کد خبر: 3660964
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۷
عضو مجلس خبرگان رهبری:

اختلال در ارکان نظام آموزشی، موجب ناهنجاری در جامعه می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه: عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه آموزش و پرورش، یک نقطه کانونی برای تحول و پیشرفت کشور است، گفت: اختلال در نظام آموزشی چه در محتواها، چه در قالب‌ها و چه متعلق‌های آموزشی، جامعه را در مسیر مضطرب‌شدن و ناهنجار شدن قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت‌الله احمد مبلغی 16 آبان در دیدار با مدیرکل و معاونان آموزش و پرورش استان لرستان گفت: وضعیت مثبت و منفی در آموزش و پرورش تاثیرگذاری مستقیم بر پیشرفت و پسرفت جامعه دارد و پدیده ها و وضعیت های اجتماعی مهمی همچون:  فقر، بیکاری، یا رفاه و اشتغال و ... از آن متاثر می شوند.
وی افزود: آموزش در نگاه های امروزی شامل سه حوزه  آموزش های اختصاصی، آموزش های عمومی و آموزش های ترکیبی(عمومی -  اختصاصی) می‌شود.
مبلغی اظهار کرد: حوزه آموزش های اختصاصی مدرسه ها، دبیرستان ها و دانشگاه ها است که آموزشی بنیادین  و محوری است و حوزه عمومی آموزش عموم مردم در سطح جامعه است که انجام آن بر  بسیاری از مقوله ها از جمله محیط زیست، رسانه و.... تاثیرات بسیار بالا و شگرفی  دارد و آموزش ترکیبی آموزشی در سطح جامعه ولی متوجه به مخاطبان خاص و در ارتباط با  زمینه های اجتماعی خاص است.
مبلغی اظهار کرد: در اسلام، متعلق آموزش سه امر دانش، مهارت و پاکی نفس است، غیر از دانش و مهارت، تهذیب نفس نیز نیازمند آموزش است، تربیت منهای آموزش معنا و مفهومی ندارد.
عضو خبرگان رهبری بیان کرد: ما چندان به مقوله آموزش از خاستگاه دین در قالب یک نظریه، نپرداخته ایم، اگر بتوانیم با جا انداختن نظریه آموزش در دین، آن را پایه و مبنای سیاست گذاری و اقدامات قرار دهیم به نتایج مهم و سازنده ای دست پیدا خواهیم کرد و از نگاه احیانا سطحی و عادی به مقوله مهم آموزش عبور می کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: از نظر اسلام، انسان همیشه و در همه جا باید در یک روند کلان آموزشی، تعلیمی و تعلمی قرار داشته باشد، وقتی اسلام نگاه پایه ای و مبنایی به آموزش دارد ما باید برای پیشرفت مادی و معنوی کشور، آموزش را محوری اساسی، حساس، فراگیر، نیازمند بالندگی، پیوسته و چسبیده مدام به اخلاق، و در تعاملی جدی با جامعه قرار دهیم.
مبلغی عنوان کرد: باید صدق، صداقت، اخلاق و علم از آموزش و پرورش به جامعه پمپاژ پیدا کند و امواج بازتاب های آموزش بر خانواده ها دائما رصد گردد.
وی ادامه داد: اگر بستر اجتماعی را به مثابه عامل موثر در تاثیرگذاری فعالیت های آموزشی فراهم نیاوریم، آموزش کاری چندانی از پیش نمی برد، ما باید به محیط اجتماعی به مثابه میدان راست آزمایی آموزش بنگریم.
وی یادآوری کرد: اگر محیط و آموزش با هم هماهنگ و همراه نباشند آموزش گاه حتی ممکن است در زمینه هایی تاثیرات منفی از خود برجای بگذارد به این معنی که از این رهگذر، آنچه در انسان به عنوان محتوای آموزشی تجمیع خواهد شد باعث سرخوردگی می شود.
مبلغی گفت: سرخوردگی خود سبب ناهنجاری است؛ بنابر این باید رابطه بین آموزش و محیط اجتماعی را محل مطالعات علمی، فقهی، حقوقی و تقنینی و راهبردی  قرار دهیم.
وی ادامه داد: وقوع حالت دوگانگی بین قول و عمل در سلوک و زندگی در محیط برای آموزش سم خطرناک است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به نگاه اسلام در باب آموزش گفت: امام علی(ع) یکی از وظایف حکومت در قبال جامعه را پرداختن به آموزش مردم معرفی نموده است.
مبلغی بیان کرد: حکومت و دولت اسلامی باید با استفاده از امکانات معنوی، مادی، انسانی، رسانه ای و ... به بسط کمی و کیفی آموزش و توسعه زیرساخت های آن و ایجاد شرائط  موفقیت برای آن همت اساسی بگمارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه لرستان نیازمند مسئولینی دلسوز و کوشا است، گفت: امید است با این رویکرد از همه ظرفیت ها برای تعالی آموزش و پرورش در این استان استفاده شود.
captcha