به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی جوادی آملی امروز 13 آذر در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: در روایات بیان شده که گاهی در صحنه قیامت فردی را خداوند مورد مواخذه قرار میدهد ولی بغل دستی او هم متوجه نمیشود که این مسئله برای کسانی است که در دنیا آبروی دیگران را نبردهاند.
وی افزود: فخررازی معتقد است که بازجویی در قیامت برای همه است و کسی از آن منفک نمیشود اگرچه سؤال از انبیاء جنبه توبیخی ندارد.
وی افزود: برخی که تبهکار نبودهاند معاف میشوند و کسانی که اعمال صالح و خوب آنان با بد مخلوط است بد و خوب را بیان میکنند اما کسانی که مجرم هستند گناه و ذنب آنان در دستشان وجود دارد و هیچ انس و جانی هم پاسخگوی ذنب آنان نیست و ذنب آنان مسلم است.
این مفسر قرآن تاکید کرد: این مجرمان به هر طرفی که بخواهند فرار کنند در آتش فحشا و ظلم و ربا گرفتار خواهند شد و بار گناهشان را تنها باید خودشان بر دوش بکشند.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: از مجرم هم در مورد اینکه گناه کرده یا نکرده است سؤال میشود و هم اینکه چرا این گناه را انجام دادی سؤال خواهد شد.
وی تاکید کرد: هر کاری که می کنیم 99 درصد آن نصیب ما خواهد شد یک درصد آن برای دیگران است یعنی اینکه فردی توانمند بتواند برای افراد دیگر خانهای بسازد 99 درصد آن بهرهای است که نصیب خود او میشود و اگر کسی دنبال فساد بود 99 درصد آن به خودش خواهد رسید، بنابراین در روایت ذکر شده که وای به حال فردی که یکیهای او از ده تاهایش بیشتر باشد، زیرا برای هر کار خوب ده ثواب نوشته می شود ولی برای هر گناهی، تنها یک گناه نوشه میشود.
صاحب تفسیر تسنیم گفت: درب جهنم بسته است و همین بستن درب خودش عذاب الیم است برعکس بهشت که در آن باز است و در آن وضعیت هر کسی هم به بار خود مشغول است.