کد خبر: 3658432
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰

توسعه همکاری‌های فرهنگی ـ گردشگری ایران و چچن

در دیدار رضا ملکی، رایزن فرهنگی ایران در روسيه با فیلیپ واریچنکو، دستیار ویژه ريیس جمهور چچن، راهکارهای توسعه روابط و همکاری‌های فرهنگی ایران و چچن مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، رضا ملکی، رایزن فرهنگی ایران در روسيه در این دیدار كه در شهر گروزنی چچن و در محل کمیته گردشگری ریاست جمهوری چچن برگزار شد، با اشاره به سطح روابط ایران و روسیه و اشتراکات تاریخی، دینی و فرهنگی دو ملت ایران و چچن و همچنین تلاش دو ملت برای مقابله با تروریسم و همچنين ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود برای همکاری، تمایل و آمادگی ایران برای توسعه همکاری‌های علمی، فرهنگی و گردشگری با جمهوری چچن را اعلام كرد.
 
رایزن فرهنگی كشورمان همچنين ضمن دعوت از دستیار ویژه ريیس جمهور و همچنین ريیس کمیته گردشگری چچن برای سفر به ایران و آشنایی با ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری كشورمان، اظهار كرد: انعقاد تفاهمنامه همکاری‌های فرهنگی ـ گردشگری میان ایران و چچن، می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه این همکاری‌ها فراهم كند.
 
ملکی سپس آمادگی رایزنی فرهنگي ايران را برای همکاری با طرف چچنی در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی و برگزاری هفته فرهنگی و هفته سینمای ایران و برگزاری کنفرانس علمی ـ کاربردی مشترک در چچن اعلام كرد.
 
فیلیپ واریچنکو، دستیار ویژه ريیس جمهوری چچن نیز در این دیدار ضرورت و اهمیت شناخت متقابل ملت چچن و ایران را به عنوان زیربنای توسعه همکاری‌های گردشگری و اقتصادی مورد تأکید قرار داد.
 
دستیار ویژه ريیس جمهور چچن در ادامه ضمن استقبال از پیشنهادات رایزنی فرهنگی ایران، جمهوری چچن و شهر گروزنی را دروازه قفقاز شمالی نامید و آمادگی این جمهوری را برای اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی متقابل به ملت‌های ایران و چچن از طریق رسانه‌های عمومی به ویژه تلویزیون اعلام آمادگی كرد.
 
در ادامه برگزاري این دیدار که با حضور ماشاءالله عسگری‌همت، ريیس شرکت هواپیمایی ماهان، لیلی صدری، مدیر آژانس گردشگری نادیا پرواز، اسماعیل بائوالدینوف، معاون ريیس کمیته گردشگری چچن، نماینده وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه و مدیر آژانس دولتی گردشگری چچن برگزار شد، راهکارها و مسايل فنی توسعه گردشگری میان ایران و قفقاز شمالی به ویژه برقراری پرواز مستقیم تهران ـ گروزنی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
 
بنا بر اعلام اين خبر، با بازسازی و توسعه شهر گروزنی پس از جنگ‌ها و درگیری‌های چچن، این شهر با داشتن جاذبه‌های طبیعی و گردشگری فراوان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری روسیه تبدیل شده و هر ساله گردشگران بسیاری را از روسیه و کشورهای دیگر به خود جذب می‌کند و در میان گردشگران خارجی چچن، گردشگران چینی و عربستانی جایگاه اول و دوم را دارند.
captcha