کد خبر: 3667454
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۱

حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان هدف اصلی پژوهش باشد

گروه فرهنگی: رئیس بنیاد نخبگان لرستان با تاکید براین‌که بها دادن به دانشگاه‌ها می‌تواند موضوع پژوهش را متحول کند و مهم‌ترین اقدام پژوهشی بایستی توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، گفت: حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان هدف اصلی پژوهش باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حمزه امیری، دبیر جشنواره ایده‌های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری لرستان یک‌شنبه، پنجم آذرماه در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته پژوهش و با تاکید بر این‌که حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان هدف اصلی پژوهش باشد، گفت: برای جشنواره ایده‌های برتر هفته پژوهش فراخوان دادیم تا ایده‌هایی که قابلیت عرضه دارند به بنیاد نخبگان استان ارائه شود تا از بین آنها یک مورد که شرایط بهتری دارد و انتخاب کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به این‌که فرصت یک هفته‌ای از زمان فراخوان تا برگزاری هفته پژوهش داشتیم تنها 20 مورد ایده برایمان ارسال شده است.
امیری با بیان این‌که مهم‌ترین اولویت پژوهشی را باید برای پژوهش‌هایی در نظر بگیریم که قابلیت تجاری‌سازی دارند و منجر به تولید اشتغال و درآمد می‌شوند، اظهارکرد: فرآیند پژوهشی در کشور و استان رشد خوبی داشته اما کافی نیست و سهم یک درصدی دستگاه‌های اجرایی اواخر سال صرف پژوهش می‌شود که این سهم کم است و باید افزایش یابد.
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان اضافه کرد: کار پژوهشی شاخص با این ارقام ناچیز قابل انجام نیست و تنها کاری که می‌شود برای این بودجه‌ها کرد تجمیع آنهاست تا همه دستگاه‌ها بودجه پژوهشی را تجمیع و حداقل دو طرح مهم در راستای رفع مشکلات استان انجام شود.
دبیر جشنواره ایده‌های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری لرستان با بیان این‌که موتور حرکت کار پژوهشی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی است که افرادی پرانرژی، با اطلاعات و علم کافی هستند و دانشگاه موتور محرکه حرکت پژوهشی در کشور است.
وی با تاکید براین‌که بها دادن به دانشگاه‌ها می‌تواند موضوع پژوهش را متحول کند و مهم‌ترین اقدام پژوهشی بایستی توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، یادآور شد: حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان هدف اصلی پژوهش باشد.
امیری اضافه کرد: پژوهش در طی سال‌های گذشته در کشور در راستای حل مشکلات حرکت نکرده و برخی مسئولان دستگاه‌های اجرایی احساس می‌کنند هزینه‎ای که صرف پژوهش می‌شود به هدر رفته است و چنین اعتقادی دارند که پژوهش هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.
رئیس بنیاد علمی نخبگان لرستان با تاکید براین‌که در مجموع برای حل یک مسأله‌ای پژوهش‌ها کاربردی نیستند، خاطرنشان کرد: موضوع دیگر این است که کارهای پژوهشی که پژوهشگران به آن می‌پردازند مسأله‌محور نبوده و در راستای رفع مشکلات دستگاه اجرایی استان نیستند.
captcha