ابراهیم ایراندوست، محقق طب سنتی و رئیس مرکز فرهنگی و تحقیقاتی غذای سالم در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با اشاره به اینکه در ماه محرم اطعام و احسان یکی از سنتهای خوب مردم ایران است، گفت: این فرهنگ نهادینه شده در کل ایران است اما باید کسانی که میخواهند اطعام و احسان کنند، غذاها و نوشیدنیهای سالم که بیماریزا نباشند را به محبان امام حسین(ع) بدهند.
وی پیشنهاد کرد: متأسفانه در فرهنگ ما دادن چای در تکیهها و مراسم عزاداری فرهنگ و رسم حاکم است. چای موجب کمخونی در بدن میشود و فقر آهن را ایجاد میکند. در این ایام هم مصرف آن به شدت بالا میرود. پس بهتر است که به جای چای، دمنوش «سیب و به» به عزادارن و مردم احسان کنیم. این میوهها را میتوان (چه خشک شده و چه به صورت تازه) دم کنیم، البته دم کردن این نوشیدنی کمی طول میکشد اما کاملاً سالم است.
ایراندوست خاطرنشان کرد: میتوان کمی هم دارچین در این دمنوش ریخت که طبیعت گرمی دارد و نفخ و ورم معده را از بین میبرد البته رنگ این نوشیدنی شبیه چای میشود و آثار روانی تداعی رنگ قرمز چای را هم دارد اما کاملاً سالم است، عامل کمخونی هم نمیشود و نیازی هم به شیرینی و قند ندارد چون به صورت طبیعی شیرین است.
وی در مورد غذاهایی که در مراسم محرم پخته میشود نیز گفت: غذاهایی که در این ایام مصرف میشود روغن مضر زیادی دارد. لازم نیست این همه قیمه چرب پخته شود. کسانی که آنزیم کبد بالا دارند با خوردن این غذاهای چرب، دچار مشکلات کبدی میشوند. ما میتوانیم به جای غذاهای چرب غذاهای سالمتری را به مردم بدهیم و احسان و اطعام سالمی به محبان امام حسین(ع) داشته باشیم. نیازی نیست هر روز این هفته را قیمه بدهیم اگر در این قیمه گوشت گاو هم ریخته شود مشکلات خاص سلامتی ایجاد میکند. پس باید سعی کنیم با اصلاح الگوی تغذیه به سلامت پیروان امام حسین (ع) کمک کنیم.