کد خبر: 3648316
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۱

حوزه به سمت پاسخ به مطالبات نظام اسلامی حرکت می‎کند

گروه اجتماعی: مدیر حوزه‎های علمیه از حرکت حوزه به سمت پاسخ به مطالبات گسترده نظام اسلامی در عرصه های علمی و فقهی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‎‏الله اعرافی ظهر امروز در دیدار با مدیرعامل و فعالان خبرگزاری رسا با اشاره به توجه به مهندسی پیام قیام عاشورا گفت: دلایل ماندگاری قیام عاشورا متعدد است ولی یکی از رازهای مهم این ماندگاری، مهندسی پیام عاشورا است.

وی افزود: آنچه که سالار شهیدان انجام دادند باعث ماندگاری اساس تفکر اسلامی شد؛ اگر این حرکت استثنایی انجام نشده بود جریان اموی تمام هویت اسلام را از بین می‎برد و یک اسلام اموی حاکم می‎شد.

آیت‎الله اعرافی بیان کرد:  اموری اسلامی بود که بر اساس یک سری مولفه‎ها استوار شده بود که از جمله شاخصه‎های آن می‎توان به دنیازدگی، اشرافی گرایی و جایگزینی پادشاهی به جای نظام ولایت اشاره کرد.

وی گفت: امام حسین(ع) این تقابل تاریخی را به شکلی مدیریت و حوادث را به شکلی مهندسی کردند که این پیام با این شور علی رغم صدها سال تلاش برای محو آن، امروز دنیا را فرابگیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر این تقابل با مهندسی دقیق پیام انجام نمی‎شد امروز شاید اثری از اسلام باقی نمانده بود؛ چنانچه پس از عاشورا دستگاه قدرت سعی کرد که با دست‌بردن در تاریخ مکتوب اسلام و کتب تاریخی به تحریف عاشورا و اقدامات جبهه حق و باطل بپردازد.

وی گفت: خط اموی به تاریخ سازی و تحریف تاریخ مشغول شد؛ علی رغم شکوه و عظمت عاشورا، متاسفانه تحریفات زیادی نیز در این بین ارایه شده که متاسفانه به متن تواریخ مسلمانان نیز رسوخ کرد ولی هیچکدام باعث کم رنگ شدن این حادثه نشد و امروز شاهد توسعه روز افزون عظمت و پاسداشت عاشورا در سطح جهان هستیم.

آیت‎الله اعرافی بیان کرد: آنچه که عاشورا حفظ کرد، جریان حقیقی اسلام بود؛ امام حسین(ع) در حالی که راه های زیادی در مقابل ایشان بود راه شهادت فعال را در مقابل شهادت منفعل انتخاب کردند و همین مساله باعث یک خیزش تاریخی و فعالانه در نهاد بشریت شد؛ باید از این مهندسی پیام عاشورا الگو بگیریم و معارف اسلامی و انقلاب اسلامی را به جهان منعکس کنیم.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در مدیریت جدید حوزه اشاره کرد و گفت: امروزه منشوری برای حرکت حوزه تدوین شده است که سعی داریم با 100 گزاره‌ای که در این زمینه داریم خط مشی حوزه‌ها را بر این اساس پیگیری کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین این خط مشی‎های انعکاس بازآورده‎های حوزه در فضای رسانه و فضای مجازی است؛ امروزه تمام تلاش‎هایی که در عرصه خبرگزاری‌ها در خصوص انعکاس فعالیت‌ها و عظمت و شکوه انجام می‎شود به اندازه یک درصد واقعیت حوزه هم نیست.

وی گفت: بازآفرینی و ارایه میراث غنی حوزه در فضای رسانه و فضای مجازی با رعایت همه دقایق از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ نگاه ما در مدیریت حوزه آن نیست که به فعالان حوزوی و انقلابی خارج از حیطه مرکز مدیریت نگاه رقیب داشته باشیم بلکه به دنبال هم افزایی برای حضوری فعالانه در خدمت حوزه، مرجعیت و رهبری و نظام اسلامی هستیم.

وی تصریح کرد: حوزه در دور جدید فعالیت خود با احصا مطالبات رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام و اساتید و فضلا و طلاب موارد بسیاری را احصا و طرح‏ های پرشماری را نیز در این زمینه تدوین کرده است که امسال به دنبال لحاظ کردن 500 اولویت در این زمینه هستیم.

وی اظهارکرد: در این زمینه برنامه پنج ساله‎ای نیز در نظر گرفته است که امید داریم که فعالیت‎های خود در این دوره پنج ساله انجام دهیم.

مدیر حوزه‎های علمیه کشور بیان کرد: منشور حوزه از جمله فعالیت‏ های مهم مدیریت حوزه بوده است؛ تدوین نظامات جامع حوزه، تدوین برنامه پنج ساله، تعریف رشته‎های جدید آموزشی و تدوین کار ویژه‎های روحانیت، نظام جامع آموزش های جامع مهارتی و کاربردی که در آینده نقش مهمی در توسعه فعالیت‎های روحانیون خواهد داشت از جمله برنامه‏ های اقدام شده و یا در دست اقدام حوزه است.

وی گفت: در نظام جامع علمی حوزه موارد متعددی لحاظ و برنامه ریزی شده است؛ در سطح یک ابتکارات آموزشی جهت تسهیل شرایط تحصیل و افزایش بازدهی تحصیلی در حال انجام است؛ در بخش متون نیز فعالیت‎های خوبی انجام شده است که بخشی از آن در یک دوره آزمایشی در حال انجام است؛ ایجاد تغییرات مثبت در زمینه امتحانات شفاهی، مدارس تخصصی، تخصصی شدن دروس سطح عالی از دیگر اقدامات حوزه بوده است.

آیت‎الله اعرافی بیان کرد: در زمینه فقه معاصر نیز فعالیت‎های متعددی انجام شده است که دروس خارج متناسب با نیازهای عصر جدید و نظام طراحی شود؛ در این زمینه روی 20 باب جدید تمرکز داریم که قابل ارتقا است؛ امروزه در کنار فقه حکومتی مباحثی چون فقه اجتماعی و مالی و... مورد نیاز شدید است که باید با استفاده از اساتید و همچنین تربیت نیروهای متخصص به این امر همت بگماریم.

وی گفت: امروزه حدود 40 هزار تن از فضلای حوزه در سطح خارج تحصیل می‏ کنند باید با رعایت اصل آزادی تحصیل در این سطح و حفظ اصول و میراث تحصیلی حوزه، به دنبال ایجاد فضای جدیدی جهت پاسخگویی به مطالبات روز افزون کشور و عصر حاضر باشیم.

آیت‎الله اعرافی اظهارکرد: پرونده های علمی در موضوعات اجتماعی و... در دست اقدام است که نمونه آن تحقیقات و ارایه نگاه حوزه به مساله 2030 بود.

وی در پایان بیان کرد: در آینده شاهد نزدیکی و تفاهم‌نامه‌هایی بین حوزه و المصطفی خواهیم بود تا بتوانیم خلاهای زیادی که در عرصه های علمی و فرهنگی و آموزشی و تبلیغی داریم را مرتفع سازیم.

captcha