به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مقتدایی امروز 16 شهریور در مراسم آغاز سال تحصیلی المصطفی(ص) با بیان اینکه عید سعید غدیر خم از مبارکترین و مهمترین اعیاد اسلامی است گفت: از امام صادق سؤال شد که آیا بعد از جمعه و فطر و قربان عید دیگری نیز وجود دارد که امام فرمود برای مسلمین عیدی است که از این سه عید افضل و برتر است و از آن تعبیر به عیدالله اکبر شده است.
وی افزود: امام صادق فرمودند این عید در آسمان و میان ملائکه شهرت بیشتری دارد تا در نزد مردم در روی زمین و این روز، عیدی است که وجود مبارک امیرالمومنین به امامت مسلمین رسید.
مقتدایی اظهار کرد: در بیابان غدیر وحی نازل و پیامبر مامور شد تا امامت را ابلاغ کند که نشان می دهد سابقه این مسئله به قبل باز می گردد ولی پیامبر به علت بستگی فامیلی با علی(ع) و برخی ملاحظات در مسئله مسامحه داشتند ولی در اینجا ماموریت قطعی یافتن و زبان وحی طوری است که اگر این ابلاغ نشود رسالت پیامبر انجام نیافته است.
رئیس هیئت امنای جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: پیامبر در خطبه ای که ایراد فرمودند از مردم نسبت به اولی بودن خود بر مردم اقرار گرفتند و با اقرارهای متعدد دست امام را به عنوان ولی بعد از خود بالا بردند.
مقتدایی عنوان کرد: علامه طباطبایی در ذیل آیه ابلاغ فرموده است که خداوند در این آیه، پیامبر را تهدید به عدم انجام رسالت کرده است و این جایگاه بالای ولایت امام را می رساند.
مدیر اسبق حوزه های علمیه امامت را به منزله روح در کالبد دین برشمرد و اظهار کرد: به اتفاق تمامی مفسران و علمای شیعه و محدثین و مورخین؛ مراد از «الیوم»در آیه ابلاغ، روز غدیر است و اغلب علمای اهل تسنن که مرحوم علامه امینی بیش از 30 نفر را برشمرده است که گفتهاند آیه در این روز نازل شده است.
مقتدایی ادامه داد: با امامت امام علی(ع) اسلام بعد از پیامبر تثبیت و دین کامل شد به همین دلیل قرآن کریم روز غدیر را روز مایوس شدن کفار برشمرده است و روز اکمال دین و اتمام نعمت بیان فرموده است.
وی با بیان اینکه با ولایت امیرالمومنین، دین مرضی رضایت الهی قرار گرفت بیان کرد: مراد از ولایت، ولایت 12 معصوم(ع) است ولی اسلام برای دوره غیبت هم وظیفه مردم را تعیین و آنان را بی پاسخ نگذاشته است لذا در روایات و منابع فقهی و علمی به صورت روشن بیان شده است که در دوره حاضر با همت و شجاعت امام خمینی(ره)، نظام ولایی به رهبری ولی فقیه شکل گرفت.
وی تاکید کرد: ولایت فقیه نیز همان امتداد ولایت الهی است که به پیامبر و ائمه(ع) واگذار شده است و همان اختیارات نیز به ولی فقیه سپرده شده است.
مقتدایی ادامه داد: وظیفه مهم امروز ما این است که برای مردم توضیح دهیم شان ولی فقیه در نظام اسلامی چیست؛ چون احکامی در اسلام هست که فقط در پرتو وجود حکومت قابل اجراست و شارع مقدس نیز به هیچ وجه رضایت ندارد که احکامش متوقف شود و بر روی زمین بماند.
وی افزود: احکامی مانند سرقت و قصاص و حکم زنا تنها در پرتو وجود یک حکومت عادل و مجری احکام الهی انجام شدنی است بنابراین تشکیل حکومت تحت ولایت فقیه، ضرورت دارد و وظیفه ما روحانیت نیز این است که این مسئله را تبیین کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: المصطفی در بعد تحقیقی و آموزش و تالیفات و اخلاقی رو به رشد بوده است و این از الطاف الهی است.
مقتدایی عنوان کرد: قم طبق فرمایش روایات حرم اهل بیت(ع) است و کسانی که به قم برای تحصیل آمدهاند باید قدر موقعیت خود را بدانند و شاکر این نعمت باشند که در راه علوم اهل بیت(ع) مشغول تحصیل هستند.
رئیس هیئت امنای جامعه المصطفی العالمیه (ص) تصریح کرد: امام هشتم در روایتی فرموده اند که خداوند رحمت کند کسانی را که امر ما را احیاء می کنند و احیای امر ما نیز در فراگیری علوم اسلامی و ترویج اسلام و معارف اهل بیت(ع) به مردم است.
مقتدایی ادامه داد: طلاب در منابر مسایل توحیدی، خداشناسی و نبوت و ائمه و معاد را به خوبی برای مردم تبیین کنند و اخلاقیات مانند اخوت و دوستی و برادری را برای مردم تبیین و آنان را از اخلاق رذیله و ... پرهیز بدارند.
مقتدایی تصریح کرد: پیامبر در روایتی فرمودند که خلفای من کسانی هستند که علوم ما را فرا می گیرند و به دیگران تعلیم می دهند بنابراین طلاب و روحانیون مومن و مهذب و عالم خلیفه پیامبر محسوب می شوند.
وی بر لزوم اخلاص در نیت تاکید کرد و گفت: در روایات بیان شده اگر کسی علم را برای رضایت خدا و خالصانه کسب کند مشمول عنایات خاصه الهی خواهد شد.
مقتدایی تاکید کرد: برخی مانند آیت الله العظمی بروجردی می فرمودند که والله من یک قدم برای مرجعیت برنداشتم و تکلیف بر دوش من گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه طلاب باید به علم خود عامل باشند تا در مردم اثر بگذارند عنوان کرد: اگر کسی چیزی می داند و آن را به دیگران توصیه می کند ولی خودش به آن عمل نکند عالم واقعی نیست؛ لذا عمل باید مصدق گفتار یک روحانی و طلبه و عالم باشد بنابراین شرط دیگر تاثیرگذاری عمل به آنچه فراگرفتهایم هست وگرنه عالم بی عمل تاثیری نخواهد داشت.