کد خبر: 3639786
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۱
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در گفت‌وگو با ایکنا:

نیازهای بخش تعاون متنوع و پیچیده است/ اهداف تأسیس بانک توسعه تعاون

گروه اقتصاد: مهدیان اظهار کرد: بانک توسعه تعاون جدیدترین بانک دولتی است که هشت سال قبل برای حمایت از بخش تعاون و ارتقای آن ایجاد شده است و با توجه به قدمت فعالیت این بانک، بنده معتقدم عملکرد قابل قبولی داشته‌ایم، اما نیازهای بخش تعاون متنوع و پیچیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد کشور به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم می‌شود و براساس اسناد بالادستی باید سهم تعاون در اقتصاد ملی به ۲۵ درصد برسد؛ رقمی که اکنون برخی از کارشناسان معتقدند به ۵ درصد هم نمی‌رسد. قطعا اقتصاد تعاونی، نقش مؤثری در کاهش فقر و فاصله شدید طبقاتی به عنوان یکی از تأکیدات دین مبین اسلام دارد، اما هنوز اهداف قانون اساسی درباره توسعه بخش تعاون محقق نشده است.
«حجت‌الله مهدیان» مدیرعامل بانک توسعه تعاون، در حاشیه جشنواره تعاونی‌های برتر در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به پرسشی درباره دلایل محقق نشدن سهم تعاون در اقتصاد کشور اظهار کرد: دلیل عمده این امر، عدم باور به تعاون در نزد مردم و مسئولان و به ویژه مسئولان است و اگر این باور در میان مسئولان در دولت، مجلس و سایر دستگاه‌های اجرایی و قانونگذاری کشور ایجاد شود قطعا سهم تعاون در اقتصاد ملی محقق می‌شود و یا دستکم به سهم 25 درصدی نزدیک خواهد شد.
وی ادامه داد: این باور و فرهنگ باید ایجاد شود و اگر حمایت‌های لازم از بانک توسعه تعاون، اتاق تعاون ایران و همچنین معاونت تعاون وزارتخانه صورت گیرد و به تعاونی‌ها میدان داده شود، با توجه به وجود 97 هزار تعاونی در کشور، مطمئنم تعاونی‌ها در همه بخش‌های اقتصادی کشور به خوبی فعال خواهند بود.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه تعاونی‌های موفق بسیاری هم در کشور وجود دارد، عنوان کرد: تعداد این قبیل تعاونی‌ها کم نیست، بنابر این نیازمند میدان، امتیاز، امکانات و اختیارات بیشتری هستند تا اتفاقات خوبی در عرصه اقتصاد تعاونی رخ دهد و در این صورت، بخش تعاون می‌تواند به رفع مشکل بیکاری در کشور بسیار کمک کند.


مهدیان در پاسخ به این پرسش که آیا تعاونی‌ها زیان‌ده هستند که باعث بی‌توجهی مسئولان به این بخش شده است، یادآور شد: اصلا اینگونه نیست و هر شرکتی که زیان‌ده باشد، بعد از چند سال فعالیت جمع می‌شود بنابر این قطعا تعاونی‌ها زیان‌ده نیستند که ادامه فعالیت می‌دهند و مشغول کار هستند، بنابر این باید فرهنگی که به آن اشاره کردم ایجاد شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای توسعه تعاون در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین در بانک توسعه تعاون وجود دارد، اظهار کرد: اساسا بانک توسعه تعاون با همین منظور ایجاد شده است. این بانک جدیدترین بانک دولتی است که هشت سال قبل برای حمایت از بخش تعاون و ارتقای آن ایجاد شده است و در مورد عملکرد ما هم باید دیگران قضاوت کنند، اما با توجه به قدمت فعالیت این بانک، بنده معتقدم عملکرد قابل قبولی داشته‌ایم اما نیازهای بخش تعاون متنوع و پیچیده است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در پایان تأکید کرد: نیازهای این بخش، بسیار بیشتر از توانایی بانک است اما باید خودمان را تجهیز کنیم و مسئولان هم باید حمایت کنند تا ان‌شاءالله بخش تعاون تقویت شود.
captcha