به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اختتامیه سومین دوره سوگواره عاشورایی امروز با حضور رجبعلی خسروآبادی، رئیس میراث فرهنگی استان تهران، حسین خسروآبادی قائم مقام سازمان مشارکتهای شهرداری تهران، شهرام کرمی، مدیر هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدحسین صداقتفرد، مدیر آفرینش و اجرای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ملوک سیدآبادی، مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۴ و رئیس فرهنگسرای اخلاق و هنرمندانی، چون کریم اکبری مبارکه و حبیب دهقان نسب در فرهنگسرای اخلاق برگزار شد.
مدیرکل سازمان میراث فرهنگی استان تهران در این مراسم با بیان اینکه در چند صد سالهای که تعزیه در ایران مرسوم شده است سه رنگ لباس در شبیه خوانان موجود است. اولیاخوانان و امامخوانان با رنگ سبز به اجرای تعزیه می پرداختند، اشقیاخوانان لباس قرمز و افرادی مانند ابن سعد و حر لباس رنگ زرد را بر تن میکردند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه بینالملل این سه رنگ به عنوان رنگهای اصلی هدایت مطرح میشود، تصریح کرد: رنگ سبز رنگ مسیر درست و باز بودن، آزاد اندیشی و رهایی و رنگ قرمز رنگ ایست، خطرناک و نادرست است؛ زرد، رنگ احتیاط است که یا به رنگ سبز و یا رنگ قرمز متمایل میشود.
مدیر کل سازمان میراث فرهنگی استان تهران با بیان اینکه دو نفری که در شبیهخوانی رنگ زرد میپوشند در نهایت به رنگ قرمز یا سبز متمایل میشوند، گفت: به طور مثال حر که به سمت امام حسین میرود و سبز میشود و ابن سعد که به سمت ابن زیاد متمایل و رنگ قرمز را میپسندد.
خسروآبادی تصریح کرد: این مسئله نشان دهنده انتخاب دقیق و درست رنگها است؛ امروز در استان تهران تعزیه بنی اسد در پیشوای ورامین جزو میراث معنوی است و ثبت ملی دارد؛ لذا ما باید این میراث معنوی را حفظ کرده و نگه داریم. لذا بهترین راه حفظ آن آموزش گروههای نوجوان است و ما باید با آمادهسازی این نوجوانان بستر ایجاد گروههای حرفهای را فراهم کنیم.
در بخش دیگری از این برنامه مجید خسروآبادی، رئیس هیئت داوران این سوگواره با بیان اینکه در سه سال گذشته نزدیک به 600 دانشآموز مورد آموزش تعزیه قرار گرفتهاند، گفت: فقدان ایجاد یک مرکز تخصصی تعزیه در تهران احساس میشود.
خسروآبادی با بیان اینکه در حال حاضر به صورت آکادمیک و ترمبندی شده این آموزشها داده میشود، اظهار کرد: وجود یک مرکز تخصصی برای ارتقای کیفیت تعزیهخوانان در تهران احساس میشود.