کد خبر: 3658717
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱

مراسم معارفه وزیر جدید علوم برگزار شد

گروه دانشگاه: مراسم معارف وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و جمعی از روسای دانشگاه‌ها و وزیر اسبق این وزارتخانه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، صبح امروز سه‌شنبه، 9 آبان‌ماه، مراسم معارفه وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، محمد فرهادی، وزیر اسبق علوم و جمعی از روسای دانشگاه‌ها در محل این وزارتخانه برگزار شد. معاون اول رئیس جمهور در این مراسم از محمد فرهادی، وزیر اسبق و سیدضیاء هاشمی، سرپرست این وزارتخانه تقدیر کرد.
فرهادی در مراسم تقدیر خود با تشکر از رؤسای دانشگاه‌ها به چالش‌های دوران فعالیت خود اشاره و اظهار کرد: 64 دانشگاه رئیس نداشتند و برخی از دانشگاه‌های برتر هم جزء آنها بودند. قضایای مربوط به بورسیه‌ها هم بود که همچنان جریان دارد، هرچند ماجرا تمام شده و هرکس می‌خواهد عضو هیئت علمی شود، باید از مسیر جذب بگذرد.
وزیر اسبق علوم با تشکر از معاون اول رئیس‌جمهور در توجه به بودجه علم و فناوری، گفت: قرار است 500 میلیون دلار تجهیزات در اختیار وزارت علوم قرار گیرد که باید حوزه پژوهشی بیشتر مورد توجه باشد. ما رتبه اول شتاب علمی دنیا را داریم با این وجود که گفته می‌شد شتاب کند شده، تولیدات مقالات علمی، سه برابر شده و از نظر پایگاه‌های علمی در منطقه، رتبه اول را داریم.
فرهادی در پایان با اشاره به تمرکززدایی در حوزه آموزش عالی، گفت: بخشی از اختیارات وزارت علوم واگذار شده و امیدواریم یکپارچگی آموزش عالی، محقق شود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه و در مراسم معارفه وزیر علوم جدید، اظهار کرد: توفیق کمی داشته‌ایم که در جلسات وزارت علوم شرکت کنیم، وزارت علوم جای مهمی است و افراد زیادی با حکم رئیس جمهور در این وزارتخانه معرفی شدند و یا مسئولیت گرفتند، سیدضیاء هاشمی در مقطع دشواری که شروع سال تحصیلی بود سرپرستی را به عهده گرفت و هاشمی مسائل مربوط به آغاز سال تحصیلی را خوب مدیریت کرد. فرهادی هم در دوره‌های مختلف گره‌هایی را باز کرده که خداوند به او توفیق دهد. غلامی نیز چهره علمی، اخلاقی و اجرایی است و امیدواریم خداوند کمک کند و دانشگاه‌ها همراهی کنند و دولت دوازدهم از مدیریت با ثباتی در وزارت علوم برخوردار شود.
جهانگیری با بیان اینکه از وزارت علوم انتظار یافتن راهکار برای حل مسائل را می‌خواهیم، گفت: این توقع دور از انتظار نیست، توسعه کشور جز از طریق توسعه علمی امکان‌پذیر نیست، کانون اصلی برای این توسعه دانشگاه است، رهبر معظم انقلاب بر روی توسعه علمی بسیار تاکید داشتند و این مسئله را به یک گفتمان جدی تبدیل کرده‌اند. آموزش و پژوهش کشور، دچار گرفتاری‌های جدی و پراکندگی است نه اینکه دانشگاهی زیر نظر نهاد دیگری باشد، این مساله با هماهنگی رفع می‌شود، اما استقلال دانشگاه نباید گرفته شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر بحث ارتباط صنعت و دانشگاه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، افزود: اقتصاد ما وابسته به نفت است که اخیرا این وابستگی کمتر شده، اما باید چیزی جایگزین نفت داشته باشیم و تنها چیزی که اقتصاد ایران را می‌تواند از این وابستگی برهاند، فکر جوانان است.
جهانگیری با تاکید بر بحث اقتصاد مقاومتی، گفت: انتظار ما این است دانشگاه در این زمینه بیشتر کمک کند، ما کشوری هستیم که یک عده بیکار، برایمان خط و نشان می‌کشند و می‌گویند اگر فلان کار را کنید، تحریم می‌کنیم. باید اقتصادمان به گونه‌ای باشد که از تکان‌های بیرونی آسیب نبینیم. اقتصاد مقاومتی فقط مربوط به دوران تحریم نیست، از آن مهم‌تر امید مردم به آینده است، اگر نه بهترین اقتصاد هم یک شبه خراب می‌شود. وقتی ترامپ تهدید کرد، مردم به وی اعتماد نکردند و به هم نریختند و شوک وارد نشد.
منصور غلامی نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر اینکه تدوین روش‌های اجرایی با نظر مسئولان انجام می‌شود، اظهار کرد: در حوزه علمی و فناوری، پارک‌های علم و فناوری محوریت اجرا خواهند بود و امیدواریم با حمایت‌های دولت به پیشرفت بیشتر برسیم. ما نگران پشتیبانی‌ها نیستیم، چرا که به گفته رئیس جمهور، وزارت علوم، وزارت امید است.
وزیر علوم با بیان اینکه کیفیت آموزش و پژوهش از اهداف جدی است، گفت: رشد شتابان کیفیت در این حوزه مورد توجه است، بخشی از این کیفیت به فارغ‌التحصیلان مربوط است، بیشتر مدیران جامعه فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه‌ها هستند و بیشترین دوران تحصیل خود را در دانشگاه‌های داخل گذرانده‌اند، لذا نقش وزارت علوم بسیار مهم است. باید سرعت ورود فارغ‌التحصیلان به بازار کار را سرعت ببخشیم و دانشگاه‌ها باید جامعه محور تعریف شوند.
captcha