقاومت تقدیم کرد.
پایان بخش این مراسم سخنرانی سید کاظم عسگری
فرزند علامه عسگری و ارائه مقاله بود.
گزارش تصویری این کنگره را اینجا ببینید!