کد خبر: 3650336
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۶
آیت‌الله حسینی بوشهری:

برخی آمارهای غیرمنصفانه دنبال تضعیف جایگاه روحانیت در بین مردم است

گروه حوزه‌های علمیه: نایب رئیس جامعه مدرسین در پاسخ به سؤال ایکنا در مورد جایگاه روحانیت در جامعه تاکید کرد: داشتن نظر مختلف مردم با نظر روحانیت در مسایل کشور به معنای تقابل نیست اگر چه برخی با دادن آمارهای غیرمنصفانه به دنبال ترویج این مسئله هستند که مرجعیت روحانیت در جامعه رو به افول است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، امروز 16 مهرماه در نشست خبری هشتمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: این اجلاسیه با محوریت استان آذربایجان شرقی و با مشارکت استان‌های آذربایجان غربی و اردبیل برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه جامعه مدرسین یکی از نهادهای دیرپای روحانیت با بیش از نیم قرن سابقه شکل‌گیری است افزود: فلسفه وجودی جامعه ایجاد حرکت علمی در حوزه بوده است و اکثر شخصیت‌های جامعه از استادان برجسته حوزه هستند و جمع قابل توجهی از مراجع تقلید نیز از اعضای جامعه بوده‌اند.

نایب رئیس جامعه مدرسین گفت: جامعه در بعد سیاسی نیز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مروج افکار و ایده‌های امام بودند آن هم در شرایط سخت و دشواری که هیچ کس توان سخن گفتن در مقابل طاغوت را نداشت و تا پیروزی انقلاب نیز در کنار امام و بعد از آن نیز حامی امام و رهبری بوده‌اند.

حسینی بوشهری تصریح کرد: یکی از رسالت‌های اصلی جامعه مدرسین در مورد روحانیت بلاد ایجاد ارتباط، همدلی و هماهنگی در پیشبرد اهداف اسلامی و دینی است لذا اقدام به برپایی اجلاسیه‌های سراسری، استانی و منطقه ای کرده است که تاکنون ده اجلاسیه سراسری داشته‌ایم و هزار نفر در هر اجلاسیه حضور داشته‌اند.

وی اظهار کرد: برپایی اجلاسیه‌ها به تفکیک استانی، زمان بر است لذا تصمیم بر این شد تا اجلاسیه‌های منطقه ای برگزار کنیم که در مشهد و کرمانشاه و مشهد و یزد و فارس و ... نیز این اجلاسیه‌ها برپا شده است.

حسینی بوشهری تصریح کرد: امسال هشتمین اجلاسیه با هماهنگی‌های صورت گرفته با ائمه جمعه و نمایندگان رهبری و مسئولان اجرایی استان های مذکور و با تشکیل کمیته های سیاسی و اجتماعی و حوزه و روحانیت و فرهنگی تبلیغی و اقتصادی برگزار خواهدشد.

نایب رئیس جامعه مدرسین بیان کرد: اجلاسیه در روزهای 26 و 27 مهرماه در تبریز و روز 26 مهرماه اختصاص به برپایی کمیسیون‌ها خواهد بود.

وی افزود: هدفی که در این اجلاسیه تعقیب می‌شود علاوه بر مسایل کشوری و کلان، مسایل منطقه‌ای اعم از فعالیت‌های تبلیغی، سیاسی، و فرهنگی و حوزه و روحانیت در این مناطق پیگیری می‌شود تا با تبادل نظر، گره‌گشایی صورت بگیرد.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: حدود هزار و صد نفر را از این سه استان و از قم نیز 150 نفر برای اجلاسیه دعوت شده‌اند و از مدیریت حوزه و اعضای شورای عالی و جامعه مدرسین و معاونت‌های حوزه برادران و خواهران نیز برای حضور در اجلاسیه دعوت کرده‌ایم و امیدواریم ظرف دو روز نتایج خوبی از اجلاسیه بگیریم.

