به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، در اولین همایش نیکوکاری و خیرجمعی که امروز ۱۴ آبانماه در مرکز خیریه معلولان وحدت برگزار شد با تاکید بر ضرورت خیر جمعی در جامعه گفت: معمولا هر امری در جامعه برای گسترش پیدا کردن نیاز به فرهنگسازی و تقویت گروههای اجتماعی دارد.
وی افزود: کار خیر از گذشته تا کنون در همه جوامع جاری و ساری است و در همه دورانها وجود داشته است. امروز در دورانی هستیم که سنتهای دیرین و نهادهای سنتی ما نقشهای زیادی چون وقف ایفا کردهاند. جامعه امروز به سرعت پوست اندازی کرده و نیاز داریم نهادهای معین را برای گسترش خیر جمعی اضافه کنیم و در عین حال نهادهای سنتی را از دست ندهیم.
ربیعی با بیان اینکه امروز به خیر جمعی بیش از هر چیز دیگری نیاز داریم تصریح کرد: امروز دیگر فقرا دیده نمیشوند. اما در گذشته چنین نبود. قبلا خانواده ها از همدیگر اطلاع داشتند و فقرا دیده میشدند، اما امروز فقرا در لابه لای لایههای اجتماعی پنهان شدهاند و مسأله ما نحوه مساعدت به آنها است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حاشیهنشینی شهری نوع جدیدی از فقر را بوجود آورده است، گفت: همین مسائل باعث شده است که ذهنیت جامعه نسبت به رفاه تغییر پیدا کند و زمانی که از ایرانیان سوال می پرسیم که جایگاه شما در چه وضعیتی قرار دارد میبینیم که ذهنیت نسبت به مسئله رفاه و فقر و جایگاه آن تغییر پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باید گونههای فقر شدید و مطلق را مورد توجه قرار داده و روی آن متمرکز شویم، اظهار کرد: جامعه موفق است که فقر مطلق در آن وجود نداشته باشد لذا بر همین اساس است که امروز بیش از هر دوره دیگری نیازمند خیرجمعی هستیم.
ربیعی ادامه داد: در دوره گذار و شکل جدید زندگی در جوامع، تنهایی بیش از گذشته نمایان شده است و حرکت فردی و انزواگرایانه بیش از گذشته به چشم میخورد. در این حرکتها شاهد این هستیم که مردم دستگیر یکدیگر نیستند و دستگیری نمیکنند.
وزیر تعاون بیان کرد: امروز یکی از مسائل مهم آن چگونگی گسترش فرهنگ است و زمانی میتوانیم فرهنگ را گسترش دهیم که کیفیت زندگی برای همگان گسترش یابد. در بحث فرهنگ خیرجمعی باید بیش از گذشته فعالیت کنیم. اکنون در آمریکا 6211میلیارد دلار در خیرجمعی هزینه می شود و در آلمان 118میلیارد دلار؛ در دولت نیز اقداماتی انجام میشود اما متاسفانه حسابداری خیرجمعی در جامعه نداریم تا بتوانیم ظرفیتهای موجود را شناسایی و مدیریت کنیم که البته این به معنی دولتی کردن نیست.
وی ادامه داد: طی چهار سال گذشته 10هزار و 400میلیارد تومان در دو نهاد حمایتی بودجه صرف کردیم. 15هزار میلیارد هزینه بیمه سلامت همگانی است و در طول چهارسال گذشته پنج هزار میلیارد تسهیلات ارائه کردیم. نزدیک به هزار میلیارد تومان صرف بستههای غذایی میشود اما با تمامی اینها آنچه که مردم میآورند بیش از این موارد است.
به گزارش ایکنا، ربیعی تاکید کرد: باید در خصوص فعالیتهای مرتبط با امور خیر تسهیلگری صورت گیرد و این امروز یک ضروت است. امروز باید نوعی موسسات هماهنگ خیرجمعی بواسطه خود خیران ایجاد کنیم و ساماندهی بهتری انجام دهیم. خیرجمعی فقط پول دادن نیست بلکه تقدیم لبخند و مهربانی یک ایرانی به ایرانی دیگر است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سالها به دنبال آن بودم بهزیستی و مسجد را با یکدیگر همراه کنم، گفت: باید ارزشهای دینی و ایرانی اسلامی را مورد توجه قرار دهیم. ضرورت دارد بیش از این از نهادهای دینی و قرآنی گسترش کار خیر و خیر جمعی استفاده کنیم.
ربیعی با بیان اینکه در این راستا 8000خیر برای کمک مالی و 45هزار خیر چون وکلاء، معلمان و پزشکان برای ارائه خدمات تخصصی ثبت نام کردهاند گفت: تلاش میکنیم نظام داوطلبی خیرجمعی را در صنوف ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در همین مسائل، دولت نیز برنامههایی را برای کمک رسانی به نیازمندان و کاهش فقر شدید و فقر مطلق در حال اجرا دارد؛ اما قطعاً همه این فعالیتها بدون کمک و یاری رساندن خیرین امکانپذیر و موفق نخواهد بود.