به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدعلی نجفی، شهردار تهران، در نشست رهبران ادیان توحیدی و جمعی از چهرههای برجسته اقلیتهای دینی، که در باغ کتاب تهران برگزار شد، با تبریک ایام ولادت حضرت عیسی(ع) و آغاز سال نو میلادی، گفت: میلاد پیامبر صلح و دوستی (ع) ایام شادی آفرینی است؛ پیامبری که کلامش و پیامش سلام بود و به تعبیر حضرت امام (ره) مردگان را احیاء و خفتگان را بیدار کرد.
وی ادامه داد: همه ما ایرانی هستیم، ایرانی بودن مایه افتخار ما است و به خاطر فرهنگ غنی ایرانی و تاریخ درخشان ایران است که به آن میبالیم؛ در ایرانی بودن مسلمان، شیعه و سنی، ارمنی، آشوری، کلدانی، کلیمی و زرتشتی تفاوتی ندارد، بلکه همه ما به ملت بزرگی تعلق داریم که دل ما برای آن میتپد و آرزوی پیشرفت، تعالی و موفقیت ملت را داریم.
شهردار تهران با بیان اینکه تفکیک ارامنه، آشوریان، کلدانی، کلیمی، زرتشتی و ... از تاریخ و فرهنگ ایران ناشدنی و نامیمون است، افزود: فرهنگ ایران، فرهنگ صلح، دوستی، مهربانی، مدارا و زندگی بر اساس شادی و نشاط است که دقیقا با فرهنگ مسیحیت قرابت داشته و ممزوج شده است. حتی درباره داستانهای اساطیری که در شاهنامه فردوسی از آن یاد شده نیز شاهد هستیم که بیش از آنچه صحبت از پهلوانی، جنگ و جدال باشد، از عشق، مهربانی دوستی و وفاداری صحبت به میان آمده است.
نجفی با اشاره به اینکه وجه اشتراک همه مردم ایران تبعیت از دین آسمانی و الهی است، تصریح کرد: همه ما به یک خدای احد و واحد اعتقاد داشته و در بسیاری از اصول دین اشتراک داریم؛ ادیان آسمانی آمدهاند که بشر را از جهل و نادانی نجات دهند و انسان را از خودخواهی و خود پرستی دور کنند. همچنین ادیان الهی به دنبال آن هستند که تبعیض و بیعدالتی را از جامعه بردارند و جنگ و خشونت را نفی کنند.
وی در ادامه با تاکید بر ارزش و احترام فراوان دین اسلام برای مسیحیت، حضرت مسیح (ع) و حضرت مریم (س)، به آیات قرآن کریم درباره معجزه حضرت عیسی در گهواره و نقش ایشان در اعتقادات اسلامی اشاره کرد و گفت: در بین مردم ما نام مریم یکی از بیشترین نامهایی است که حتی مسلمانان در کنار نام مقدس حضرت زهرا (س)، فاطمه، و زینب بر دختران خود میگذارند.
شهردار تهران تاکید کرد: از نظر ما احترام به حضرت مسیح (ع) و احترام به حضرت مریم (س) در واقع به عنوان یک جزء از احترام به ذات لایتناهی خداوند تلقی میشود که این نقظه اشتراک خیلی مهمی به شمار میرود. وجه اشتراک دیگر ما این است که همه شهروندان تهران هستیم، تهران را دوست داریم و آرزوی ما رشد و پیشرفت تهران است تا تهران به شهری برای زندگی آرام و همراه با آسایش و آرامش تبدیل شود.
نجفی با بیان اینکه زندگی توام با مسالمت، صلح، دوستی، محبت و عشق در تهران چیزی است که همه به آن علاقه داریم، اظهار کرد: تهران در گذشته تاریخی خودش هم نشان داده که همیشه همانند تابلویی برای قرار گرفتن اجزای مختلف ملت ایران، صرف نظر از دین و ملیت آنها بوده است. همچنانکه در خیابان 30 تیر مسجد، کلیسا و کنیسه همه در یک خیابان واقع شده و ادیان الهی همه با هم بدون اینکه تعارفضی بین آنها وجود داشته باشد، برای عبادت میرفتند.