حسینی بوشهری با اشاره به مباحث پیرامونی اجلاس عنوان کرد: هدف ایجاد یک حرکت و کار فرهنگی در راستای اهداف بلند نظام اسلامی است.

وی افزود: عمدتا استان‌ها دغدغه‌ای که دارند با دیگر استان ها مشترک است و کمتر مسایل ویژه در استان‌ها سراغ داریم البته نوع مسایل فرهنگی و اجتماعی در هر منطقه تفاوت‌هایی نیز دارد که در اجلاسیه‌ها بررسی می‌شود.

حسینی بوشهری با بیان اینکه اجلاسیه‌ها دو سال یکبار برگزار می‌شود اظهار کرد: با پیگیری‌ها تصمیم جدی داریم که نتایج مطالبه‌گری جامعه را در این اجلاس ارایه کنیم.

وی همچنین در مورد تشکیل هیئت اندیشه‌ورز از سوی خبرگان رهبری عنوان کرد: تدین مردم مربوط به همه روحانیت اعم از خبرگان و مدرسین و همه اقشار روحانی جامعه است؛ روحانیت باید مردم را با دین آشنا کرده و رفتارهای آنان را بر مبانی دینی تنظیم کنند و برپایی این اجلاسیه‌ها نیز در این راستا است.

حسینی بوشهری در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر اینکه جامعه مدرسین در راستای تحقق تمدن اسلامی و بحث تحول در حوزه چه اقداماتی اندیشیده است تصریح کرد: اگر بگویم جامعه و حوزه علمیه تلاش شبانه‌روزی در جهت تحقق اهداف رهبری داشته و دارند سخنی به‌گزافه نیست و از مباحث جدی مدیر حوزه و اعضای شورای عالی و جامعه مدرسین پرداختن به بحث تحول در حوزه در زمینه آموزشی، پژوهشی و رفتاری و اخلاقی و ... است.

وی تاکید کرد: این برنامه‌ها در اجلاسیه‌ها به خصوص در کمیسیون حوزه و روحانیت نیز در حال پیگیری است و در تمامی اجلاسیه‌ها مطالبه می شود تا حوزه هم نقش تاریخی خود را حفظ کند و هم طلاب، زمان‌شناس باشند و متناسب با آن گام بردارند.  

نایب رئیس جامعه مدرسین در پاسخ سؤال دیگری از ایکنا مبنی بر اینکه برخی می‌گویند رتبه مرجعیت روحانیت در جامعه کاهش یافته و رو به افول است اظهار کرد: من معتقد نیستم آنچه روحانیت گفته و می‌گوید در جامعه محقق شده و می‌شود ولی عده‌ای تلاش دارند تا عملا جایگاه روحانیت را نادیده گرفته و مرجعیت روحانیت را کاهش و رو به افول بدانند و برای آن رتبه و درصد تعیین کنند.

وی افزود: از طرف دیگر همه روحانیت در جامعه دارای یک دیدگاه در مورد مسایل نیستند و نمی‌توان عدم اقبال مردم به بخشی از روحانیت را به معنای تقابل آنان با روحانیت دانست ضمن اینکه مراجع تقلید ما روحانیان برجسته‌ای هستند که محل رجوع مردم‌اند.

استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: آزادی نظر حق طبیعی مردم است و نظر مخالف مردم در مواردی مانند انتخابات به منزله تقابل آنان با روحانیت نیست و برای ما هم افتخار است که مردم در مسایل کشور تحقیق کرده و گزینش می‌کنند.

وی تاکید کرد: با همه مشکلات موجود، روحانیت ائمه جمعه و جماعات و محل پرسش احکام شرعی و رجوع مردم هستند و مردم نیز امور دینی خود را با بهره‌مندی از روحانیت به پیش می‌برند؛ بنابراین آمار دادن‌های این گونه برای تضعیف روحانیت، منصفانه نیست. 

captcha