رضا قدیمی، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره اهمیت کار خیر و تجمیع خیرین برای رفع کاهش آسیبهلی اجتماعی شهر تهران، گفت: حضور خیرین در پایتخت، بویژه در حوزههایی که مربوط به آسیبهای اجتماعی و حمایت از نیازمندان است، علاوه بر این که به دولت در توسعه فضاهای مختلف کمک میکند، بلکه به یک ارزش دینی متعالی در جامعه ما نیز تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه مسائل اجتماعی شهر تهران با همیاری خیران و مردم قابل رفع است، تاکید کرد: برای رسیدن کشور به توسعه همه جانبه باید بستر را برای ارتقای سطوح مختلف فراهم کنیم که به همت خیرین این امر در کشور و بویژه در شهر تهران به عنوان پایتخت ام القرای جهان اسلام انجام شده است و این امر نیازمند تمرکز بیشتری است تا بتوان نتایج بهتری از آن برداشت کرد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهر تهران افزود: حضرت علی(ع) بزرگ مرد مددکار اجتماعی جهان است و ما باید از ایشان در کارهای خیر مدد بگیریم. لذا با توجه به احادیث که وارد شده، توصیه میکنند که کار خیر را از خانه، محله و منطقه خودتان شروع کنید تا ابتدا نظام اجتماعی خانواده و محله اصلاح شود و خود مردم دستگیر همدیگر باشند.
قدیمی تصریح کرد: آن چیزی که تا امروز در خصوص کار خیر انجام میشد، توسط برخی سازمانها مانند سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، کمیته امداد، بهزیستی، سازمانهای دولتی و نهادها در حوزه آسیبهای اجتماعی و کار خیر بود. در جریان این کار خیر برخی افراد کمکهایی را از چندین نهاد به صورت همزمان دریافت میکردند و تعدادی هم که با آبرو هستند و دستشان را جلوی هر کسی دراز نمیکند از همه این امکانات محروم میمانند، لذا سامانه ریز اطلاعات خیرین و محرومین شهر تهران را راهاندازی کردیم.
وی ادامه داد: ما در تهران مجمع خیرینی را راهندازی کردهایم که در آن خیرین هر محله، منطقه و ناحیه شناسایی و حضور پیدا کردهاند؛ در این جریان به کمک خود مردم مجمع خیرین مناطق را تشکیل دادیم. این مجمع برای انجام فعالیتهای خود نیازمند ابزاری بود که بتواند کار خیر را به بهترین وجه انجام دهد، لذا باید این خدمات سازماندهی میشد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهر تهران با بیان اینکه با راهاندازی این مجمع و سامانه سمات تلاش میکنیم از تکرار برخی کارها جلوگیری شود، اظهار کرد: با راهاندازی این سامانه محرومین توسط خود مردم و شناسایی شده و در این سامانه ثبت میشود این به این معنی است که تمامی خدمات انجام شده توسط نهادهای خیر و نوع خدمات انجام شده توسط آنها برای افراد ازجمله جهیزیه، وام، کمک مالی، کمک هزینه مسکن، سبد کالا و امثال آن که در اختیار مددجو قرار گرفته به صورت کامل مشخص و کار تکراری انجام نخواهد شد.
قدیمی با بیان اینکه اﻃﻼﻋﺎﺕ ﻧﻴﺎﺯﻣﻨﺪاﻥ، ﺧﻴﺮﻳﻦ، ﺳﺎﺯﻣﺎﻥﻫﺎی ﻣﺮﺩﻡ ﻧﻬﺎﺩ و مراکز حمایتی دولتی و غیر دولتی در این سامانه ثبت خواهند شد، گفت: ما در تهران ۷۲ ﻣﺮﻛﺰ با ۱۴ ﻫﺰاﺭ ﻣﺪﺩﺟﻮ داریم که این میزان باید مدیریت شده و رشد نداشته باشد، لذا سامانه سمات پلی برای افزایش مشارکت خیرین در کاهش آسیبهای اجتماعی و کاهش فقر در تهران خواهد بود.
قدیمی دسترسی خیرین به این سامانه را کاملا محرمانه و مدیریت شده دانست و بیان کرد: در این سامانه خیرینی که تمایل دارند کار خیر خود را بدون سر و صدا انجام دهند از طریق این سامانه میتوانند محرومین محله و یا کوچه و محلات خود خود را شناسایی و بدون کوچکترین جلب توجهای کار خود را انجام دهند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهر تهران با اشاره به اینکه طرح حامی که از سالهای گذشته توسط سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران انجام میشود، زیر مجموعه این سامانه خواهد بود، ادامه داد: تمامی اطلاعات افراد به صورت کاملا محرمانه و به صورت طبقهبندی شده برای هر منطقه مشخص شده و دسترسی آن برای خیرین آسان خواهد شد.
وی افزود: در جریان این سامانه، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی، سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران و سایر مراکز خیر به این سامانه دسترسی دارند تا کار خیر تکراری در مورد یک مددجو انجام نشود و همچنین کسی نباشد که از حداقل امکانات محروم باشد.
قدیمی اضافه کرد: با توجه به اینکه در اول مهر هستیم به همه رسانهها و خیرین نیز اعلام کردهایم که ۴ هزار کودک کار، خیابان و بد سرپرست در تهران وجود دارد؛ این کودکان در عین حمایت خیرین در مدارس پرتو و صبح رویش ساماندهی خواهند شد و در جریان همین طرح ۴۰۰۰ نفر از محرومین میتوانند از نعمت ثبت نام در مدارس دولتی، بستههای نوشتافزار و کمکهای امثال آن در ابتدای سال تحصیلی بهرهمند شود.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهر تهران در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تعداد افراد نیازمند در این سامانه ثبت نام کردهاند، گفت: در این سامانه نزدیک به ۷ هزار خانوار محروم تاکنون ثبت نام شدهاند که این افراد از طریق خانههای اجتماعی سرای محلات معرفی شدهاند؛ همچنین برخی افراد از طریق ادارات اجتماعی خدمات اجتماعی شهرداری تهران معرفی شدهاند که امیدواریم شاهد کاهش این افراد با حمایتهای خیرین باشیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم که محرومین هرچه زودتر توانمند شوند و بتوانند توسط خیرین در موضوع کارآفرینی و توانمندسازی ساماندهی اساسی شوند. کارها نباید حالت مسکن داشته باشد؛ لذا وقتی کار خیری صورت میگیرد باید مداوم و باشد و نیازمندان را به مرحلهای برسانیم که کارآفرینی کنند و بتوانند دست دیگران را هم بگیرند.
قدیمی در پایان اظهار کرد: امیدواریم به مدد مولای متقیان حضرت علی(ع) که دستگیر همه نیازمندان است این کار در سال جاری به صورت گسترده در شهر تهران انجام شود.