کد خبر: 3658940
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۳
بانوی مدرسه‌ها در گفت‌وگو با ایکنا :

شوق زندگی را در نگاه دانش‌آموزان می‌بینم

گروه اجتماعی: زهرا گیتی‌نژاد که بهتر است از او به عنوان بانوی مدرسه‌ها نام ببریم، یک بانوی خیر مدرسه‌ساز است که در سال‌جاری به جهت فعالیت در حوزه مدرسه‌سازی و امور عمرانی برنده جایزه جهانی گوهرشاد شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، زهرا گیتی‌نژاد در مورد اولین مدرسه که با همت جمعی و کمک خیرین احداث شد می‌گوید: در سیستان و بلوچستان باورشان نمی‌شد یک زن، آن هم یک زنِ معلم می‌خواهد مدرسه بسازد. اصلاً فعالیت‌هایمان را جدی نمی‌گرفتند. تصور می‌کردند حتماً فقط یک مرد خیلی ثروتمند می‌تواند مدرسه بسازد.
شوق زندگی را در نگاه دانش آموزان می‌بینم
ولی این بانوی فداکار نیش و کنایه‌ها و طعنه‌ها را به جان خرید و آن قدر در برابر فقر فرهنگی، موانع و سنگ‌اندازی‌هایی که در مقابل تلاش و همت او وجود داشت مبارزه کرد تا این که توانست آنها را در مقابل منطق و استدلال‌های خود به زانو در آورد و نتیجه همه تلاش و پیگیری های این بانوی زحمتکش و خیرین مؤسسه «مهر گیتی» ساخت و احداث ۲۵۰ مدرسه در سراسر کشور و مخصوصاً نقاط صفر مرزی است.
این بانوی خیر و مدرسه ساز در گفت‌وگو با ایکنا، درمورد تصویری که برای همیشه در ذهنش ماندگار شده است و پیش زمینه فعالیت‌های مدرسه سازی خود گفت: سال 1382 یک طرح آموزشی به نام «طرح آموزش جهانی» از طرف یونیسف با همکاری آموزش و پرورش به ایران آمد، من به‌ عنوان هسته مرکزی دعوت شدم و دوره‌ای که دیدم بسیار مفید بود و باعث رشدم شد و احساس کردم این طرح همان موضوعی است که من آرزوی آن را داشتم و درس دادن را از آن شیوه خشک و سنتی‌اش خارج می‌کرد و معلمان را با شیوه‌های نوین و سبک‌های جدید و به روز تدریس و آموزش آشنا می کرد.
وی خاطر نشان کرد: این طرح هفت استان را  برای آموزش معلمان و دانش آموزان در نظر گرفته و پوشش می‌داد. در بین این هفت استان من استان سیستان و بلوچستان را انتخاب کردم و وقتی دوره‌های آموزشی را در این استان به اتمام رساندم معلمان از من خواستند که از مدارس روستایی در شهرستان میرجاوه بازدید کنم.
در بازدید از این مدارس روستایی با صحنه‌های بسیار ناراحت کننده‌ای مواجه شدم مدارس این مناطق اصلا مدارس استانداردی نبود و متاسفانه همه بچه‌ها در یک شرایط کاملا نامطلوب درس می‌خوانند.  
دانش آموزان روی زمین، روی گونی و در کلاس‌های تاریک درس می‌خواندند و من نمی‌توانستم قبول کنم که بچه‌های سرزمینم در بخش دیگری از این آب و خاک بخواهند در این شرایط درس بخوانند
من آن زمان در یکی از بهترین مدارس تهران درس می دادم و این تفاوت اصلا برایم قابل قبول نبود.
گیتی نژاد شرایط و تصاویر این مدرسه را به دانش آموزانش نشان می‌دهد، دست‌ها و دل‌های مهربان خیرین را به یاری می‌طلبد و آنها نیز از سر صدق و صفای وجودشان درخواست او را پاسخ گفتند، والدین آمده و خواستار کمک به دانش آموزان سیستانی شدند.
این بانوی خیر و نیکوکار، والدین دانش آموزان  و سایر خیرین موسسه مهر گیتی دست در دست هم دادند به مهر،  و نه تنها یک مدرسه بلکه در استان  سیستان و بلوچستان ۸۰ مدرسه  احداث گردید که ۱۸ مدرسه آن در نقاط مرزی هستند.
