محمد حسنی، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به انتظارات خود به عنوان فردی که سالها در عرصه هنر و فرهنگ فعالیت داشته و مسئولیت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم را بر عهده دارد، گفت: هنر و فرهنگ عرصههای بسیار گسترده و مختلفی دارد که باید راجع به تکتک آن سخن گفت.
وی افزود: یکی از کارهایی که شایسته دولت جدید در مقوله فرهنگی و هنری است، جذب حداکثری و دفع حداقلی به عنوان یک ضرورت است.
حسنی با بیان اینکه دفاع از دین و هنرمندان و اهل فن مومن و متدین از وظایف اصلی دولت اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر است، بیان کرد: دولتهای مختلف در نظام اسلامی از جمله دولت جدید نیز لازم است که در دفاع از دین و هنرمندان دینی و ارزشی با اعتماد به نفس بیشتری عمل کنند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: طیف وسیع هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگی، عیال دولت هستند و مراقبت از آنان وظیفه دولت است و باید چتر حداکثری در جذب آنان گستردهتر شود، مگر کسانی که با نظام و انقلاب و قانون اساسی سر جنگ و عناد دارند و میخواهند با ابزار هنر و فرهنگ به دین و نظام ضربه بزنند.
این فعال فرهنگی و هنری تاکید کرد: نهادهای دخیل در امور فرهنگی و هنری مهمترین سند بالادستی برای آنان، قانون اساسی به عنوان میثاق ملی است البته غیر از قانون ما موظف و معتقد به رعایت اخلاق دینی و اسلامی هستیم و باید فعالیتها در این چارچوب سامان بگیرد.
حسنی با بیان اینکه تکلیف ما ترویج مفاهیم اصیل انقلابی، اسلامی و ایرانی است اظهار کرد: برای ترویج و نهادینهکردن این مفاهیم، باید از هنرمندان دینی و ارزشی بیشتر حمایت و زمینه لازم برای پرورش و تربیت بیشتر این دست هنرمندان نیز ایجاد شود.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: ممکن است در میان جمع کثیری از هنرمندان متعهد و فعال و ارزشی، افرادی نیز به عنوان خرده شیشه و منافق وارد عرصه کار شوند که همه نهادهای فرهنگی از جمله خود هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری بهویژه هنرمندان حوزوی باید مراقبت در این زمینه را داشته باشند تا این جریان اندک و قلیل، کلیت کار هنر و فرهنگ را زیر سؤال نبرند و خراب نکنند.
وی ادامه داد: باید در عین جذب حداکثری و دفع حداقلی با ایجاد شفافیت در حوزه فرهنگی جلوی کنشهای تخریبی نیز گرفته شود.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: مهمترین کار لازم در این دوره دولت از دید بنده، ایجاد شفافیت در عرصه فرهنگی است و دستگاههای فرهنگی باید شفافیت بیشتری در کارهای خود داشته باشند و مجوز فعالیتهای فرهنگی و هنری نیز با شفافیت بیشتری صورت گیرد.
حسنی لازمه چنین کاری را گماردن افرادی با سعه صدر در مسئولیتها دانست و اظهار کرد: کسانی باید مسئولیت امور را بر عهده داشته باشند که از سعه صدر کافی برخوردار باشند و هم دغدغه دین و فرهنگ و هنر انقلابی را هم داشته باشند؛ کاری که هم لازمه این دوره از فرایند تحولی کشور است و هم نیازمند پرورش و حمایت از هنرمندان و اهالی فرهنگی است که درد دین دارند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه سه صدر یکی از لوازم اصلی در موفقیت مدیریتی است تصریح کرد: براین اساس هر مقدار هم که برای انتخاب افراد لایق، وقت گذاشته شود زیاد نیست و مسئولان فرهنگی در مدیریت کلان کشور باید با ایجاد فرصت و وقت کافی در این مقوله اهتمام لازم را داشته باشند تا شاهد تحول در زمینه فرهنگی هنری باشیم.
حسنی با یادآوری آسیبهای فراوانی که ممکن است از ناحیه افرادی که واجد دغدغه دینی و هنری و فرهنگی نیستند به این عرصه وارد شود ادامه داد: نمی توان در انتخاب افراد با تساهل و تسامح، افرادی انتخاب شوند و بعدا بخواهیم با مراقبت و بخشنامه و جلسه در امور، هماهنگی ایجاد کرده و یا به دنبال رفع دغدغه ها باشیم زیرا ابزار اصلی در مدیریت، انسان ها هستند و مابقی امکانات، ابزاری در این راستا محسوب می شوند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار کرد: تربیت، محصول نهایی فرهنگ و هنر است و انتخاب افراد مناسب، برنامهریزی، ساختار مناسب و تاکتیک و هماهنگی میان مجموعه های مختلف فعال در این زمینه، ما را به اهدافمان که تربیت، مهمترین هدف است میرساند.
حسنی با تاکید مجدد بر اینکه انتخاب مدیران دقیق و دغدغهمند میتواند بسیاری از مشکلات عرصه فرهنگی و هنری را حل کند تصریح کرد: افراد با امیددادن و امید گرفتن و داشتن رویکردهای دقیق و مناسب، میتوانند هنرمندان و مخاطبان هنری و عرصه فرهنگ و هنر را جهتدهی و مدیریت کنند و مهمترین ابزار در این مسیر نیز همان طور که اشاره کردم انتخاب افراد دقیق و لایق است.