به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مراسم افتتاح سومین کنفرانس ملی شهر سایبری با محورهای تبادل فضای واقعی و مجازی، شهروند الکترونیک و مردم سالاری در رایا شهر و مدیریت استراتژیک عملکرد دولت الکترونیک و همچنین نقشه رایا شهر در توسعه پایدار اقتصاد سبز و شهر سبز با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و محمدعلی نجفی، شهردار تهران برگزار صبح امروز سهشنبه 5 دیماه جاری در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد.
حمیدرضا طیبی، در این مراسم با بیان اینکه شهر هوشمند حاصل پیشرفت فناوریهای نوین است، اظهار کرد: اگر ما قبول داشته باشیم که مسئله فناوری در جامعه کنونی مهم است باید از این فناوری در اداره کشور و شهرمان هم استفاده کنیم؛ البته در این رابطه مسئله مهمتر این است که خودمان بتوانیم فناوریهای مختلف را تولید و از آن استفاده کنیم.
وی افزود: فناوری اطلاعات و فضای سایبر باعث شده است تا افراد استفاده درستی از ابعاد اجتماعی، اقتصادی در حوزه کارهای مربوط به خود را انجام دهند و به همین دلیل همگی باید از فناوریهای نوین در پیشبرد کارهایمان استفاده کنیم.
فناوری سبب افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها شده است
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: امروز فناوری نحوه ارائه خدمات را تغییر داده است و سبب افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها شده است. از همین رو باید بدانیم که فناوری سبب اقتدار ملی و قدرت دفاعی در کشور میشود و به همین دلیل باید از این علم استفاده کنیم تا به پیشرفت دست پیدا کنیم.
طیبی با اشاره به اینکه امروزه فناوری به یک ابزار سیاسی تبدیل شده بیان کرد: بارها کشورمان به دلیل این علم تحریم شده و ما از این جهت باید از فناوریهای پیشرفته استفاده کنیم و صاحب این فناوریها بشویم؛ لذا یا باید خودمان مواد اولیه فناوری را تولید کنیم و یا با کشورهای خارجی در این حوزه همکاری داشته باشیم تا در نهایت به شرط بازار کار، انتقال فناوری به کشور محقق شود.
کپیکردن آگاهانه یک علم یکی را از بدیهیترین کارهای تحقق فناوری
به گزارش ایکنا، وی، کپی کردن آگاهانه یک علم یکی را از بدیهیترین کارهای یک مهندس دانست و اضافه کرد: این کپی کردن باید بهطوری باشد که کشور یا فناوریهای مختلف را به داخل منتقل کند و یا بتواند این فناوری را تولید و در اختیار مردم قرار دهد. امروز بسیاری از محصولات چین کپی از کار دیگران است که به خاطر بازار کار مناسب، شرکتهای خارجی قبول کردهاند که انتقال فناوری را به این کشور انجام دهند.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: امروزه چین یکی از کشورهای پیشرفته در حوزه فناوری شده است.در کشور چین به خاطر بازار کار مناسبش بسیاری از فناوریهای نوین منتقل شده و این کشور در کنار این فناوری مراکز تحقیقاتی فراوانی را هم ایجاد کرده است.
طیبی با تاکید بر اینکه کشور امروز نیازمند مواد پیشرفته برای فناوری است، گفت: ما در خصوص سلولهای بنیادی نیازمند دستگاههای پیشرفته هستیم و اگر بخواهیم در حوزههای مختلف پیشرفت و توسعه داشته باشیم باید یا فناوری را تولید و یا انتقال آن را به کشور میسر کنیم.
برای تولید فناوری باید یک اکوسیستم در کشور فراهم کنیم
وی با اشاره اینکه برای تولید فناوری باید یک اکوسیستم در کشور فراهم کنیم، تصریح کرد: کشور با 2 تفکر انقلابی و خواهان تعامل با دنیا روبرو است به طوری که برخی از افراد، تولید فناوری را متکی بر توان داخلی میدانند و برخی دیگر تعامل با دنیا را شرط اصلی انتقال فناوری به کشور دانستهاند.
طیبی با بیان اینکه برای پیشرفت و توسعه باید به یک نقطه مشترک بین 2 تفکر انقلابی و خواهان تعامل با دنیا دست پیدا کنیم، ادامه داد: کشور امروز نیازمند علوم مدرن و فناوریهای نوین است و صاحب فناوری شدن نیاز اولیه کشور در این حوزه است که اراده و عزم افراد را میطلبد. از این منظر جهاد دانشگاهی همواره در تولید فناوری پیشگام بوده است.
به گزارش ایکنا در بخش دیگری از این برنامه، نجفی، شهردار تهران، با اشاره به اینکه امروز زندگی انسان تحت تاثیر فضای سایبر قرار گرفته و این تاثیر طبیعتا جامعه و زندگی افراد آن را هم تحت تاثیر قرار داده است، گفت: تحولاتی که فناوری اطلاعات و فضای سایبر بر زندگی شهری و تحولات آن قرار داده بسیار است و از همین جهت تاثیرات عمیقی را هم در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد کرده است.
شهردار تهران با بیان اینکه تحت تاثیر قرار گرفتن ابعاد اجتماعی و فرهنگی در فناوری اطلاعات موجب یک همگرایی، فرهنگسازی و تشکیل فرهنگها شده است، تصریح کرد: همین مسئله از طرفی موجب تهاجم اطلاعات شده است که نشان میدهد انسان باید خودش را با مسائل فناوری اطلاعات هماهنگ کند و در نهایت بتواند به آرامش بشری در زندگی شهری دستری پیدا کند.
به گزارش ایکنا، سومین کنفرانس ملی شهر سایبری با محورهای تبادل فضای واقعی و مجازی، شهروند الکترونیک و مردم سالاری در رایا شهر و مدیریت استراتژیک عملکرد دولت الکترونیک همچنین نقشه رایا شهر در توسعه پایدار اقتصاد سبز و شهر سبز و به همت دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی پنجم و ششم دی ماه در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در حال برگزاری است.
دیدگاهها و نظرات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی در رایا شهر همچنین یکپارچگی در نظام شهری و قوانین و مقررات و الزامات فناورانه، قوانین و مقررات پیش برنده و بازدارنده اخلاق و حریم خصوصی حقوق و حریم خصوصی و حقوق شهروندی و امنیت اجتماعی در رایاشهر از دیگر محورهای این کنفرانس است.
محورهای سومین کنفرانس شهر سایبری شامل مفاهیم اساسی از جمله تبادلات فضای واقعی و مجازی، شهروند الکترونیک و مردم سالاری در رایاشهر، نقش رایاشهر در توسعه پایدار، اقتصاد سبز و شهر سبز، دیدگاهها و نظریات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رایاشهر، الزامات حاکم بر رایاشهر، حقوق شهروندی، اخلاق، امنیت و یکپارچگی در نظامات شهری، قوانین و مقررات و الزامات فناورانه است.
اهداف این همایش نیز شامل توسعه نظام اداری الکترونیک و فراهم آوردن الزامات آن به منظور ارائه مطلوب خدمات عمومی، ترویج فرهنگ، شهروند شهر سایبری، معرفی و تبادل آخرین دستاوردها و درس آموخته ها در زمینه شهر سایبری و معرفی توانمندی و تبادل تجارب موفق حوزه شهر سایبری در عرصه بین الملل میباشند.