فعالیت‌های خیرخواهانه خیرین مهر گیتی  که در کمال صداقت و فداکاری به امر مدرسه سازی می پرداختند تنها به استان سیستان و بلوچستان خلاصه نمی‌شود بلکه این خیرین بعد از سیستان ادامه فعالیت‌های خود را در استان خراسان جنوبی ادامه داده و سپس در سراسر کشور تعداد مدارس احداثی خیرین موسسه مهر گیتی به ۲۵۰ مدرسه افزایش یافت.
گیتی نژاد در مورد آرامش بخش ترین کارهایی که توسط خیرین موسسه مهر گیتی انجام داده اند می‌گوید: آرامش‌بخش‌ترین و بهترین کاری که برای دانش آموزان روستای «چوبکوه » انجام  دادیم ساخت پل برای این دانش آموزان بود. پل دانش در روستای چوبکوه نزدیکی مرز لرستان و خوزستان بود.
در موسسه مهر گیتی تصمیم گرفتیم برای رفت و آمد دانش آموزان در این منطقه پل احداث کنیم تا علاوه‌ بر‌اینکه دانش‌آموزان از آن استفاده می‌کنند، خانواده‌ها هم بتوانند برای عبور احشام و در ییلاق و قشلاق‌ها از آن بهره‌مند شوند. به نظرم احداث این پل یکی از مهم ترین و ماندگار ترین کارهای موسسه مهر گیتی بود که در این مدت انجام شده است.
او لابه لای خاطرات ذهنش از روزی سخن می‌گوید که تصمیم گرفت فعالیت‌های خیرخواهانه و مدرسه سازی خود را در قالب یک موسسه خیریه ادامه دهد.
وی در این زمینه می‌گوید: بعد از احداث  چند باب مدرسه در استان سیستان و بلوچستان به استان خراسان جنوبی رفتیم و اتفاقا در این استان نیز فعالیت های ما با  استقبال بسیار خوبی مواجه شد.
چون منطقه خراسان جنوبی  یک استان فرهنگی است و مردم آن به علم و آموزش نیز توجه زیادی نشان می‌دهند.  در این استان یکی از مسئولان پیشنهاد کرد که ما فعالیت‌های مدرسه سازی خودمان را در قالب یک موسسه خیریه پیگیری کنیم چون فعالیت کردن در موسسه خیریه به صورت رسمی بوده و خیرین بیشتری می‌توانند در این نوع کارها با ما همراه شده و کمک‌های خود را در اختیار مؤسسه قرار دهند بنابراین ما بعد از مدتی با کمک دوستان توانستیم در سال ۹۱ مجوز موسسه مهرگیتی را دریافت کنیم.
این بانوی خیر مدرسه ساز در کمال ادب و احترام با قدردانی از تمامی خیرین مؤسسه مهر گیتی می‌گوید: این خیرین از همان ابتدای فعالیت ها ما را همراهی کرده‌اند و حالا بعد از کسب مجوز مؤسسه فعالیت‌های خود را گسترش داده و در خدمت به مناطق محروم از هیچ کمکی دریغ نمی کنند.
مؤسسه خیریه مهرگیتی در جهت کمک به تحصیل دانش آموزان در مناطق محروم طرح های گوناگونی را اجرا می کند .
یکی از آن طرح‌های کاربردی و مهم این مؤسسه طرح «کتاب برای همه» است. این طرح به اهدای کتاب به مناطق محروم و کم برخوردار اختصاص دارد و تا کنون بیش از سه میلیون کتاب اهدا شده است و در بخش حمایت تحصیلی 4 هزار دانش آموز و دانشجو که نمی‌توانستند هزینه تحصیل خود را پرداخت کنند بورسیه این موسسه شده‌اند.
طرح «کیف مهربانی» نیز یکی دیگر از طرح‌های مؤسسه خیریه مهر گیتی است که این طرح  به ارسال کیف و لوازم التحریر اول مهر اختصاص دارد و در کنار آن تجهیز مدارس با سیستم کامپیوتری که توسط خیرین و ادارات مختلف به این مؤسسه اهدا می‌شود و پس از تعمیرات تخصصی و ارتقای سیستم به مناطق محروم ارسال می‌شود از دیگر فعالیت‌های این مؤسسه خیریه در زمینه اصلاح و تجهیز زیر ساخت های آموزش در مدارس است.
گزارش از معصومه درخشان
captcha