کد خبر: 3663345
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶
حسینجانی:

شیون‌نامه عاشورا به شیوه‌نامه تبدیل شود

گروه ادب: یک شاعر و نویسنده گفت: در حرکت حسینی شیوه‌نامه جایگزین شیون‌نامه شود و با اربعین حسینی به عنوان تناسب و نه مناسبت برخورد کنیم.

ابوالقاسم حسینجانی، شاعر و نویسنده در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره پیاده‌روی اربعین و ظرفیت‌های ادبی و هنری آن گفت: این موضوع یک ظرفیت و فرصت خوبی است، اما متأسفانه با فرصت‌های روبنایی نمی‌توانیم به زیرساخت‌های ریشه‌ای دست پیدا کنیم. من اربعین را جمع‌بندی عاشورا می‌دانم و با توجه به اینکه از عاشورا فاصله گرفته‌ایم، در این موقعیت زمانی می‌توانیم به جمع‌‎بندی درستی برسیم.
وی افزود: این جمع‌بندی درست می‌تواند ما را به این نتیجه برساند که حسین بن علی(ع) حرکتش برای چه بود، یقیناً این حرکت برای ظلم‌ستیزی و محرومیت‌زدایی بود و می‌خواست مقابل ظلم بایستند و باطل را از بین ببرد و حق را جایگزین کند. حال اگر این پیاده‌روی نیز در راستای همین اهداف باشد، یک حرکت عاشورایی است و در غیر این صورت ضدعاشورا است.
حسینجانی با بیان اینکه دیپلماسی عاشورا، دیپلماسی صلح و آرامش و اصلاح‌گری است، عنوان کرد: باید در راهپیمایی اربعین به سیاستگزاری و تدبیر درست بیندیشیم و با آن به عنوان یک تناسب و نه مناسبت برخورد کنیم. مناسبت‌گری ما را از اهدافمان دور می‌کند و اغلب مردم تصور می‌کنند اگر در این راهپیمایی شرکت کنند و به کربلا برسند همه مسائل و مشکلاتشان حل شود.
وی با بیان اینکه این سفر باید به معرفت‌افزایی بینجامد و اربعینی که ما را به عاشورا نرساند، نتیجه‌ای نخواهد داشت، ادامه داد: امام حسین(ع) شهید شد تا ما بفهمیم که چه باید بکنیم تا ظلم نکنیم و زیر بار ظلم نرویم و این هدف حرکت عاشورایی است و اینکه فقط سیاه بپوشیم و به پیاده‌روی اربعین برویم، اثرگذار است اما عمق اثرگذاری در هدفی است که داریم.
این شاعر گفت: شعر حسینی، زینبی، عاشورایی و ... شعری است که دارای خاصیت باشد و سهمی در معرفت‌افزایی مردم و جامعه داشته باشد؛ از این رو شاعران در این راستا به سهم خود وظیفه‌ای دارند که می‌توانند مؤثر باشند. همچنین مداحان، واعظان، منبری‌ها و ... نیز سهم مهمی دارند.
نویسنده مجموعه عاشورایی «جغرافیای رازها» در ادامه بیان کرد: به جای شیون‌نامه، شیوه‌نامه تنظیم کنیم، هر آنچه در حوزه عاشورا و امام حسین(ع) و سایر ائمه(ع) انجام شده، شیون‌نامه بوده و اغلب به مقتل‌ها پرداخته شده است، یعنی اینکه حسین(ع) چه کرد و ما باید چه کنیم، حائز اهمیت است. حرکت امام حسین(ع) کاملاً مثبت و سازنده بود، اما حاکمان ظالم در طول تاریخ بر این موج سوار شدند و حرکت امام حسین(ع) را به جای نعریف، تحریف کردند.
captcha