کد خبر: 3662314
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۹
سعید رحمانی پیشنهاد داد:

راهبری فعالیت‌های قرآنی پیاده‌روی اربعین در موکبی به نام «شهدای قرآنی منا»

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکی از اعضای کاروان قرآنی پیاده‌روی اربعین با اشاره به عملکرد قابل قبول این کاروان در اربعین امسال، گفت: پیشنهاد می‌شود برای سال آینده موکبی قرآنی با عنوان «شهدای قرآنی منا» تشکیل شود و به راهبری فعالیت‌های قرآنی در پیاده‌روی اربعین بپردازد.

سعید رحمانی، از اعضای کاروان قرآنی پیاده‌روی اربعین حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد این پیاده‌روی و فعالیت‌های صورت گرفته در آن، گفت: مسئله‌ای که مهم جلوه می‌کند ضرورت حضور قاریان در چنین مراسمی است. ما همیشه معتقد هستیم که هر دو ثقل قرآن و اهل بیت(ع) جدانشدنی هستند، در این حرکت زیبای اربعین که کاملاً مردمی بوده و بزرگ‌ترین گردهمایی و تجمع مردمی است، فرصت خوبی در جهت نشان دادن هر دو بعد و نشان رسمی دین ما یعنی قرآن و عترت فراهم است. 

وی با اشاره به فضای این مراسم برای پذیرش فعالیت‌های قرآنی و آمادگی بالای قلوب زائران، افزود: اگر قاریان آمادگی لازم را داشته باشند، فضا برای فعالیت قرآنی و اثربخشی آن بسیار آماده است تا بخش مهمی از کار قرآنی در آنجا صورت بگیرد. البته طبیعت و ماهیت انجام کارهای قرآنی در این سفر با اماکن و مراسم‌های دیگر متفاوت است چرا‌که حاضران در این مراسم عمدتاً در تردد بوده و ایستایی زیادی ندارند.

رحمانی با تأکید بر اینکه برنامه‌هایی که تدارک دیده می‌شود باید با این فضا تنظیم شده باشد، تصریح کرد: بر همین اساس برخی از این کرسی‌ها می‌تواند کرسی‌های ثابت در نظر گرفته شود تا افرادی که برای استراحت موکب خاصی را مدنظر قرار می‌دهند از برنامه‌های آن استفاده کنند. 

این قاری و مدرس قرآن همچنین در مورد میزان استقبال زائران اربعین از کرسی‌های تلاوت در نظر گرفته شده، بیان کرد: استقبال مردم از این کرسی‌ها بستگی به هنر قاریان و نحوه ارائه آنها بستگی دارد. با این وجود در دیدگاه کلان‌تر و راهبرد اساسی، در این مراسم‌ها، موکب‌ها و ایستگاه‌های مختلف حتماً باید برای فعالیت‌های قرآنی خود دستور و پیشنهاداتی را دریافت کنند. 

وی در ادامه با طرح این پیشنهاد که باید برای سال آینده یک موکب خاص قرآنی با عنوان «موکب شهدای قرآنی منا» داشته باشیم، خاطرنشان کرد: این موکب در مسیر پیاده‌روی اربعین مستقر شود و تمام فعالیت‌های قرآنی کشور در آنجا نمود داشته باشد. فعالیت‌های چون تلاوت، حفظ، ترتیل، کرسی‌های تلاوت، محافل و ... می‌تواند در این موکب اجرا و همچنین تمام محافلی که در موکب‌های دیگر برگزار می‌شود را مدیریت، نظارت و فرماندهی کند.  

رحمانی بیان کرد: این موکب شهدای قرآنی منا هم می‌تواند پیام تبلیغی و ترویجی داشته باشد و هم اینکه کارکرد معنوی و استراتژیک در مسیر پیاده‌روی اربعین داشته باشد. امیدوارم در سال آینده شاهد تشکیل و عملی شدن این موضوع باشیم.

این داور مسابقات قرآن در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود در مورد خاطره‌های پیاده‌روی اربعین با اشاره به اینکه تمام سفر همراه با خاطره است، گفت: فضای اربعین فضایی است که اهل بیت(ع) و به طور خاص امام حسین(ع) دعوت‌کننده شرکت‌کنندگان هستند، اینکه فردی به این سفر برود و برای تلاوت قرآن کریم انتخاب شود، همه چیز را به خاطره تبدیل خواهد کرد. 

وی ضمن بیان اینکه وقتی ملیت‌ها و قومیت‌ها و حتی غیرمسلمانان در این مسیر دیده می‌شوند همه چیز خاطره‌انگیز می‌شود،‌ اظهار کرد: درخواست من از همه مسئولان فرهنگی این است که از این فضای مستعد به بهترین نحو ممکن استفاده کنند. به اعتقاد من در مراسم پیاده‌روی اربعین باید حساسیت بسیار بیشتری نسبت به آنچه سال گذشته در حج سرمایه‌گذاری و قاری به سرزمین وحی اعزام شد، در نظر گرفته شود تا از این فضا استفاده بیشتری شود. 

رحمانی افزود: تمامی افرادی که در این مراسم حضور دارند‌ دل‌های آماده‌ای دارند و شرایط برای قرار گرفتن در فضای قرآنی مهیا هست که باید از این فرصت استفاده شود تا شاهد بهترین دستاوردها باشیم. آن موکب قرآنی که به آن اشاره داشتم هم می‌تواند در شکل‌گیری و جهت‌دهی به این فضا اثربخش‌تر باشد. 

این عضو کاروان قرآنی پیاده‌روی اربعین حسینی همچنین در مورد دستاوردهای این سفر عنوان کرد: تیم‌ها و گروه‌های مختلف بر اساس توانی که داشتند و با توجه به مقتضیات زمان و مکان، عملکرد قابل قبولی داشتند اما با توجه به اینکه بضاعت قرآن و بضاعت نظام بسیار بیشتر از این است، باید راضی و قانع به اینها نباشیم. البته شکرگزار دستاوردها هستیم اما اینکه بگوییم در این سفر تمام ظرفیت قرآنی اربعین محقق شده است، صحیح نیست. من اعتقاد دارم حداقل چندین برابر ظرفیت موجود قرآن و قرآنیان کشور می‌تواند در این پیاده‌روی محقق شود. بنابراین ما نباید به دستاوردهای فعلی قانع باشیم.

رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم سال آینده شاهد شکل‌گیری موکب شهدای قرآنی منا به صورت خودجوش توسط مردم باشیم و این موکب با هزینه مردم راه‌اندازی شود و سازمان‌دهی و مدیریت آن صورت بگیرد تا در مسیر پیاده‌روی، مردم را با قرآن میزبانی و پذیرایی کنند و این بسیار زیبا خواهد بود. از هم اکنون باید شرایط فراهم شود تا سال بعد چنین موکبی را شاهد باشیم.

captcha