شهردار تهران با بیان اینکه ما همه عاشق تهرانیم و برای اعتلای تهران دل میسوزانیم، ادامه داد: امیدواریم زندگی مادی و معنوی در تهران نیز در اوج خودش به انجام برسد. در این میان شهرداری بر خودش فرض میداند تا خدماتی که به همشهریان تهرانی مسلمان عرضه میکند را به همشهریان مسیحی نیز عرضه کند.
نجفی گفت: شهرداری تهران اگر میتواند در جهتهای ورزشی، فرهنگی، هنری و فعالیتهای اقتصادی پشتیبان اقلیتهای دینی باشد، از هیچ کمک و حمایتی دریغ نمیکند؛ در مقابل در مدیریت شهری تهران امیدوار هستیم تا همشهریان مسیحی نیز این دست گشاده ما را برای همکاری به گرمی بفشارند و ما را درباره توسعه شهر تهران به خصوص درباره مسایل اخلاقی، ارزشی کمک کنند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به محبت، دوستی، زندگی مسالمتآمیز، پایبندی به حقوق شهروندی دیگران، اخلاق شهروند و رشد و تعالی دسته جمعی ابراز امیدواری کرد که سال جدید میلادی توام با سلامتی، موفقیت، سرافرازی و شادی باشد.
بعد از این سخنان، امین عارفنیا، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری ضمن تبریک به مناسبت میلاد پیامبر صلح و دوستی حضرت عیسی مسیح (ع) گفت: تهران به عنوان یکی از نمادهای گفتوگو و همزیستی مسالمتآمیز پیروان ادیان است. در این شب و سالها پیش خاطرههای مشترکی میان مسلمانان، مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیها برجا مانده است و جای پای این خاطرات را میتوان در خیابانهای این شهر همچون خیابان سی تیر که خیابان صلح گفتوگو است، مشاهده کرد.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران افزود: نام بلند شهیدان مسیحی، نتهای ساخته شده توسط موزیسینهای ارمنی، بازیهای ماندگار بر پرده سینما و تئاتر توسط بازیگران مسیحی، گلهای زده و گلهای نخورده به یادگار مانده از فوتبالیستهای ارمنی درحافظه تاریخی این سرزمین به یادگار مانده است.
عارف نیا عنوان کرد: نکته مهم در بافت مذهبی شهرهای ایران این است که اقلیتهای غیر مسلمان و مسلمان هیچ گاه دوگانه غیر تفهمی نبوده و فاصلهای اجتماعی و دینی میان آنها به وجود نیامده است. در جریان رویدادهای بزرگ ملی همانند دفاع مقدس این یگانگی و همزیستی بهتر خود را نشان داد. در این بزنگاهها کسی هویت ایرانی خود را پشت سر سایه ابعاد هویتی خود پنهان نکرد.
وی با افتخارآمیز دانستن اینکه در ایران هیچگاه هویت ملی برای ایرانیان اولویت ثانویه نبوده است، گفت: ما در شهر تهران شاهد تعامل و همزیستی در سطحی عالی میان همه شهروندان بودهایم و بسیاری از کسبه خوشنام تهرانی که مشتریانی از گوشه و کنار شهر به سراغ آنها میروند اقلیتهای مذهبی هستند اما هیچگاه فاصلهای میان آنها و دیگران نبوده است.
مشارکت بیشتر اقلیتهای مذهبی در اداره محلهها
عارفنیا افزود: مشارکت بیشتر اقلیتهای مذهبی در اداره محلهها و برچیدن موانع احتمالی آن رویکردی است که شهرداری تهران در دوره جدید فعالیت با شعار تهران شهر امید، مشارکت و شکوفایی به دنبال آن است. شهروندان تهرانی سلولهای بنیادین زیست شهری هستند و نگاه ما این است که مدیریت شهری در مسیر حرکت به سوی شهری پایدار باید با شهروندان همراه و همدل باشد.