کد خبر: 3667981
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۵
حقی‌آبی:

هسته‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها تشکیل شود

گروه فرهنگی: عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان با تاکید بر تشکیل هسته‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها، اظهارکرد: لازم است دانشجویان را با فرایند صفر تا صد پژوهش آشنا کنیم تا آنها پس از فراغت از تحصیل پژوهشگری توانمند باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، امیرحمزه حقی‌آبی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان سه‌شنبه، هفتم آذرماه در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر این دانشگاه به پاره‌ای از مشکلات پژوهشگران استان اشاره کرد و گفت: اولین موضوعی که در حوزه پژوهش به‌عنوان مساله‌ای حل نشده بوده اولویت‌های پژوهشی است.
وی با تأکید بر این‌که همکاری دانشگاه با صنعت باید اولویت‌های پژوهشی باشد، ادامه داد: اولویت‌های پژوهشی که به دستگاه‌ها ارائه می‌شود بیشتر کارهای مشاوره‌ای و مطالعه است نه پژوهش، به‌عنوان مثال چنان‌چه بخواهند سدی ایجاد شود نیاز به مرحله مطالعه، اجرا و نظارت دارد و نمی‌توانیم مطالعات را به پژوهشگر دهیم چون تخلف محسوب می‌شود و باید در اختیار مشاور قرار گیرد.
وی با بیان این‌که از همه اعضای هیأت علمی نخواهیم که پژوهش انجام دهند چون فردی ممکن است معلم خوبی باشد اما پژوهشگر خوبی نباشد، افزود: باید هسته‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها ایجاد شود.
 حقی‌آبی با اشاره به این‌که در حال حاضر تعداد دانشجویان کم شده است و آنهایی که علاقمند به امر پژوهش هستند به این سمت سوق داده شوند و پژوهش به دانشجو انتقال یابد، تاکید کرد: باید مهندسی ارزش در امر پژوهش صورت گیرد، لازم نیست اعتبارات پژوهشی در بین اعضای هیأت علمی تقسیم شود.
این مدرس دانشگاه با بیان این‌که با دادن پژوهش به مؤسسات خصوصی مخالف هستم چون در این پژوهش‌ها دیدگاه‌های کارفرما دخیل است، یادآور شد: این در حالی‌است که دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی شناسنامه‌دار هستند.
حقی‌آبی با بیان این‌که نیاز است اعتبارات پژوهش از محل اعتبارات تملک دارایی هر دستگاهی تأمین شود، بیان کرد: با انجام این مهم پژوهش زنده می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان گفت: باید دانشجو را با فرایند صفر تا صد پژوهش آشنا کنیم تا آنها پس از فراغت از تحصیل پژوهشگری توانمند باشد.   
حقی‌آبی با اشاره به فروش پایان‌نامه و مقاله ISI در جامعه، تصریح کرد: آیا با این رفتارها می‌توانیم پژوهشگر توانمند تربیت کنیم؟ در کشور تولید مقالات داریم اما سؤال این است که چه‌قدر از آنها تبدیل تولید علم می‌شود، چنان‌چه در تولید مقالات در دنیا جایگاهی داریم آیا در زمینه تولید علم نیز همین جایگاه حفظ شده است.
وی با اشاره به موازی‎کاری در کارهای پژوهشی، یادآور شد: در بحث طرح‌های کاربردی و تولید علم چالش ما مدل‌زدگی و یا استفاده از مدل‌هاست و این روزمرگی پژوهشی بوده نه تولید علم، چنانچه از محل منابع مالی دانشگاه، گرند پژوهشی از قبل در اختیار اعضای هیأت علمی قرار گیرد انجام کارهای پژوهشی شتاب بیشتری خواهند گرفت.
captcha